سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

آدنوکارسینوما؛ غده سرطانی بدخیم + 7 روش درمان

آدنوکارسینوما
در این نوشته شما می خوانید

تاکنون به روند سرطانی شدن بسیاری از بافت­‌ها و ارگان‌­های بدن پرداختیم اما زمانی که درگیری و سرطانی شدن در غدد بدن اتفاق بیوفتد، بحث ابتلا به آدنوکارسینوما (adenocarcinoma) که نوعی سرطان است، مطرح می‌­شود. اما اینکه آدنو کارسینوما چیست و به چه طیفی از سرطان­‌ها اطلاق می‌­شود، مواردی است که در ادامه‌­ی این مقاله بای بای سرطان قصد بررسی آن­ها را داریم.

آدنوکارسینوما چیست؟

آدنوکارسینوما ممکن است در هرکجای بدن ایجاد شود، بنابراین بسیار مهم است که بدانیم این سرطان چیست و از علائم، ریسک فاکتورها، گزینه­‌های درمانی و میزان بقای مبتلایان به این بیماری آگاه باشیم.

آدنو کارسینوما نوعی سرطان است که غددی که در داخل ارگان­‌ها قرار دارند را درگیر می‌­کند، به همین دلیل است که این بیماری می­تواند قسمت­‌های مختلفی از بدن را سرطانی کند.

این سرطان در سلول­‌های اپیتلیال غده‌­ای ایجاد‌ می‌­شود که تولید کننده موکوز، شیره­‌های گوارشی و سایر مایعات بدن هستند.

تحت شرایط خاصی، آدنو کارسینوما به سایر قسمت‌­های بدن پخش می­‌شود که در این مواقع به آن متاستازیک آدنوکارسینوما می‌­گویند.

اما آیا می­توان تفاوتی بین کارسینوما و آدنوکارسینوما قائل شد؟؟

کارسینوما شایع­‌ترین نوع سرطان است که در سلول‌­های اپیتلیال به وجود می‌­آید. این سلول­‌ها در لایه­‌های پوشاننده بدن مانند پوست، لایه موکوزی که مسیرهای گوارشی را پوشانده است و سایر لایه‌­های بافت­‌هایی که داخل و خارج ارگان­‌ها را احاطه می­‌کنند، یافت می‌­شوند.

adenocarcinoma، زیر گروه کارسینوما در نظر گرفته می‌­شود که در ارگان‌­ها و سایر ساختار­های داخلی بدن ایجاد می‌شود.

adenocarcinoma

نحوه بروز آدنوکارسینوما

همانطور که می­دانید، غدد کمک می­‌کنند که بدن عملکرد مناسبی از خود ارائه دهد و همچنین ارگان­‌ها را نیز مرطوب نگه می­‌دارند.

اگر تغییرات و جهش‌­هایی در DNA سلول‌­های غدد ایجاد شود، این سلول­‌ها به صورت غیرقابل کنترلی رشد می‌­کنند و باعث بروز تومورها می‌­شوند که به آن­ها آدنوکارسینوما گفته می‌­شود.

البته که بعضی از تومورهای ایجاد شده سرطانی نیستند و آن­ها را با نام آدنوماها نامگذاری می‌­کنند.

علاوه بر این، بسیاری از ارگان­‌های بدن دارای سلول­‌های غده‌­ای هستند، بنابراین امکان دارد این بیماری در بیشتر ارگان­‌ها ایجاد شود.

 adenocarcinoma معمولا با توجه به نوع خاص سلولی که درگیر می­‌کند، شناسایی می‌­شود؛ به عنوان مثال سرطان برون‌ریز در پانکراس و یا سرطان آندومتر در رحم.

آدنوکارسینوما.1

شایع‌­ترین آدنوکارسینوماها

در سرطان‌­های زیر شیوع بیشتری دارد:

۱. سرطان ریه:

شایع­ترین نوع سرطان ریه است به طوری که ۸۰ درصد سرطان­‌های ریه را شامل می­‌شود.

۲. سرطان پروستات:

سرطانی که در غده پروستات ایجاد می­‌شود که ۹۹ درصد سرطان­‌های پروستات را در برمی­‌گیرد.

۳. سرطان پانکراس:

در مجاری پانکراس ایجاد می‌­شود و شناخته شده‌­ترین نوع سرطان پانکراس است.

۴. سرطان مری:

سرطانی که در سلول­‌های غدد مری ایجاد می‌­شود تحت عنوان آدنو کارسینوما شناخته می­‌شود و اصلی­‌ترین نوع سرطان مری است.

۵. سرطان روده بزرگ:

سرطانی که در سلول­‌های غده‌­ای روده که دیواره داخلی کولون و رکتوم را می‌­پوشانند، ایجاد و مسبب ۹۵ درصد سرطان­‌های کولون و رکتوم می­‌باشد.

۶_سرطان معده:

بیش از ۹۰ درصد سرطان‌­هایی که در معده ایجاد می‌­شوند به واسطه آدنو کارسینومای معده خواهد بود.

علاوه بر ارگان­‌های ذکر شده، آدنوکارسینوما می­تواند بخش‌­های دیگر بدن را نیز درگیر کند؛ برای مثال این سرطان در مغز به واسطه متاستاز دادن سرطان از سایر قسمت­‌های بدن به این ناحیه، ایجاد می‌­شود.

تشخیص آدنوکارسینوما

از آنجایی که adenocarcinoma ممکن است در بخش­‌های متفاوتی از بدن ایجاد شود، تست­‌های تشخیصی که مورد استفاده قرار می­گ‌یرند نیز متفاوت خواهد بود.

برای مثال از غربالگری‌­های ماموگرام برای تشخیص سرطان‌­های سینه­‌ی اولیه که به واسطه آدنوکارسینوما ایجاد شده‌­اند، استفاده ‌می­‌شود.

همچنین از تست PSA در سرطان پروستات، از تست DRE در سرطان رکتوم، از کولونسکوپی در سرطان کولون و از برونکوسکوپی در سرطان ریه که به واسطه آن ایجاد شده است، استفاده‌ می­‌شود.

اما به طور کلی برای تشخیص این نوع از سرطان، تست­‌های رایجی که انجام می­‌شوند به شرح زیر است:

۱. بیوپسی:

در این پروسه، نمونه از بافت غیرطبیعی گرفته می­‌شود و پاتولوژیست نمونه گرفته شده را در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می‌­دهد تا از وجود سرطان اطمینان حاصل کند.

همچنین با استفاده از بیوپسی می­توان مشخص کرد که سرطان در ارگانی که به وجود ‌آمده، خود به خودی بوده و یا اینکه سرطان به واسطه متاستاز پدید آمده است.

۲. سی تی اسکن:

در این متود با استفاده از اشعه X تصاویری از ارگان‌­های داخلی بدن تشکیل می‌­شود تا بافت غیرطبیعی را مشخص کند و یا پزشک را از روند درمانی مثبت یا منفی وجود این سرطان آگاه کند.

۳. ام آر آی:

در ام آر آی از امواج الکترومغناطیسی استفاده می‌­شود تا تصاویری از ارگان‌­های داخلی بدن بدست آید و با بررسی این تصاویر، نحوه پاسخ به درمان ارگان مبتلا ارزیابی و مشخیص شود.

۴. آزمایش خون:

از این تست برای بررسی مواد شیمایی مرتبط با آدنوکارسینوما در خون استفاده می­‌شود.

آدنو کارسینوما

درمان سرطان آدنو کارسینوما

نحوه درمان سرطان آدنو کارسینوما با توجه به محل و ارگانی که درگیر کرده است، می­تواند متفاوت باشد. متودهای درمانی شایع به کار گرفته شده در درمان این سرطان همچون سایر سرطان­‌ها، شامل:

۱. عمل ‌جراحی :

عمل جراحی معمولا خط اول درمان این سرطان می­‌باشد. در این روش سلول­‌های غده‌­ای سرطانی و بافت‌­های اطراف آن به واسطه عمل‌ جراحی از بدن بیمار خارج می­‌شوند.

در صورت امکان جراحان از عمل‌­های جراحی غیرتهاجمی استفاده می­‌کنند تا ریسک بروز عفونت‌­های عمل جراحی کاهش پیدا کند.

۲. شیمی درمانی:

در شیمی درمانی از داروهای ضدسرطانی استفاده می­‌کنند تا این داروها سلول­‌های سرطانی را نابود کرده و از بین ببرند. داروهای شیمی درمانی ممکن است به صورت تزریق موضعی و یا تزریق وریدی مورد استفاده قرار گیرند.

۳. رادیوتراپی:

رادیوتراپی ‌معمولا به همراه درمان با عمل جراحی کاربردی خواهد بود. رادیوتراپی­‌های پیشرفته‌­تر قبل و هنگام پروسه درمان استفاده می­‌شوند تا تومورهای مشخص شده را از سلول‌­های سالم اطرافش متمایز شود.

۴. درمان هدفمند:

برخلاف شیمی درمانی که سلول­‌های سرطانی و سلول­‌های سالم را با هم هدف قرار داده و از بین می­‌برد، در درمان هدفمند تنها سلول­‌های سرطانی مورد هدف قرار می‌­گیرند که در اینجا تنها سلول‌­های سرطانی آدنوکارسینوما مورد حمله قرار گرفته و از بین می‌­روند.

۵. ایمیونوتراپی:

علاوه بر تقویت سیستم ایمنی برای حمله به سلول­‌های سرطانی آدنوکارسینوما، این متود سیستم ایمنی را هوشیار و از وجود سلول­‌های غیرطبیعی آگاه می­‌کند که منجر می­‌شود سیستم ایمنی، سلول‌­های سرطانی را شناسایی کرده و مورد حمله قرار دهند.

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان 💉 از نگاه مردم [سال 1403]

1403-02-26
بهترین کلینیک درد در تهران

بهترین کلینیک درد در تهران 😫 از نگاه مردم 【آپدیت سال1403】

1402-08-25
روش درمان سرطان

7 روش درمان سرطان : کشف امید جدید برای بیماران

1401-11-09