سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

زگیل سرطانی چیست؟ آشنایی با درمان زگیل تناسلی

زگیل سرطانی
در این نوشته شما می خوانید

یکی از بیماری‌­هایی که اخیرا در بین مردم و خصوصا خانوم­‌ها بسیار شایع شده است، بیماری زگیل تناسلی یا HPV است که بسته به اینکه فرد به کدام نوع آن مبتلا شده باشد، ممکن است او را مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم کند.

پس نتیجه می­‌گیریم که صرفا ایجاد زگیل نشانه­‌ای بر وجود سرطان در فرد نخواهد بود اما وجود آن زنگ خطری برای درمان به موقع و پیشگیری از بروز زگیل سرطانی یا سرطان دهانه رحم است. در ادامه از ماهیت سرطان زگیل سرطانی تا درمان آن را در این مقاله بای بای سرطان مورد بررسی قرار می­دهیم.

زگیل سرطانی چیست؟

همانطور که پیش­تر گفته شد، ویروس HPV یکی از شایع‌­ترین بیماری‌­های مسری است که از طریق تماس جنسی منتقل می­‌شود و معمولا علامت خاصی از خود بروز نمی­‌دهد اما اگر علائمی از خود بروز دهد، مهم‌­ترین و شایع‌­ترین علامت بروز زگیل­‌هایی در ناحیه تناسلی است.

این ویروس از طریق تماس پوستی ناحیه تناسلی منتقل می‌شود و می­تواند هم آقایان و خانم­‌ها را درگیر کند.

غالبا افراد با مشاهده عکس زگیل سرطانی، این نوع زگیل‌­ها را به عنوان زگیل سرطانی تلقی می­‌کنند اما باید بدانید که وجود این زگیل در سطح پوست حتما نشان­‌دهنده سرطان نیست و ماهیت این زگیل نیز غیرسرطانی و خوش‌­خیم است.

استفاده از ابزارهای محافظتی ممکن است تا حدودی باعث ایجاد حاشیه امن شود اما نمی­‌تواند کل ناحیه تناسلی و اطراف آن را بپوشاند بنابراین در صورت استفاده از این ابزار نیز باز هم ریسک ابتلا به این ویروس وجود دارد.

زگیل­‌های سرطانی یا بر روی دستگاه تناسلی و یا در نواحی ‌اطراف آن ایجاد‌ می­‌شوند. این زگیل­‌ها ظاهری کوچک و با رنگ‌های متفاوتی دارند و بعضی از آن­ها حاوی مایع هستند و بعضی دیگر تو خالی­‌اند.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که گاها این زگیل‌­ها به قدری کوچک هستند ‌که با چشم قابل دیدن ‌نیستند و معاینات مخصوص جهت تشخیص، باید توسط پزشک مربوطه صورت گیرد.

در زنان زگیل­‌های تناسلی می‌­توانند در فرج، دیواره واژن، ناحیه بین دستگاه تناسلی و مقعد، خود مقعد و دهانه رحم نیز ایجاد شود اما در آقایان این زگیل‌­ها در قسمت بالایی و یا کناری دستگاه تناسلی، مقعد و در مواقعی بر روی بیضه‌­ها نیز ایجاد‌ می­‌شوند.

زگیل­‌های سرطانی همچنین به واسطه انجام رابطه جنسی دهانی نیز می­توانند در دهان و حلق افراد ایجاد شوند.

سرطان زگیل سرطانی

زگیل باعث سرطان می­‌شود؟

ویروس HPV انواع مختلفی دارد که بعضی از آن­ها پرخطر و بعضی دیگر کم‌­خطر هستند. ویروس­‌هایی با ریسک پایین یا کم­‌خطر باعث بروز زگیل می‌­شوند اما باعث بروز سرطان در بیمار نخواهند‌ شد.

در حالی که ویروس‌­هایی با ریسک بالا یا پرخطر بیماری­‌های جدی که در راس آن­ها سرطان قرار دارد را منجر می­‌شوند به همین دلیل این سرطان­‌ها را سرطان زگیل سرطانی نیز می‌­نامند.

در بیشتر اشخاص سیستم ایمنی ویروس HPV را نابود می­‌کند و در مواقع دیگر سیستم ایمنی به دلیل قوی بودن ویروس، توانایی نابود کردن آن را ندارد که در نتیجه باعث بروز زگیل‌­هایی در سطح پوست می‌­شوند.

در صورت درمان نکردن به موقع بیماری، ویروس HPV موجب رشد سلول‌­های غیرطبیعی در دهانه رحم می­‌شود که در ادامه می­تواند ابتلا به سرطان دهانه رحم را در پی داشته باشد.

زگیل سرطانی یا دهانه رحم شایع‌­ترین نوع سرطانی است که به واسطه این ویروس ایجاد می­‌شود. علاوه بر این، این ویروس باعث بروز سرطان­‌های دیگری مثل سرطان مقعد، سرطان واژن، سرطان فرج، سرطان دهان و حلق نیز می­شود.

عکس زگیل سرطانی

ریسک فاکتورهای بروز زگیل سرطانی

با مشاهده عکس زگیل سرطانی و مطالعه مطالب مربوط به آن، می­توان به این نتیجه رسید که بیشتر اشخاصی که از لحاظ جنسی فعال هستند، از ریسک بالاتری نسبت به ابتلا به زگیل سرطانی برخوردارند. فاکتورهایی وجود دارند که باعث افزایش احتمال ابتلا افراد به این ویروس می­‌شوند:

  • داشتن رابطه جنسی محافظت نشده با بیش از چند نفر
  • وجود بیماری مقاربتی دیگر در خود بیمار
  • برقراری رابطه جنسی با شخصی که اطلاعی از سابقه روابط جنسی قبلی او ندارید.
  • انجام روابط جنسی متعدد و شروع رابطه جنسی در سنین پایین
  • ضعیف بودن سیستم ایمنی به دلیل مبتلا بودن به ویروس HIV و یا استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی برای پیوند عضو

تشخیص سرطان زگیل سرطانی

زگیل­‌های سرطانی معمولا بر اساس مشاهده مستقیم یا عکس زگیل سرطانی و ظاهر و علائم تشخیص داده می‌­شوند و تست تخصصی خاصی برای تشخیص وجود این بیماری وجود ندارد. در بعضی مواقع از بیوپسی برای تشخیص سریع‌­تر و دقیق‌­تر بیماری می­توان کمک گرفت.

برای خانم­‌ها انجام چکاپ­‌ها و معاینات لگن و انجام‌ تست پاپ اسمیر بسیار هائز اهمیت است؛ چرا که می­تواند باعث تشخیص تغییراتی که به واسطه زگیل­‌های تناسلی در ناحیه واژن و دهانه رحم ایجاد می­‌شود، شود و همچنین می­تواند سرطان­‌های دهانه رحم را در مراحل اولیه تشخیص دهد.

البته لازم به ذکر است که فقط انواع محدودی از ویروسHPV  باعث ایجاد سرطان رحم می‌­شود.

در طول پاپ اسمیر، پزشک متخصص با استفاده از ابزارهای خاص از واژن و دهانه رحم نمونه­‌گیری می‌­کند تا تست‌­های بیشتری در آزمایشگاه بر رو آن­ها صورت گیرد.

نمونه­‌های گرفته شده از دهانه رحم در طول تست پاپ اسمیر را می­توان از نظر وجود این ویروس­‌ها بررسی نمود.

این تست بیشتر در زنان ۳۰ سال به بالا انجام ‌می­‌شود انجام این تست در سنین پایین کاربردی نیست چرا که ویروس HPV ممکن است خود محدود شونده باشد و به مرور زمان از بین برود.

زگیل سرطانی

درمان زگیل سرطانی

روش‌­های درمانی زگیل سرطانی متفاوت است اما یکی از روش­‌های موثر، روشی است که در آن دارو به صورت مستقیم و موضعی برای زگیل استفاده می­‌شود.

توجه کنید که مصرف این داروها فقط و فقط با تجویز و صلاح دید پزشک امکان‌­پذیر است.

در این متود از داروهای زیر استفاده می­‌شود:

۱- ایمیکوئیمود:

این کرم به صورت موضعی به منظور تقویت سیستم ایمنی برای از بین بردن سرطان زگیل سرطانی استفاده می­‌شود. هنگام استفاده از این کرم، بیمار باید از برقراری رابطه جنسی خودداری کند. عوارض جانبی این کرم شامل قرمزی پوست در محل استفاده از کرم، درد، خارش و در موارد نادر تهوع خواهد بود.

۲- پودوفیلین:

این دارو نوعی صمغ گیاهی است که بافت زگیل­‌های تناسلی را از بین می‌­برد. این دارو حتما باید توسط پزشک برای بیمار تجویز شود چرا که نحوه استفاده و مقدار آن با تاثیرگذاری آن رابطه مستقیم دارد.

این دارو عوارض جانبی مثل سوزش و خارش پوست و در مواردی درد در محل را به همراه دارد.

۳- تری کلرواستیک اسید:

این داروی شیمایی با سوزاندن زگیل­‌ها تاثیر خود را اعمال می­‌کند لذا از این دارو برای درمان زگیل­‌های داخلی نیز می­توان استفاده کرد. عوارض جانبی نیز شامل سوزش ،خارش و درد در محل استفاده از دارو خوهد بود.

۴- سینکاتچین :

این کرم برای درمان زگیل­‌های داخل و اطراف مقعد و رکتوم استفاده می­‌شود. عوارض جانبی این کرم شامل قرمزی پوست، خارش، سوزش و دردهای ملایم در محل استفاده از کرم است.

به هیچ عنوان نباید از کرم‌­ها و داروهای از بین برنده زگیل معمولی برای درمان ‌زگیل­‌های سرطانی در ناحیه تناسلی استفاده کرد؛ چرا که این کرم­‌ها برای استفاده در ناحیه تناسلی طراحی نشده‌­اند و اثری بر زگیل موردنظر نخواهند داشت.

عکس زگیل سرطانی
سایر روش‌های درمانی

از دیگر روش‌های درمان ‌زگیل سرطانی، عمل جراحی است که در مواقعی که زگیل‌ها به درمان دارویی پاسخ نمی‌دهند و یا بیمار باردار است و نمیتواند از داروهای موضعی استفاده کند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

عمل جراحی به روش‌های مختلفی برای درمان سرطان زگیل سرطانی قابل انجام است که شامل:

  • فریز کردن با نیتروژن مایع:

با استفاده از نیتروژن مایع، میتوان زگیل‌های نواحی تناسلی را فریز کرده و از بین برد. این متود درمانی برای موثر بودن باید چندین بار تکرار شود تا تاثیرات خود را بگذارد. عوارض جانبی این جراحی شامل درد و تورم در محل زگیل سرطانی است.

  • کوتر الکتریکی:

در این روش درمانی با استفاده از جریان کنترل شده الکتریسیته، زگیل‌ها را می‌سوزانند و از بین می‌برند. بیمار بعد از انجام این پروسه، ممکن است درجاتی از درد و تورم را تجربه کند.

  • درمان به وسیله لیزر:

این متود درمانی از نوری پرانرژی برای از بین بردن زگیل‌های سرطانی استفاده می‌کند. لیزر درمانی، روشی پرهزینه است و فقط در کسانی استفاده می‌شود که زگیل‌های آنها به سایر روش‌های درمانی پاسخگو نبوده است. عارضه‌های جانبی این متود درمانی شامل درد و ایجاد زخم در محل جراحی است.

پیشگیری از ابتلا به زگیل سرطانی

با انجام اقدامات خاصی از ابتلا زگیل تناسلی و در ادامه بروز سرطان زگیل سرطانی میتوان جلوگیری ‌کرد. 

محدود کردن شرکای جنسی و انجام واکسیناسیون، میتواند باعث پیشگیری از بروز زگیلهای تناسلی شود. همچنین استفاده از وسایل مراقبتی جنسی نیز میتواند کمک کننده باشد اما به طور قطع جلوی بروز این زگیل‌ها را نخواهد گرفت.

محققین و متخصصین معتقدند که واکسیناسیون دختران و پسران بین ۱۱ تا ۱۲ سال میتواند ریسک ابتلا به ویروس  HPV و بروز زگیل‌های تناسلی را تا حد زیادی کاهش دهد لذا بهتر است این واکسن قبل از شروع فعالیت‌های جنسی دختران و پسران تزریق شود تا موثر واقع شود.

عوارض جانبی این واکسن مانند سایر واکسن‌ها ملایم است و شامل درد و سوزش در محل تزریق واکسن، سردرد و تب خفیف میباشد.

طبق گزارشات منتشر شده، بهتر است تا دو دوز از این واکسن با فاصله ۶ ماه از یکدیگر تزریق شود. توصیه می‌شود که این واکسن برای افراد ۹ تا ۱۵ سال، دو دوز تزریق شود و برای افراد بین ۱۵ تا ۲۶ سال، سه دوز واکسن در نظر گرفته شود تا تاثیرات پیشگیری کننده‌ی آن مفید و قابل توجه باشد.

شاید کلیشه‌ای باشد اما بدانید سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

هدف ما در سایت بای بای سرطان این است که شما بتوانید امیدتان را تا زمان بهبودی از بیماری زنده نگه دارید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان 💉 از نگاه مردم [سال 1403]

1403-02-26
بهترین کلینیک درد در تهران

بهترین کلینیک درد در تهران 😫 از نگاه مردم 【آپدیت سال1403】

1402-08-25
روش درمان سرطان

7 روش درمان سرطان : کشف امید جدید برای بیماران

1401-11-09