سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

آیا رژیم گیاه خواری برای بیماران سرطانی مفید است؟

گیاه خواری برای بیماران سرطانی
در این نوشته شما می خوانید

حتما در خصوص نقش موثر گیاه خواری و به طور کلی سالم­ خواری در روند درمانی بسیاری از بیماری‌­ها شنیده‌­اید. چه بسا در برخی از بیماری­ها از گیاه‌خواری به عنوان یک روش درمانی مفید برای از بین بردن سموم بدن یاد می­‌شود. اما سوال آن است که آیا گیاه خواری برای بیماران سرطانی و درمان آن­ها به چه میزان کارایی دارد؟ در ادامه­‌ی این مقاله بای بای سرطان، علاوه بر پاسخ سوال فوق، نقش گیاه خواری در بهبود سرطان را مورد بررسی قرار می­‌دهیم.

آیا رژیم گیاه خواری برای بیماران سرطانی مفید است؟

متخصصین همیشه گیاه خواری و رژیم غذایی که بر پایه گیاهان است را برای بدن بسیار سودمند می­دانستند اما آیا هیچکدام از این گیاهان و یا رعایت رژیم غذایی گیاه‌خواری می­تواند تاثیری در سرطان و یا پیشگیری از بروز آن داشته باشد؟

شخصی که گیاه خوار می­‌شود، از تمامی غذاهایی که منشاء حیوانی دارند مثل گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات و غذاهای دریایی دوری می­‌کند.

درست است که رعایت این رژیم غذایی که بسیار پرفیبر است، می­تواند برای بدن مفید باشد اما محققین هنوز نتوانسته­‌اند ارتباطی بین گیاه خواری و کاهش ریسک بروز سرطان پیدا کنند،

اما نکته‌­ای که وجود‌ دارد آن است که هر رژیم غذایی که پر از مواد معدنی و مواد مغذی باشد، مزایای بسیار زیادی برای فرد مصرف‌کننده ‌خواهد داشت.

به طور کلی رژیم غذایی که پر از انواع‌ مختلف و گونه­‌های متنوعی از گیاهان، میوه­‌ها، غلات و سایر سبزیجات باشد، می­تواند ریسک بروز بسیاری از سرطان­‌ها را کاهش دهد و سیستم ایمنی و سلامت عمومی فرد را تقویت کند.

گیاه خواری برای بیماران سرطانی یا کلا رژیم غذایی که بر پایه گیاهان پیش می­‌رود، به این معنا نیست که شخص دیگر گوشت و محصولات حیوانی مصرف نمی­‌کند بلکه به این معناست که فرد انتخاب می­کند که از غذاهایی که منشاء گیاهی دارند مثل میوه، سبزیجات، روغن­‌های گیاهی، آجیلات، غلات و لوبیا­ها به میزان بیشتری استفاده کند.

رژیم غذایی گیاهی مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و فیبر را به همراه خواهد داشت که تمامی این مواد برای بدن بسیار سودمند هستند و مصرف آن­ها باعث افزایش سلامت قلب و موجب کاهش بروز بیماری­‌های مزمن دیگر می­‌شوند.

گیاه خواری برای بیماران سرطانی.1

نقش پر اهمیت سبزیجات در حفظ سلامتی بدن

همانطور که گفته شد مصرف انواع مختلفی از گیاهان، تمامی مواد مغذی که بدن برای حفظ سلامتی و ریکاوری نیاز دارد را در اختیار فرد مصرف کننده قرار می­‌دهند.

طبق گفته محققین، مصرف روزانه حداقل ۳ تا ۵ فنجان از سبزیجات و سایر محصولات گیاهی می­تواند تضمینی برای حفظ سلامتی فرد و کاهش ریسک بروز سرطان باشد که با توجه به توضیحات داده شده، بهتر است در وگان درمانی برای سرطان، حداقل دو سوم بشقاب خود را به غذاهایی بر پایه گیاهان مثل سبزیجات، میوه­‌ها، لوبیا ها و غلات اختصاص دهید.

از آنجایی که میوه‌­هایی با رنگ­‌های مختلف، مواد مغذی خاص خود را دارند، مصرف طیف گسترده­‌ای از این میوه‌­ها می­تواند بیشترین مواد مغذی را به بدن فرد برساند. همچنین بهتر است مابقی بشقاب خود را از پروتئین­‌های حیوانی مثل ماهی، گوشت، مرغ و تخم‌ مرغ پر کنید.

در این رژیم، لازم است حداقل پروتئین حیوانی مصرف شده نیز با پروتئین­‌های گیاهی جایگزین شود تا مزایای آن به حداکثر برسد.

برای آن که به فرد فشاری وارد نشود و رفته رفته بتواند به این رژیم عادت کند، بهتر است یک یا دو وعده غذایی خود در طول روز را به صورت تدریجی به سمت گیاه خواری ببرند تا بدن فرد کم کم به این تغییرات به وجود آمده عادت کند.

منابع مناسب پروتئین­‌های گیاهی که جایگزین مناسبی برای پروتئین­‌های حیوانی هستند شامل:

  • لوبیا
  • عدس و نخود
  • دانه شاهدانه و چیا
  • شیر سویا
  • آجیلات و کره آجیلات

بهتر است تغییراتی که در رژیم غذایی ایجاد می­‌شود و شروع وگان درمانی برای سرطان، آهسته و پیوسته باشد و فرد رفته رفته از غذاهایی با منشا حیوانی فاصله گرفته و به سمت غذاهای گیاهی روی آورد تا بدین وسیله ریسک بروز سرطان و سایر بیماری­‌ها را در خود کاهش دهد.

رژیم غذایی گیاهی

آیا رژیم غذایی گیاهی با سرطان مبارزه می‌­کند؟

طبق تحقیقات صورت گرفته، رعایت رژیم غذایی سالم و یا گیاه خواری می­تواند از بروز ۴۰ درصد سرطان­‌ها جلوگیری کند و گیاه خواری برای بیماران سرطانی در کاهش علائم و درمان سرطان­‌ها کمک کننده خواهد بود. بنابراین با توجه به توضیحات مربوطه، چند ماده غذایی گیاهی که به کاهش ریسک بروز سرطان و درمان آن کمک می­‌کند را به اختصار توضیح خواهیم داد:

  • غذاهای پر فیبر:

غذاهای گیاهی حاوی فیبرهای بسیار زیادی هستند که به بدن کمک می‌­کند تا از هورمون­‌های اضافی که باعث بروز بعضی سرطان‌­ها می­‌شود، پاک شود.

فیبر همچنین کمک می­‌کند تا مواد دفعی داخل روده راحت­‌تر دفع شوند و با اینکار از بروز سرطان­‌های کولون و رکتال جلوگیری می‌­کند. مصرف روزانه گیاهان که منبع غنی از فیبرها هستند و به طور کلی وگان درمانی برای سرطان، باعث کاهش علائم سرطان­‌های معده شده و در مواقعی  به درمان آن نیز می­تواند کمک کند.

  • مصرف گیاهان با رنگ‌­های مختلف:

هر چی رژیم غذایی فرد از گیاهانی با رنگ‌­های مختلف بیشتر تشکیل شده باشد، مواد مغذی متنوع‌­تری به بدن فرد می­‌رسد و فاکتورهای شیمیایی که در بدن فرد به مبارزه با سرطان می­‌پردازند، بیشتر از قبل خواهد شد. موادی که در میوه و سبزیجات رنگ ایجاد می­‌کنند، مثل بتاکاروتن در سیب زمینی و یا لیکوپن در گوجه می­توانتد ریسک بروز سرطان را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

مصرف سبزیجاتی مثل بروکلی، کلم و خیار قادرند ریسک بروز سرطان­‌های کولون، رکتوم، معده و ریه را تا حد زیادی کاهش دهند و از طرف دیگر، مصرف سبزیجاتی حاوی کاروتن مثل هویج و سیب زمینی ریسک سرطان سینه را تا حد زیادی کاهش می‌­دهد.

وگان درمانی برای سرطان

سایر موراد غذایی مفید در بیماران سرطانی

  • مصرف سویا:

طبق نتایج حاصله از تحقیقات، مصرف سویا ریسک بروز سرطان سینه را کاهش داده و همچنین از پیشرفت سرطان و مرگ ‌بیمار نیز جلوگیری می‌کند.

با توجه به اطلاعات بدست آمده، مصرف روزانه ۱۱ گرم از سویا در بیماران مبتلا به سرطان سینه، میزان مرگ و بروز دوباره سرطان را تا ۳۰ درصد کاهش می‌­دهد. بنابراین مصرف روزانه سویا برای افراد مبتلا به سرطان سینه و کسانی که می­‌خواهند از بروز و عود مجدد آن جلوگیری کنند، توصیه می­‌شود.

  • عدم‌ مصرف فراورده های گوشتی فراوری شده:

به گفته متخصصین، مصرف روزانه ۵۰ گرم ‌از محصولات گوشتی فرآوری شده، ریسک بروز سرطان کولون و رکتوم را تا ۲۱ درصد افزایش می‌­دهد.

در صورتی که این مقدار به ۱۰۰ گرم در روز افزایش پیدا کند، میزان ریسک بروز سرطان رکتوم و کولون تا ۲۸ درصد بالا خواهد رفت. بنابراین بهتر است از مصرف گوشت و فراورده‌­های گوشتی فرآوری شده به مقدار زیاد، پرهیز شود و سبزیجات بیشتری به رژیم غذایی اضافه شود.

  • مصرف کوکتل­‌های میوه به جای استفاده از الکل:

تحقیقات نشان می­‌دهد که کسانی که روزانه یک لیوان الکل مصرف می­‌کنند، ریسک بروز سرطان­‌های سینه و کولون در آن­ها بسیار بالا خواهد بود لذا بهتر است از آبمیوه­‌های طبیعی و یا عصار­ه‌­های گیاهی خوش طعم به جای این نوشیدنی­‌های مضر استفاده کرد تا علاوه بر افزایش میزان سلامت بدن، از بروز سرطان‌­های مختلف نیز پیشگیری شود.

منابع:***

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان 💉 از نگاه مردم [سال 1403]

1403-02-26
بهترین کلینیک درد در تهران

بهترین کلینیک درد در تهران 😫 از نگاه مردم 【آپدیت سال1403】

1402-08-25
روش درمان سرطان

7 روش درمان سرطان : کشف امید جدید برای بیماران

1401-11-09