با سرطانی شدن سلولهای ریه، تنفس به عنوان لازمه حیات سخت میشود. اما در ابتدای روند این بیماری علائم چندان بروز نمیکنند و به محض مشاهده هر گونه علامت مشکوک و غیر طبیعی باید به دکتر سرطان ریه مراجعه کنید. سرطان ریه چیست و چه چیزی باعث ایجاد آن میشود؟ پزشک چگونه این بیماری را تشخیص میدهد؟ بهترین دکتر سرطان ریه در تهران چه کسی است و بعد از درمان چه مراقبتهایی نیاز دارید؟ همه این موارد جزء سوالاتی هستند که قصد داریم در این مطلب از بای بای سرطان توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید.
آنچه در مورد سرطان ریه باید بدانید
ریه یکی از اندامهای حیاتی در بدن انسان بوده که تکثیر غیر طبیعی سلولهای آن میتواند باعث نفس تنگی فرد شود. به طور واضح تعریفی برای این بیماری وجود ندارد. ولی نوعی بیماری است که در آن الگوی رشد سلولها نامنظم شده و به صورت بیرویه تقسیم میشوند.
دکتر سرطان ریه در مورد این بیماری میگوید که درمان قطعی ندارد و جزء انواعی از بیماریهای سرطانی بوده که میزان مرگ و میر آن زیاد است. البته با روشهایی مانند پرتودرمانی، دارو درمانی و.. میتوان تا حدودی سرعت رشد این سلولها را کاهش داد.
چه چیزی باعث ایجاد سرطان ریه میشود؟
طبق گفته فوق تخصص سرطان ریه در مورد عوامل ایجاد این بیماری، سیگار کشیدن اصلیترین عامل ابتلا به سرطان ریه باشد. اما عوامل دیگری مانند آلودگی هوا، نداشتن رژیم غذایی سالم، حضور در محلی که افراد دیگر سیگار میکشند، پرتو درمانی، سابقه خانوادگی و.. نیز میتوانند در ایجاد این بیماری موثر باشند.
چه کسی سرطان ریه را درمان میکند؟
اگر متوجه تغییراتی در وزن خود شدید، سرفههای مکرر داشتید، در بلع دچار مشکل شدید یا متوجه آمدن خون هنگام سرفه کردن شدید باید به یک دکتر سرطان ریه مراجعه کنید. نمیتوان گفت به طور قطعی، اما احتمالا سلولهای ریه شما سرطانی شدند.
با مراجعه به فوق تخصص سرطان ریه و از طریق آزمایشهایی که انجام میدهد میتوان به قطعی شدن این احتمال پی برد. این دکتر در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری سرطان ریه تخصص دارد. اما برای اینکه وجود سرطان ریه مشخص شود، چه آزمایشهایی صورت میگیرد؟
نحوه تشخیص قطعی بیماری توسط دکتر سرطان ریه
اسکن ایکس ری، سی تی اسکن، برونکوسکوپی و بایوپسی جزء روشهای تشخیصی این بیماری است و دکتر سرطان ریه تنها از طریق بافتشناسی توده مورد نظر میتواند به طور قطعی تشخیص دهد که آیا به این بیماری مبتلا شدید یا خیر.
پس در صورت مشاهده هر یک از علائم گفته شده، به خودتان استرس وارد نکنید و در زودترین زمان ممکن پیش یک فوق تخصص سرطان ریه بروید. زیرا با نمونهگیری از توده و بررسی آزمایش پاتولوژی، پزشک شما تشخیص میدهد و در نهایت تمام اندامهای بدن شما را معاینه میکند.
علت این معاینه، امکان متاستاز و درگیری دیگر اندامها تحت تاثیر ابتلا به سرطان ریه است. با مرجعه به دکتر سرطان ریه برای اولین جلسه میتوانید سوالات زیر را بپرسید:
- آیا میتوانید بیماری سرطان ریه را به زبان ساده برای من توضیح دهید؟
- نتیجه آزمایشها نشان میدهد که بیماری سرطان ریه دارم یا خیر؟
- وضعیت اندامهای دیگر بدن من چطور است؟ آیا رشد سلولهای سرطانی به بخشهای دیگر بدن هم اتفاق افتاده؟
- کدام روش درمان برای بیماری من انجام میشود؟
- آیا نیاز به جراحی دارم؟
- داروهایی که تجویز میکنید چه عوارضی دارند؟
- آیا ممکن است بعد از درمان باز هم این بیماری عود کند؟
بهترین دکتر سرطان ریه در تهران
درمان بیماریهای سرطان نیاز دارند که در همان مراحل ابتدایی و قبل از اینکه پیشرفت زیادی داشته باشند، جلوی رشد سلولها گرفته شود. اما اگر به دکتر سرطان ریه که تخصص کافی در این زمینه ندارد مراجعه کنید.
احتمالا تنها از این مطب به آن مطب میروید. ما، در این قسمت به شما میگوییم که چگونه بهترین متخصص سرطان ریه را بشناسید.
این روزها سرطانها پیشرفت سریعی دارند و اگر زود تشخیص داده نشوند، احتمال دارد با تشدید علائم و در نهایت مرگ رو به رو شوید. بنابراین یک پزشک متخصص خوب بهترین و به روزترین اطلاعات را در این زمینه دارد.
همچنین با بررسی سوابق این دکتر سرطان ریه و میزان موفقیت بیماران قبلی وی میتوانید به میزان تخصص او پی ببرید. پس همه ویژگیها را در نظر بگیرید و سپس توسط بهترین دکتر ویزیت شوید.
نکات رعایتی پس از درمان سرطان ریه
- استفاده از لوله در قفسه سینه برای برای تخلیه مایعات و هوای جمع شده درون قفسه سینه بعد از جراحی
- تجویز داروهای ضدرد توسط متخصص سرطان ریه برای کنترل درد
- رژیم غذایی سالم حاوی ویتامین C، غنی از کاروتنوئید، غنی از سلنیوم و..
- انجام ویزیتهای منظم بعد از درمان توسط متخصص سرطان ریه
سخن پایانی
اکنون که با بیماری سرطان ریه و اینکه در صورت مشاهده علائم باید چگونه روند درمان را آغاز کنید؛ آشنا شدید. اگر بهترین دکتر سرطان ریه را انتخاب کنید قطعا هر چه سریعتر میتوانید جلوی روند پیشرفت این بیماری را بگیرید. یادتان نرود علاوه بر توصیههای پزشک، شرایط روحی خوبی را برای خود فراهم کنید.
منابع:***