حتما شما هم در اطرفیانتان مادرانی دیدهاید که با مشکلات شیردهی به نوزاد سر و کار داشتهاند و برای پیگیری علت این مشکلات، انجام داکتوگرافی بهشان توصیه شده است.
غالب مادران، پس از زایمان و با آغاز دوران شیردهی، مشکلات و آسیبهای جسمانی زیادی را متحمل میشوند که یکی از این آسیبها مرتبط با روند شیردهی به نوزاد است و در برخی موارد نیاز به پیگیریهای کلینیکی دارد.
در این مقالهی بای بای سرطان تمرکز ما بر روی معرفی داکتوگرافی یا گالاکتوگرافی به عنوان یک تست تشخیصی موثر در مادران شیرده و بررسی اهمیت انجام این تست خواهد بود.
داکتوگرافی چیست؟
گالاکتومی پستان یک ابزار تشخیصی بسیار با ارزش است که نقش بسیار مهمی در حمایت از مادران شیرده در طول دوران شیردهی آنها ایفا میکند.
این روش تشخیصی که به عنوان داکتوگرافی نیز شناخته میشود، اطلاعات حیاتی در مورد ساختار و عملکرد مجاری شیر در سینهی افرادی که در دوران شیردهی قرار دارند، ارائه میدهد.
گالاکتوگرافی پستان چیست ؟
داکتوگرافی پستان، یک تکنیک تصویربرداری تخصصی است که به متخصصان مراقبتهای بهداشتی اجازه میدهد تا تصاویری خاص را از مجاری و غدد شیری پستان در دسترس داشته باشند.
با تزریق ماده حاجب به مجاری شیری، رادیولوژیستها میتوانند تصاویری نسبتا واضح و با جزئیات را از طریق ماموگرافی یا سونوگرافی بدست آورند.
این روش اطلاعات ارزشمندی را در خصوص سیستم مجاری ارائه میدهد و به تشخیص و مدیریت عوارض مختلفی که در دوران شیردهی ممکن است برای مادر پیش بیاید مانند انسداد مجاری، بروز مکرر ورم پستان یا ترشحات نوک سینه کمک میکند.
به طور کلی گالاکتوگرافی پستان ابزاری ایمن و موثر است که ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی را قادر میسازد تا تصمیمات آگاهانهای را در خصوص بهترین متود درمانی برای مادران شیرده اتخاذ کنند.
اهمیت انجام داکتوگرافی در زنان
دوران شیردهی معمولا از زمان به دنیا آمدن نوزاد شروع شده و تا ۲ سالگی کودک ادامه پیدا میکند. البته در بعضی اشخاص ممکن است این دورهها طولانیتر بوده و پستانهای آنها برای مدت بسیار طولانیتری شیر تولید کند.
شیردهی به نوزادان یک فرآیند طبیعی بسیار زیباست که باعث رشد و تکامل نوزاد میشود اما با این حال میتواند چالشهایی را هم برای مادران و هم برای نوزادان ایجاد کند.
مادران شیرده ممکن است با مشکلاتی مانند درد، گرفتگی یا کمبود شیر مواجه شوند که میتواند بسیار ناراحت کننده باشد و اختلالاتی را در شیردهی به نوزاد ایجاد کند.
گالاکتوگرافی پستان با ارائه یک نمای واضح و جامع از مجاری شیر، نقش اساسی در شناسایی علل زمینهای این چالشها و مشکلات شیردهی ایفا میکند.
با شناسایی ناهنجاریها یا انسدادها، متخصصان مراقبتهای بهداشتی میتوانند برنامههای درمانی را برای رسیدگی به مسائل خاص تنظیم کنند و در نهایت حمایتهای لازم را برای مادران شیرده فراهم کنند؛ در نهایت نیز با تجویز متودهای درمانی اختصاصی و رفع مشکلات به وجود آمده ، مادران شیرده را برای ادامه دوران شیردهی آماده و تشویق کنند.
داکتوگرافی به عنوان یک روش تشخیص سرطان سینه
متخصصان پزشکی دائما به دنبال تکنیکهای نوآورانهای هستند که میتواند به تشخیص زودهنگام سرطان کمک کند. یکی از این روشهای انقلابی، گالاکتوگرافی سینه است که به عنوان یک تکنیک تصویربرداری تشخیصی در تشخیص انواع سرطان، به ویژه سرطان سینه بسیار موثر و نوید بخش بوده است.
در این قسمت از مقاله به نقش گالاکتوگرافی در تشخیص سرطان سینه و پتانسیل آن برای ایجاد انقلابی در زمینه تصویربرداری تشخیصی خواهیم پرداخت.
درک گالاکتوگرافی به عنوان یک تکنیک تصویربرداری تشخیصی:
گالاکتوگرافی که با نام داکتوگرافی نیز شناخته میشود، شکل تشخیصی تصویربرداری تشخیصی است که بر معاینه مجاری شیر پستان در سینه تمرکز دارد.
در طی این پروسه، با استفاده از یک ماده حاجب مخصوص مجاری پستان پر شده و امکان تصویرسازی و تجزیه و تحلیل دقیق این تصاویر را فراهم میشود.
این تکنیک به ویژه در تشخیص ناهنجاریهای بافت پستان مانند تومورها یا کیستهای خوشخیم و یا بدخیم در بافت سینه، بخصوص مجاری آن بسیار موثر است.
این روش با وارد کردن یک سوزن ظریف در مجرای آسیب دیده شروع شده و سپس ماده کنتراست به مجاری تزریق میشود و در نهایت تصاویر اشعه ایکس برای ایجاد یک نقشه دقیق از مجاری پستان و تعیین وجود و یا عدم وجود توده و یا انسداد، گرفته میشود.
گالاکتوگرافی این امکان را به رادیولوژیستها میدهد تا هرگونه ناهنجاری را که ممکن است نشان دهنده وجود سرطان باشد، شناسایی کنند.
داکتوگرافی یک روش کم تهاجم است که میتواند به صورت سرپایی انجام شود و همین امر موجب میشود که این روش به گزینه بسیار مناسب و در دسترسی برای بیماران تبدیل شود.
فواید داکتوگرافی در تشخیص سرطان پستان
این روش مزایای متعددی نسبت به سایر روشهای تصویربرداری تشخیصی در تشخیص سرطان پستان دارد. اولا بررسی دقیقتر و متمرکزتری از سیستم مجرای پستان ارائه میدهد و همچنین امکان تشخیص ناهنجاریهای کوچکی را که ممکن است توسط سایر تکنیکهای تصویربرداری نادیده گرفته شوند، فراهم میکند.
این امر به ویژه در تشخیص زودهنگام سرطان سینه بسیار مهم است، زیرا تومورهای کوچکتر که در مراحل اولیه خود هستند به احتمال زیاد قابل درمان خواهند بود.
در وهله بعدی، این روش میتواند به تمایز بین ضایعات خوشخیم و بدخیم در سیستم مجاری پستان کمک کند. این موضوع با تجزیه و تحلیل دقیق ویژگیهای ناهنجاری مانند شکل، اندازه و چگالی آن به دست میآید.
با تمایز دقیق بین ضایعات خوشخیم و بدخیم، میتوان از انجام بیوپسی و جراحیهای غیرضروری جلوگیری کرد و ناراحتی بیمار و هزینههای مراقبتهای بهداشتی را تا حد زیادی کاهش داد.
علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، امکان شناسایی دقیق ناهنجاری در سینه را فراهم میکند. این مسئله به ویژه در هدایت روشهای بعدی مانند بیوپسی یا برشهای جراحی مفید خواهد بود؛ متخصصان میتوانند از هدفمند و موثر بودن اقدامات لازم اطمینان حاصل کنند.
مزایای گالاکتوگرافی برای مادر و نوزاد
انجام داکتوگرافی، مزایای بیشماری را هم برای مادران شیرده و هم برای نوزادانشان به همراه دارد. برای مادرانی که در دوران شیردهی قرار دارند، این روش با ارائه تشخیص دقیق و هدایت تصمیمات درمانی، آرامش خاطر مادران را فراهم میکند.
این به مادران این امکان را میدهد تا گامهای پیشگیرانهای برای حل چالشهای شیردهی بردارند که منجر به بهبود سلامت جسمی و عاطفی میشود.
علاوه بر این داکتوگرافی پستان، پیوند بین مادر و نوزاد را تقویت میکند؛ زیرا با شناخت و تشخیص ریشهی مشکلات شیردهی، امکان مداخلات هدفمند فراهم میشود که همین امر در ادامه موجب بهبود فرآیند شیردهی خواهد شد.
مزایای گالاکتوگرافی برای نوزادان نیز قابل توجه است؛ با استفاده از این متود اطمینان حاصل میشود که شیر در مجاری شیری پستان به درستی جریان پیدا میکند و هیچگونه انسدادی در مسیر آن وجود ندارد؛ بنابراین استفاده از این روش، نوزادان را قادر میسازد تا شیر کافی دریافت کنند، رشد و تکامل یابند و هیچ گونه مشکلات سلامتی را تجربه نکنند.
صفر تا صد پروسهی گالاکتوگرافی
- آمادگی پیش از انجام:
به طور کلی داشتن آمادگی برای انجام هرگونه عمل جراحی و یا متود تشخیصی، از واجبات هر فرآیند پزشکی است؛ بنابراین داکتوگرافی نیز از این قائده مستثنی نیست.
اطلاع از آمادگیهای لازم قبل از انجام، امری مهم و ضروری است. بسیار مهم است که فرد متقاضی انجام گالاکتوگرافی پیش از انجام آن با پزشک متخصص خود در ارتباط باشد و مطابق توصیههای ذکر شده توسط پزشک، موارد لازم را پیش از شروع پروسه انجام دهد.
به طور معمول به زنانی که نیاز به انجام گالاکتوگرافی دارند، توصیه میشود که از شیردهی و یا پمپاژ شیر برای مدت معینی قبل از انجام پروسه، خودداری کنند.
همچنین بسیار مهم است که افراد پزشک متخصص خود را در خصوص داشتن هرگونه آلرژی و یا شرایط پزشکی خاص مطلع کنند.
علاوه بر این، ممکن است به افراد توصیه شود که از مصرف برخی داروها قبل از انجام خودداری کنند. در نهایت آماده سازی مناسب و اصولی باعث میشود که بانوان پروسه گالاکتوگرافی مفیدی را پشت سر گذاشته و تشخیص موفقی داشته باشند.
- نحوه انجام:
در طول فرآیند گالاکتوگرافی پستان، فرد در موقعیت مناسبی قرار خواهد گرفت تا امکان تصویربرداری بهینه از سینه فراهم شود. پستانهای فرد با استفاده از پدهای الکلی خاص از هرگونه آلودگی و باکتری پاک شده و در مواردی برای به حداقل رساندن ناراحتی حسن انجام فرآیند، بیحس کنندههای موضعی برای فرد تجویز میشود.
پس از آن که بیمار داروی بیحسی را دریافت نمود و پستانها به خوبی بیحس شدند، پزشک سوزنی نازک را وارد مجرای شیری پستان میکند تا ماده حاجب را تزریق کند.
این مایع باعث میشود که تصاویری با وضوح بالا و با جزئیات بسیار بیشتری تشکیل شوند و در ادامه ماموگرافی و یا سونوگرافی برای ثبت تصاویر دقیق از مجاری شیر پستان به کار گرفته میشوند.
این متود تصویربرداری نسبتا سریع است و معمولا حدود ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید. بیماران ممکن است در حین تزریق مایع حاجب و یا تصویربرداری، ناراحتی خفیفی را تجربه کنند که امری نگران کننده نیست؛ چرا که این روش متودی ایمن و بیخطر است.
- ریکاوری پس از اتمام پروسه:
پس از تکمیل روش گالاکتوگرافی پستان، بیمار ممکن است ناراحتی یا کبودی خفیفی را تجربه کند که امری طبیعی است و پس از گذشت چند روز به طور کامل بهبود پیدا میکند.
پیروی از هردستورالعمل و توصیهای که پس از عمل توسط پزشک متخصص ارائه شده است، امری ضروری است. این دستورالعملها ممکن است شامل پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین و یا عدم انجام فعالیتهای شدید برای مدتی کوتاه باشند تا بدن بتواند به طور کامل بهبود پیدا کند.
ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی فرد نیز زمان مراجعه بعدی به پزشک را جهت بررسی نتایج و بحث در مورد هر تشخیص یا درمان دیگری که ممکن است ضروری باشد، تعیین میکند.
خطرات و عوارض جانبی گالاکتوگرافی
مانند هر روش پزشکی، گالاکتوگرافی سینه نیز دارای خطرات و عوارض بالقوه خاصی است. با این حال این خطرات حداقلی هستند و فواید آن اغلب بیشتر از مضرات آنهاست.
برخی از خطرات بالقوه شامل عفونت در محل تزریق، واکنشهای آلرژیک به ماده حاجب یا در موارد نادر، آسیب به مجاری شیر خواهند بود؛ بسیار مهم است که افراد این خطرات و اطلاعات را قبل از اقدام به انجام پروسه، از طریق ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی دریافت کنند.
بیماران میتوانند مطمئن باشند که متخصصان مراقبت سلامت، تمام اقدامات احتیاطی لازم را برای به حداقل رساندن این خطرات و اطمینان از ایمنی آنها در طول پروسه انجام خواهند داد.
گالاکتوگرافی پستان تاثیر بسیار مثبتی بر زندگی مادران شیرده و نوزادان آنها داشته است. محققین با بررسی تجربیات مادرانی که تحت این روش قرار گرفتهاند، تاثیرات دگرگون کننده آن را بر تجربه شیردهی بانوان مشاهده کردهاند.
مادران شیرده بیان کردند که به واسطه انجام، چالشهای طولانی مدتی مانند ورم پستان مکرر، بهبود جریان شیر و مشکلات مسیر کلی شیردهی آنها به طور کل حل شده است.
داکتوگرافی پستان، با ارائه یک تشخیص دقیق و برنامههای درمانی مناسب، به زنان این امکان را داده است تا تجربه شیردهی بدون مشکل را تجربه کنند.
مقایسه گالاکتوگرافی با سایر روشهای تصویربرداری
درحالی که تاثیرات و نتایج حاصل از انجام گالاکتوگرافی در تشخیص سرطان بسیار موثر و نویدبخش بوده است، بنابراین مقایسه آن با سایر روشهای تصویربرداری تشخیصی برای درک کامل ارزش و کارایی آن مهم است.
همانطور که میدانید یکی از روشهای رایج مورد استفاده در تشخیص سرطان سینه، ماموگرافی است. در حالی که ماموگرافی در تشخیص تومورها موثر است، ممکن است در مورد ناهنجاریهای درون مجرای پستان جزئیات یکسانی را با نتایج داکتوگرافی ارائه ندهد.
گالاکتوگرافی میتواند با ارائه معاینه متمرکزتر و تخصصیتر مجاری پستان، ماموگرافی را تکمیل کند و روند تشخیص سرطان را بهبود بخشد.
یکی دیگر از روشهای رایج تصویربرداری از پستان، سونوگرافی است. در حالی که سونوگرافی در تشخیص بعضی ناهنجاریها مفید و پر کاربرد است اما در بررسی مجاری پستان و اختلالات موجود در آن دقت گالاکتوگرافی را ندارد.
از طرفی، گالاکتوگرافی میتواند به ویژه در مواردی که نتایج فراصوت قطعی نیست یا زمانی که این نتایج نیاز به بررسی بیشتر دارند، مفید واقع شود.
توجه به این نکته ضروری است که گالاکتوگرافی جایگزین سایر روشهای تصویربردای تشخیصی نیست، بلکه تکمیل کننده آنها است.
با ترکیب تکنیکهای مختلف، متخصصان پزشکی میتوانند توانایی خود را در تشخیص سرطان افزایش دهند و ارزیابی دقیقتر و جامعتری را برای بیماران فراهم کنند.
تشخیص قطعی سرطان سینه با گالاکتوگرافی
همانطور که میدانید سرطان سینه یکی از شایعترین انواع سرطان در زنان است و تشخیص زودهنگام آن جهت رسیدن به یک درمان موفقیت آمیز، بسیار مهم و ضروری خواهد بود.
پیشتر هم اشاره کردیم که گالاکتوگرافی با ارائه تصویربرداری دقیق از مجاری پستان نقش مهمی در تشخیص زودهنگام سرطان پستان ایفا میکند.
این متود تشخیصی توانایی تشخیص تومورها و سلولهای سرطانی بسیار کوچکی را دارد که ممکن است در مجاری شیری پستان تشکیل شوند و به واسطه انجام سایر متودهای تشخیصی دیگر نیز قابل ارزیابی و بررسی نباشند.
با تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه، متخصصان میتوانند گزینههای درمانی موثرتری را ارائه دهند که نتیجه آن بهبود نتایج درمان بیمار و افزایش شانس درمان موفق و بقای بیمار خواهد بود.علاوه بر موارد گفته شده، داکتوگرافی همچنین میتواند به شناسایی افراد پرخطر که ممکن است در غربالگری یا اقدامات پیشگیرانه علائم مهمی را بروز دهند، کمک کند.
پیشرفت وآیندهی روشن داکتوگرافی
مانند هر رشته پزشکی و یا رشتههای مرتبط به این حوزه، پیشرفتهای تکنولوژی نقش مهمی در افزایش قابلیتهای گالاکتوگرافی ایفا کرده است.
یکی از پیشرفتهای قابل توجه، توسعه داکتوگرافی دیجیتال است که امکان تصویربرداری با وضوح بالا و افزایش دقت عمل را برای متخصصین به ارمقان میآورد.
داکتوگرافی دیجیتال نیازی به پردازش فیلمها را از بین میبرد و امکان تصویربرداری لحظهای و آنی را برای متخصصین فراهم میکند.
همچنین رادیولوژیستها و پزشکان متخصص هم به واسطه پیشرفتهای صورت گرفته در زمینهی تشخیصی، امکان تجزیه، تحلیل و تشخیص فوری سرطان سینه و هر بیماری دیگری که مربوط به پستان شود را خواهند داشت.
علاوه بر این، استفاده از تکنیکهای تصویربرداری سه بعدی (3D) در گالاکتوگرافی، قابلیتهای تشخیصی آن را بیشتر بهبود بخشیده است.
گالاکتوگرافی سه بعدی تصاویر جامعتری از سیستم مجاری شیری ارائه میدهد و امکان تشخیص و محلی سازی بیشتر ناهنجاریها را فراهم میکند.
این فناوری به متخصصان و پزشکان اجازه میدهد تا مجاری پستان را از زوایای مختلف ببینند و توانایی آنها را برای تشخیص سرطان پستان ارتقا میدهد.
آینده فناوری داکتوگرافی روشن است چرا که هدف آن، تحقیق و توسعه مداوم بهبود وضوح تصاویر، سرعت و دقت تصویربرداری گالاکتوگرافی است.
تشخیص سرطان پستان با داکتوگرافی پیشرفته
گالاکتوگرافی پتانسیل ایجاد انقلابی در زمینه تشخیص سرطان، به ویژه تشخیص زودهنگام و به موقع سرطان سینه را دارد. با ادامه پیشرفتها و بهبود فناوری، داکتوگرافی به ابزار ارزشمندتری در مبارزه با سرطان تبدیل خواهد شد.
آینده گالاکتوگرافی در ادغام آن با سایر روشهای تصویربرداری تشخیصی مانند ماموگرافی، سونوگرافی و MRI نهفته است. با ترکیب نقاط قوت هر تکنیک متخصصان میتوانند به ارزیابی جامعتری دست پیدا کنند که منجر به تشخیص سریع سرطان و بهبود نتایج درمانی بیمار میشود.
مضاف بر این، توسعه الگوریتمهای تجزیه و تحلیل خودکار با به کارگیری هوش مصنوعی که رفته رفته در تمامی صنعتها جایگاه ویژهای کسب میکند، میتواند تفسیر تصاویر گالاکتوگرافی را سادهتر کند، وابستگی به تفسیر انسانی را کاهش دهد و خطر خطای انسانی را به حداقل برساند.
این پیشرفتها نه تنها دقت و کارایی داکتوگرافی را بهبود میبخشند، بلکه آن را برای متخصصان پزشکی در سراسر جهان قابل دسترستر میکنند.
تفسیر نتایج حاصل از گالاکتوگرافی
پس از تکمیل پروسه گالاکتوگرافی، رادیولوژیست تصاویر به دست آمده را به دقت تجزیه و تحلیل میکند تا نتایج را تفسیر کند. درک اصطلاحات و تعاریف رایج مورد در تفسیر نتایح گالاکتوگرافی برای درک دقیق یافتهها ضروری است. به همین جهت در ادامه به چند اصطلاح کلیدی که ممکن است در نتایج گالاکتوگرافی با آنها مواجه شوید، میپردازیم:
- اتساع مجاری پستان:
این اصطلاح به گشاد یا بزرگ شدن مجاری شیر موجود پستان اشاره دارد. این اختلال میتواند نشانهای از شرایط و بیماریهای مختلف، از جمله اکتازی مجاری یا پاپیلوم داخل مجاری پستان باشد.
- تنگی مجاری پستان:
تنگی مجاری پستان، به انقباض خود به خودی و یا باریک شدن مجاری شیر اشاره دارد. این عارضه میتواند ناشی از التهاب، جای زخم و یا وجود تودههای خوشخیم و یا بدخیم در سینه باشد.
- توده داخل مجاری:
توده داخل مجاری میتواند به واسطه رشد بیش از حد سلولهای دیواره مجرای شیری ایجاد شود که در نهایت باعث انسداد و بروز تودههایی با اندازههای مختلف در سینه میشود.
این تودههای به وجود آمده میتوانند خوشخیم و یا بدخیم باشند و برای تعیین ماهیت آنها نیاز به انجام آزمایشات تشخیصی و بررسیهای بیشتر خواهد بود.
- اکتازی مجاری:
اکتازی مجاری وضعیتی است که با گشاد شدن و التهاب مجاری شیر نمایان میشود. این مشکل میتواند منجر به نشت ترشحات خاصی از نوک پستان شود و در صورت آزاردهنده بودن و طولانی شدن علائم، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.
نتایج عادی داکتوگرافی
در برخی موارد، نتایج گالاکتوگرافی فرد ممکن است چیز غیر عادی را نشان ندهد به این معنی که مشکل قابل توجهی در مجاری شیر وجود ندارد.
نتایج عادی گالاکتوگرافی معمولا یک رنگ کنتراست کاملا مشخص و توزیع شده در سراسر مجاری شیری پستان را نشان میدهد. در نتایج نرمال داکتوگرافی مجاری شیری فرد کاملا صاف و بدون هیچ گونه تنگی، انسداد یا اتساع به نظر میرسند.
توجه به این نکته بسیار مهم است که نتایج طبیعی گالاکتوگرافی احتمال وجود سایر بیماریها یا بیماری پستان را رد نمیکند و در صورت تداوم علائم، ممکن است انجام ارزیابی بیشتر ضرورت یابد.
تفسیر نتایج گالاکتوگرافی در شرایط مختلف فیزیکی
تفسیر نتایج گالاکتوگرافی بسته به سناریوها و شرایط مختلف مانند شیردهی یا ترشح از نوک پستان، میتواند متفاوت باشد. در خصوص شیردهی، گالاکتوگرافی میتواند به ارزیابی باز بودن مجاری شیر پستان و شناسایی هرگونه انسداد یا ناهنجاری که ممکن است جریان شیر را مختل کند، کمک کند.
این کاربرد داکتوگرافی میتواند به ویژه در مواردی که فرد ورم پستان مکرر دارد و یا از مشکلات شیردهی رنج میبرد، مفید واقع شود.
وقتی صحبت از ترشحات نوک سینه میشود، داکتوگرافی میتواند با بررسی سیستم مجاری پستان به تعیین علت ترشح کمک کند.
گالاکتوگرافی همچنین میتواند هرگونه تنگی، اتساع یا تودهای را که ممکن است مسئول به وجود آمدن ترشحات غیرطبیعی پستان باشد، شناسایی کند؛ در نهایت این اطلاعات در هدایت تصمیمات درمانی بیشتر و اطمینان از مراقبت مناسب برای بیماران بسیار مهم است.
مراحل بعد از تفسیر گالاکتوگرافی:
پس از تفسیر نتایج گالاکتوگرافی، مراحل پیگیری متناسب با نوع یافتهها و وضعیت بیمار بستگی دارد. در مواردی که ناهنجاریها شناسایی میشوند، ممکن است نیاز به ارزیابی بیشتر باشد؛ مانند بیوپسی یا انجام تستهای تصویربرداری بیشتر.
البته که دورههای خاص درمان توسط متخصصین و با همکاری بیمار و با در نظر گرفتن سابقه پزشکی، علائم و ترجیحات وی تعیین میشود.
مهم است که بیماران به طور مکرر با متخصصین خود ارتباط داشته باشند و هرگونه سوالی که ممکن است در مورد نتایج و مراحل درمان توصیه شده دارند، بپرسند.
کلام آخر
در این مقالهی بای بای سرطان به داکتوگرافی یا گالاکتوگرافی به عنوان یک روش تشخیصی منحصر به فرد و نوظهور درعرصه پزشکی صحبت کردیم و کاربرد این روش را به طور تخصصی در تشخیص بیماریهای سینه و سرطان پستان مورد بررسی قرار دادیم.
امیدواریم با خواندن مطالب فوق، اطلاعات لازم را در خصوص این روش تشخیصی کسب کرده باشید.
منابع: