سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

15 علامت سرطان که باید بدانید

علامت سرطان
در این نوشته شما می خوانید

مهم‌ترین مسئله‌ای که در خصوص سرطان وجود دارد، این است که اغلب افراد علائم این بیماری را در خود نادیده می‌گیرند و متوجه علامت سرطان در خود نمی‌شوند.

این موضوع باعث شده است که سرطان اغلب در مراحل پیشرفته و زمانی که علائم شدیدی در فرد ایجاد می‌کند، تشخیص داده شود، در حالی که می‌توان با توجه به برخی علائم ساده و مداوم به وجود این بیماری پی برد.

از این رو در این مقاله‌ی بای بای سرطان، علائم مهم سرطان که امکان دارد چندان جدی گرفته نشوند را بیان می‌کنیم.

شناخت 15 علامت سرطان

1- تغییرات پوستی:

بروز هر نقطه یا خال جدید روی پوست یا نقطه‌ای که پس از مدتی با تغییر اندازه، شکل یا رنگ همراه باشد، می‌تواند نشانه سرطان پوست باشد.

در مواردی نقاطی در بدن دیده می‌شوند که مانند سایر نقاط بدن شما به نظر نمی‌رسند و از لحاظ ظاهری و بافتی متفاوت نیز ممکن است نشانه وجود علائم مهم سرطان باشند.

لذا اگر علائم و نشانه‌ای غیرعادی در بدن خود دارید، از پزشک خود بخواهید پوست شما را بررسی کند. پزشک در ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در صورتی که اطلاعات کافی از این معاینات بدست نیامد، ممکن است یک نمونه کوچک از بافت مشکوک را برای بررسی دقیق‌تر سلول‌های سرطانی برداشته و به آزمایشگاه ارسال کند و همانطور که می‌دانید به این متود تشخیصی بیوپسی می‌گویند.

2- سرفه آزار دهنده:

در صورتی که سیگار نمی‌کشید، احتمال کمی وجود دارد که سرفه آزاردهنده از علائم خاموش سرطان باشد. معمولاً این عارضه در اثر ترشحات پشت بینی، آسم، رفلاکس اسید معده یا عفونت ایجاد می‌شود.

اما اگر سرفه شما از بین نرفت، به خصوص اگر سیگاری هستید، به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک ممکن است مخاط موجود در‌ ناحیه ریه‌های شما را برداشته و آزمایش کند یا برای بررسی سرطان ریه رادیوگرافی قفسه سینه انجام دهند که مشخص شود آیا تومور خوش‌خیم و یا بدخیمی در ریه‌ها وجود دارد یا خیر.

علامت سرطان

3- تغییرات سینه:

اکثر تغییراتی که در بافت سینه به وجود می‌آیند، سرطانی نیستند. با این حال، همچنان مهم است که به پزشک خود در مورد هرگونه تغییرات جدید و یا نشانه‌هایی که قبلا در بافت سینه شما وجود نداشته است، توضیح دهید و آن‌ها را بررسی کنید.

در صورت مشاهده هر گونه توده، تغییر یا ترشح نوک سینه، قرمزی یا ضخیم شدن یا درد در سینه به پزشک متخصص خود اطلاع دهید. متخصصین در ابتدا معاینات فیزیکی انجام می‌دهند و در صورتی که اطلاعات مفیدی از این طریق بدست نیاوردند، ممکن است انجام ماموگرافی، MRI، یا شاید بیوپسی را پیشنهاد کنند.

4- نفخ:

ممکن است به دلیل رژیم غذایی یا حتی استرس احساس سیری و نفخ داشته باشید. اما اگر این احساس بهتر نشد یا دچار خستگی، کاهش وزن یا کمردرد هستید، باید علت این مسئله را شناسایی کنید. نفخ مداوم در زنان ممکن است علامت سرطان تخمدان باشد؛ لذا پزشک شما می‌تواند معاینه لگنی انجام دهد تا علت این عارضه را پیدا کند.

5- مشکلات دفع ادرار:

بسیاری از مردان با افزایش سن، دچار مشکلاتی در دفع ادرار می‌شوند. این مشکلات شامل نیاز به دفع ادرار بیشتر، نشت ادرار و یا جریان ضعیف ادرار خواهد بود.

معمولاً تمامی این علائم، نشانه‌هایی از بزرگی پروستات هستند اما می‌توانند به معنای علامت سرطان پروستات نیز باشند؛ بنابراین آقایان باید برای معاینه و شاید انجام آزمایش خون خاصی به نام آزمایش PSA به پزشک متخصص مراجعه کنند.

6- تورم غدد لنفاوی:

غدد لنفاوی غدد کوچک و لوبیایی شکل هستند که در نواحی مختلف بدن از جمله گردن، زیر بغل و سایر نقاط بدن وجود دارند. هنگامی که این غدد لنفاوی متورم می‌شوند، اغلب به این معنی است که شما در حال مبارزه با عفونتی مانند سرماخوردگی یا گلودرد استرپتوکوکی هستید.

علت این امر‌ هم‌ این است که عوامل بیماری‌زا در غدد لنفاوی گیر می‌کنند و گلبول‌های سفید بدن نیز برای از بین بردن این سلول‌ها به سمت غدد لنفاوی حرکت می‌کنند و در نهایت تورم و سفتی موقتی در این غدد ایجاد می‌کنند.

از طرف دیگر، برخی از سرطان‌ها مانند لنفوم و لوسمی نیز می‌توانند باعث این نوع تورم شوند؛ از این رو بهتر است در صورت وجود این علامت با پزشک خود صحبت کنید تا علت اصلی آن مشخص شود.

علائم مهم سرطان

7- خون هنگام دفع مدفوع:

اگر بعد از رفتن به توالت و دفع مدفوع، بر روی آن رگه‌های خونی دیدید و یا هنگام دفع مدفوع دچار خونریزی شدید، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید.

مدفوع خونی در اکثر واقع از وریدهای متورم و ملتهب به نام هموروئید ناشی می‌شود اما این احتمال نیز وجود دارد که سرطان روده بزرگ عامل اصلی این خونریزی باشد.

از طرف دیگر، اگر هنگام دفع ادرار در آن رگه‌های خونی مشاهده کردید و یا به عبارتی دچار‌ هماچوری شدید، علت وجود خون در ادرار شما می‌تواند مشکلی مانند عفونت ادراری، سنگ کلیه و آسیب جداره مثانه و مجرای دفع ادرار به واسطه دفع سنگ کلیه باشد اما در شرایط حادتر ممکن است علت اصلی وجود خون در ادرار، سرطان کلیه یا مثانه باشد.

8- تغییرات بیضه:

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، با افزایش سن در آقایان احتمال بزرگ شدن بیضه‌ها رفته رفته بیشتر می‌شود. لذا اگر متوجه سفتی، تورم و یا بزرگی بیش از حد بیضه‌های خود شدید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

توده بدون درد شایع‌ترین علامت سرطان بیضه است. با این حال، گاهی اوقات، مردان ممکن است فقط احساس سنگینی در قسمت پایین شکم یا کیسه بیضه خود داشته باشند یا فکر کنند بیضه‌هایشان بزرگ‌تر شده است؛ پزشک شما یک معاینه فیزیکی از این ناحیه انجام می‌دهد و امکان دارد از اسکن فراصوت برای بررسی وجود تومور یا مشکل دیگری استفاده کند.

9- مشکل در بلع:

سرماخوردگی معمولی، رفلاکس اسید یا حتی مصرف برخی داروها ممکن است هر چند وقت یکبار مشکلاتی را در بلع مواد غذایی و حتی مایعات ایجاد کنند.

اگر با گذشت زمان یا با مصرف آنتی اسیدها این عارضه بهبود پیدا نکرد، به پزشک خود مراجعه کنید. مشکل در بلع نیز می‌تواند نشانه سرطان در گلو یا مسیر بین دهان و معده باشد که مری نامیده می‌شود.

در این شرایط پزشک متخصص یک معاینه کلی و آزمایش‌هایی مانند اشعه ایکس باریم انجام می‌دهد که در آن مایع گچی را می‌بلعید تا ناحیه گلوی  واضح‌تر دیده شده و تصاویر دقیق‌تری از آن ایجاد شود.

بررسی علائم مهم سرطان

10- خونریزی غیرمعمول واژینال:

خونریزی که بخشی از دوران قاعدگی معمول شما نباشد، می‌تواند دلایل زیادی مانند فیبروم یا حتی استفاده از انواع روش‌های پیشگیری از بارداری داشته باشد.

اما اگر بین دوره قاعدگی، بعد از رابطه جنسی و یا در طول روز ترشحات خونی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. متخصصین با انجام تست‌های تشخیصی مختلف از جمله سونوگرافی و تست پاپ اسمیر می‌توانند ابتلا به سرطان رحم، دهانه رحم یا واژن را رد کنند.

اگر بعد از یائسگی خونریزی دارید حتما به متخصصین خود اطلاع دهید؛ چرا که این مشکل به هیچ عنوان طبیعی نیست و باید فورا از لحاظ علامت سرطان بررسی شود.

11- مشکلات ناحیه دهان:

از بوی بد دهان گرفته تا آفت‌های شانکر، اکثر تغییرات در دهان شما جدی نیستند و ممکن است برای همه‌ی ما رخ دهند. اما اگر لکه‌های سفید یا قرمز یا زخم‌هایی در دهان دارید که بعد از چند هفته بهبود نمی‌یابند، به خصوص اگر سیگار می‌کشید، ضروری است که به پزشک متخصص مراجعه کنید.

این علامت‌ها ممکن است نشانه مشکل بسیار جدی‌تری مثل سرطان دهان باشند. متخصصین با انجام‌ تست‌های تصویربرداری علاوه بر رد کردن و یا تشخیص سرطان، به دنبال تشخیص مشکلات دیگری مانند وجود توده در گونه‌ها، مشکل در حرکت فک یا درد دهان که بهبود پیدا نمی‌کند نیز خواهند بود.

12- کاهش وزن:

هنگامی که شما قصد دارید که وزن خود را کاهش دهید، به پزشک متخصص مراجعه می‌کنید تا راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهد. پزشک متخصص بیان می کند که اگر روش غذا خوردن یا میزان‌ فعالیت فیزیکی روزانه خود را تغییر دهید، می توانید وزن خود را تا حد دلخواه کاهش دهید.

از طرفی اگر از بیماری‌های دیگری مانند استرس یا مشکل تیروئید رنج می‌برید نیز کاهش وزن ممکن است رخ دهد. با این حال، کاهش 10 کیلویی یا بیشتر بدون تلاش و قصدی برای کاهش وزن امری طبیعی نیست.

این احتمال وجود دارد که کاهش وزن صورت گرفته ناشی از وجود سرطان لوزالمعده، معده، مری، ریه یا انواع دیگری از علائم مهم سرطان ها باشد.

علائم مهم سرطان

13- تب:

تب معمولا علامت بد و غیرمعمولی نیست. گاهی اوقات این فقط نشانه‌ای است که بدن شما در حال مبارزه با عفونت است؛ همچنین می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها نیز باشد.

اما تبی که طولانی‌ مدت ادامه داشته باشد، به مرور زمان نیز از بین نرود و همچنین هیچ دلیل واضحی نداشته باشد، می‌تواند علامت سرطان خون مانند لوسمی یا لنفوم باشد.

14- سوزش سردل یا سوء هاضمه:

تقریباً همه‌ی ما گاهی اوقات این احساس سوزش سردل را تجربه کرده‌ایم؛ طبق گفته‌ی متخصصین، اغلب بیماران به دلیل رژیم غذایی ناسالم یا استرس زیادی که تحمل می‌کنند، دچار این مشکلات می‌شوند.

اگر تغییرات سبک زندگی مؤثر نبود و سوء هاضمه شما متوقف نشد، پزشک ممکن است بخواهد آزمایشاتی را برای جستجوی علت این سوزش انجام دهد.

در نهایت چنانچه هیچ‌ علت مشخصی برای این عارضه پیدا نشد و سوزش سردل و سوء هاضمه ادامه دارد بود، می‌تواند علامت سرطان معده باشد.

15- خستگی:

انجام خیلی از فعالیت‌ها و کارها می‌توانند شما را بسیار خسته کنند اما بیشتر آن‌ها جدی نیستند و پس از استراحت کافی از بین می‌روند. اما خستگی یکی از علائم مهم سرطان مانند سرطان خون است.

برخی از سرطان‌های روده بزرگ و معده، می‌توانند باعث از دست دادن خونی شوند که شما نمی‌توانید آن را ببینید که می‌تواند باعث احساس خستگی شدید شود.

لذا اگر دائماً از بی‌رمق بودن و خستگی‌ زیاد رنج می‌برید و استراحت کافی نیز کمکی به رفع آن نمی‌کند، این مشکل را با پزشک خود در میان بگذارید تا از لحاظ علامت سرطان تحت بررسی قرار گیرید.

کلام آخر

در این مقاله‌ی بای بای سرطان 15 علامت سرطان را بررسی کردیم؛ علائم مهم سرطان که در بسیاری از موارد جدی گرفته نمی‌شوند و گاها آنقدر طولانی و مزمن می‌شوند که بدن به وجود آن عادت می‌کند.

در هر حال باید بدانید که هر علامتی که با توصیه‌های گفته شده برطرف نشود، باید مهم شمرده شود و تحت بررسی تخصصی قرار گیرد.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

عفونت خون

عفونت خون آیا همان سرطان است؟ 🩸

1402-01-29
بیمه برای درمان سرطان

مقایسه خدمات شرکت‌های بیمه برای درمان سرطان

1402-07-02
ماموگرافی چیست

ماموگرافی: چگونه به تشخیص سرطان پستان کمک می‌کند؟ 🚨

1402-10-16