سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

تشخیص زودهنگام سرطان سینه در منزل با اسکنر جدید

تشخیص زودهنگام سرطان سینه
در این نوشته شما می خوانید

با افزایش و فراگیر شدن بیماری سرطان در جوامع، تشخیص به موقع این بیماری اهمیت زیادی پیدا کرده است؛ تشخیص زودهنگام سرطان سینه که یکی از سرطان‌های رایج در بانوان است، در شروع سریع اقدامات درمانی و نجات جان افراد تاثیر به سزایی دارد.

اما چیزی که در این بین اهمیت دارد، شناسایی بهترین و به روزترین روش‌های تشخیص سرطان از جمله سرطان سینه است؛ به همین جهت در این مقاله‌ی بای بای سرطان قصد بررسی و معرفی اسکنر سرطان سینه و سایر روش‌های تشخیص نوین این سرطان را خواهیم داشت.

اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان سینه

سرطان سینه یک بیماری شایع است که میلیون‌ها زن را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ از این رو، تشخیص زودهنگام سرطان سینه در مراحل اولیه، تاثیری ۱۰۰ درصدی در بقای بیماران خواهد داشت.

از طرف دیگر، این تشخیص زود هنگام نقش بسیار زیادی در شروع و اثربخشی درمان دارد؛ به عبارتی هرچه بیماری زودتر تشخیص داده شود، احتمال درمان موفق و بهبودی آن بالاتر خواهد بود.

با این حال تومورهایی که در مراحل بعدی شناسایی می‌شوند، نرخ بقای کمتری دارند و ممکن است کاهش بقای حدودا ۲۵ درصدی را عامل شوند.

برای مقابله با این چالش‌ها و افزایش تشخیص زود هنگام سرطان سینه، محققین موسسه فناوری در ماساچوست یک دستگاه فراصوتی پوشیدنی ساخته‌اند که باعث برداشتن قدم‌های بسیار موثری در امر تشخیص سرطان شده است.

این فناوری نوآورانه این پتانسیل را دارد که غربالگری سرطان سینه را با توانمند ساختن بیماران در تشخیص تومورها در مراحل اولیه، متحول کند.

تشخیص زودهنگام سرطان سینه
نیاز به تشخیص زودهنگام:

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، سرطان سینه رایج‌ترین سرطان در بین زنان است که سالانه میلیون‌ها مورد جدید مبتلا به این بیماری تشخیص داده می‌شوند.

خودآزمایی منظم و انجام ماموگرافی، دو ابزار حیاتی در امر تشخیص زودهنگام سرطان سینه بوده است. با این حال هنوز شکاف قابل توجهی در تشخیص تومورهایی که بین غربالگری‌های برنامه‌ریزی شده ایجاد می‌شوند، وجود دارد که به عنوان سرطان‌های فاصله‌ای شناخته می‌شوند.

این تومورها ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل موارد سرطان‌های سینه را شامل شده و بسیار تهاجمی‌تر هستند؛ به همین علت، تشخیص زودهنگام سرطان‌های فاصله‌ای برای بهبود میزان بقا و ارائه درمان به موقع بسیار مهم و ضروری تلقی می‌شود.

پچ سینه فراصوت، یک راه‌حل پوشیدنی

یک تیم تحقیقاتی به رهبری Canan Dagdeviren یک دستگاه فراصوت و یا سونوگرافی پوشیدنی را توسعه دادند که می‌تواند به سوتین متصل شود.

این دستگاه، متشکل از یک پچ انعطاف‌پذیر و یک اسکنر فراصوت مینیاتوری است که امکان غربالگری آسان و مکرر بافت سینه را برای بیماران در خانه و بدون مراجعه به پزشک متخصص فراهم می‌کند.

این پچ‌ها که با الگوی لانه زنبوری چاپ شده‌اند، با استفاده از آهنرباهای خاص به سوتین‌های بیماران متصل می‌شوند. در ساختار اسکنر سرطان سینه قابل حمل، یک ردیاب کوچک قرار دارد که می‌تواند در امتداد پچ سینه حرکت کند تا تصاویر فراصوت را از شش موقعیت مختلف ثبت کرده، پوشش کاملی از کل بافت سینه ارائه دهد و تصاویری چند وجهی از آن تهیه کند.

نوآوری در فناوری فراصوت:

دستگاه سونوگرافی پوشیدنی از پیشرفت‌های فناوری فراصوت است که تصاویری با وضوح بالا در مقایسه با تصاویر بدست آمده در مراکز تصویربرداری پزشکی در اختیار بیماران و متخصصین قرار می‌دهد.

اسکنر فراصوت مینیاتوری شده از یک ماده پیزوالکتریک جدید استفاده می‌کند و در عین حال که نیاز به برق را به حداقل می‌رساند، نفوذ بهتری به بافت عمیق را امکان‌پذیر می‌کند.

این فناوری پیشرفته امکان نظارت بر بافت پستان را در هر زمانی در شبانه روز آن‌هم بدون نیاز به مراجعه به مرکز درمانی و در منزل به صورت قابل حمل فراهم می‌کند.

نتایج امیدوار کننده:

آزمایشات و اعتبارسنجی‌های متعددی برای نشان دادن اثربخشی دستگاه سونوگرافی پوشیدنی یا اسکنر سرطان سینه انجام شده است. تیم تحقیقاتی آزمایشاتی را بر روی یک زن ۷۱ ساله با سابقه کیست سینه انجام دادند و در این آزمایش از دستگاه‌های سونوگرافی پوشیدنی نیز برای وی استفاده کردند.

در نتیجه آزمایش، این دستگاه با موفقیت کیست‌هایی به قطر ۳ میلی‌متر، معادل اندازه تومورهای اولیه سرطانی را شناسایی نمود و تصاویر بدست آمده از این دستگاه، با سیستم‌های سونوگرافی سنتی که در مراکز درمانی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفت، کاملا قابل قیاس بودند و تفاوت فاحشی نداشتند.

این دستگاه‌های تصویربرداری پوشیدنی همچنین امکان تصویربرداری از بافت سینه را تا عمق ۸ سانتی‌متر فراهم می‌کند.

اسکنر سرطان سینه

مزایا و تاثیرات بالقوه اسکنر سرطان سینه

دستگاه سونوگرافی یا فراصوت پوشیدنی، مزایای متعددی نسبت به روش‌های معمول غربالگری سرطان سینه دارد. قابل حمل بودن و سهولت استفاده از آن باعث می‌شود تا این دستگاه‌ها برای انجام غربالگری‌های خانگی بسیار کاربردی و مناسب باشد و نیاز افراد در خصوص مراجعه به مراکز تصویربرداری جهت انجام این تست‌ها را از بین می‌برد.

این دسترسی می‌تواند به ویژه برای افرادی که در مناطق دور افتاده و یا جوامع محروم زندگی می‌کنند، مفید باشد. علاوه بر این، انجام غربالگری‌های مکرر با استفاده از این دستگاه‌ها می‌تواند میزان تشخیص زودهنگام سرطان سینه و درمان کلی این بیماری را تا ۹۸ درصد افزایش دهد.

تحولات آینده:

محققان به طور مستمر در حال کار بر روی بهبود دستگاه و بررسی برنامه‌های کاربردی اضافی هستند. آن‌ها در حال توسعه یک سیستم تصویربرداری مینیاتوری هستند که از نظر اندازه شبیه به یک گوشی هوشمند است تا امکان ایجاد تصاویر فراصوت را بدون نیاز به اتصال به یک مانیتور و یا سیستم تصویربرداری سنتی فراهم کند.

مضاف بر این، ادغام الگوریتم‌های هوش مصنوعی (AI) برای تجزیه و تحلیل تغییرات تصویر در طول زمان و افزایش دقت تشخیصی در حال بررسی است.

در صورتی که هوش مصنوعی بتواند به صورت دقیق و با کم‌ترین ضریب خطا این تغییرات را تشخیص دهد، قدم بزرگی در صنعت پزشکی و درمان سرطان سینه برداشته خواهد شد.

تغییر پارادیم در غربالگری سرطان سینه:

توسعه فناوری سونوگرافی پوشیدنی، نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در غربالگری سرطان سینه است. این فناوری با توانمندسازی افراد برای نظارت منظم بر بافت سینه و شناسایی تومورها در مراحل اولیه، پتانسیل نجات جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان دارد.

این فناوری، راه‌حلی امیدوار کننده برای پر کردن شکاف در تشخیص سرطان‌های سینه و بهبود نرخ بقا ارائه می‌دهد که در نهایت تاثیر قابل توجهی بر روند درمان و مبارزه با سرطان سینه می‌گذارد.

ماموگرافی؛ اصلی‌ترین راه غربالگری سرطان سینه

ماموگرافی از گذشته تا کنون از متودهای استاندارد تشخیصی پرکاربرد جهت غربالگری سرطان سینه بوده است. ماموگرافی، متود تصویربرداری است که از اشعه ایکس با دوز پایین و غیرآسیب‌زا برای ایجاد تصاویری از بافت سینه استفاده می‌کند.

این متود تصاویر دو بعدی از پستان ارائه می‌دهد که گاهی اوقات تشخیص ناهنجاری‌ها را بخصوص در زنانی که بافت سینه‌ی متراکمی دارند، بسیار دشوار می‌کند‌ اما با پیشرفت تکنولوژی و ظهور توموسنتز که یک تکنیک تصویربرداری سه بعدی است، دقت عمل ماموگرافی به طور قابل توجهی بهبود یافته است.

توموسنتز اشعه ایکس با دوز کم را با بازسازی‌های کامپیوتری ترکیب می‌کند تا تصاویر سه بعدی دقیقی از بافت سینه ایجاد شود. این فناوری به رادیولوژیست‌ها این امکان را می‌دهد تا بافت سینه را لایه به لایه مشاهده کرده و مورد بررسی قرار دهند و تشخیص ناهنجاری‌های ظریف را آسان‌تر می‌کند.

تحقیقات اخیر بیانگر آنند که توموسنتز سرطان سینه را بهتر شناسایی می‌کند و میزان ایجاد نتایج مثبت کاذب را در مقایسه با ماموگرافی‌های سنتی کاهش می‌دهد.

اسکنر سرطان سینه
ماموگرافی و الاستوگرافی با کنتراست تقویت شده:

یکی‌دیگر از پیشرفت‌های امیدوارکننده در امر تشخیص زودهنگام سرطان سینه، ماموگرافی با کنتراست افزایش یافته (CEM) است. این روش شامل تزریق یک رنگ کنتراست حاوی ید به خون قبل از انجام ماموگرافی است که در آن از سطوح مختلف انرژی استفاده می‌شود.

رنگ کنتراست به برجسته کردن نواحی غیرطبیعی در بافت سینه کمک می‌کند و تشخیص تومورهای بالقوه را بهبود می‌بخشد. در حال حاضر CEM از نظر اثربخشی و کارایی با MRI سینه مقایسه می‌شود.
از طرف دیگر الاستوگرافی آزمایشی است که می‌تواند به عنوان بخشی از معاینه با فراصوت انجام شود. الاستوگرافی، سفتی بافت سینه را ارزیابی می‌کند؛ زیرا تومورهای سرطانی نسبت به بافت اطراف خود متراکم‌تر و سفت‌تر هستند.

با فشرده کردن اندک بافت سینه و استفاده از سونوگرافی، الاستوگرافی می‌تواند به تعیین این که آیا یک ناحیه مشکوک احتمالا سرطانی یا خوش‌خیم است، کمک می‌کند.

تصویربرداری نوری و توموگرافی امپدانس الکتریکی:

تست‌های تصویربرداری نوری به عنوان ابزاری برای تشخیص سرطان سینه در حال پیشرفت هستند و رفته رفته جای پای خود را در روند تشخیص سرطان محکم می‌کنند.

این آزمایش‌ها شامل عبور نور از بافت سینه و اندازه‌گیری نور برگشتی یا عبوری از آن است. تصویربرداری نوری را می‌توان با سایر روش‌های تصویربرداری مانند MRI یا فراصوت (سونوگرافی) ترکیب کرد تا تشخیص سرطان سینه تسهیل شود.

توموگرافی امپدانس الکتریکی (EIT) تکنیک ابتکاری دیگری است که جهت غربالگری سرطان سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این متود تشخیصی که به اختصار EIT نیز شناخته می‌شود، تفاوت رسانایی الکتریکی بین بافت سرطانی و طبیعی سینه بررسی می‌شود.

با عبور جریان‌های الکتریکی کوچک از بافت سینه و علامت گذاری آن‌ها بر روی پوست، EIT می‌تواند به طور دقیقی تومورهای موجود در ماموگرافی را طبقه‌بندی کند.

با این حال آزمایش‌های بالینی بیشتری برای تعیین اثربخشی این روش به عنوان یک ابزار غربالگری نوظهور و تازه موردنیاز خواهد بود.

اسکنر سرطان سینه

سایر روش‌های نوین تشخیص سرطان سینه

علاوه بر ماموگرافی و دستگاه‌های سونوگرافی پوشیدنی، تصویربرداری با استفاده از ابزارها و امواج الکترومغناطیس که به MRI نیز معروف است نیز نقش بسیار مهمی در تشخیص سرطان سینه ایفا می‌کند.

با پیشرفت تکنولوژی و علم‌ پزشکی، متودهای تشخیصی سرطان نیز‌ دستخوش تغییراتی می‌شود و رفته رفته دقیق‌تر و قابل دسترس‌تر خواهند شد.

آزمایش‌های پزشکی هسته‌ای مانند تصویربرداری مولکولی سینه (MBI) و ماموگرافی پوزیترون (PEM)، شامل تزریق یک ردیاب بسیار کوچک و میکروسکوپی از طریق یک مایع خاص به درون خون است.

این ردیاب‌های تخصص یافته در سلول‌های سرطانی تجمع پیدا می‌کنند و امکان تجسم تومورها را با استفاده از دوربین‌های تخصصی فراهم می‌کند.

MBI و PEM به عنوان ابزارهای غربالگری مکمل ماموگرافی به ویژه برای زنانی که بافت سینه‌های آن‌ها متراکم است و از طریق سونوگرافی قابل حمل (اسکنر سرطان سینه) و یا سونوگرافی که در مراکز تصویربرداری انجام می‌شود، سلول‌های سرطانیشان قابل تشخیص نیست.

هوش مصنوعی؛ مسیری متفاوت در تشخیص سرطان

در سال‌های اخیر هوش مصنوعی (AI) به عنوان ابزاری امیدوار کننده در تشخیص زودهنگام سرطان سینه ظاهر شده است. الگوریتم‌های AI می‌توانند‌ ماموگرافی‌ها را با دقت قابل توجهی تجزیه و تحلیل کنند و به طور بالقوه از لحاظ توانایی‌های تشخیصی از رادیولوژیست‌های حرفه‌ای نیز پیشی بگیرند.

چگونه هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه عمل می‌کند؟

الگوریتم‌های هوش مصنوعی از تکنیک‌های یادگیری و مقایسه‌ای برای تجزیه و تحلیل ماموگرافی و شناسایی ناهنجاری‌های موجود در بافت سینه استفاده می‌کنند.

با پردازش مقادیر زیادی داده، سیستم‌های هوش مصنوعی توانایی این را پیدا می‌کنند تا الگوها و ناهنجاری‌هایی را موجود شناسایی کنند که ممکن است متخصصین از تشخیص آن عاجز بمانند و نتوانند آن طور که باید وجود سلول‌های سرطانی را تشخیص دهند.

هوش مصنوعی با استفاده از نمونه‌های مختلف از تصاویر و گزارش‌های متخصصین، اطلاعات خود را در خصوص تشخیص سرطان د‌ر بافت سینه تکمیل می‌کند و به مرور میزان دقت و سرعت عمل آن بسیار بیشتر خواهد شد.

این تکنولوژی همچنین می‌تواند مناطقی که ممکن است سلول‌های غیرطبیعی در آن‌ وجود داشته باشند را مشخص کند و به رادیولوژیست‌ها کمک کند تا بیشتر بر روی مناطق حساس، متمرکز شوند و خطر تشخیص اشتباه و یا عدم تشخیص درست بیماری، به حداقل ممکن برسد.

تشخیص زودهنگام سرطان سینه

به کارگیری هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه

استفاده و به کارگیری از هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه چندین مزیت کلیدی دارد. اولا، هوش مصنوعی می‌تواند دقت و حساسیت بررسی‌های صورت گرفته بر روی نتایج ماموگرافی را افزایش داده و احتمال منفی کاذب شدن نتیجه تست را به حداقل برساند.

تحقیقات صورت گرفته بر روی هوش مصنوعی نشان داده است که الگوریتم‌های به کار رفته در سیستم پردازش هوش مصنوعی، باعث می‌شود تا سرطان‌هایی که رادیولوژیست‌ها امکان تشخیص آن‌ها را ندارند و یا به اشتباه تشخیص داده‌اند، به درستی شناسایی شوند.

این قابلیت می‌تواند به میزان قابل توجهی نرخ تشخیص زودهنگام سرطان سینه را بهبود بخشد و در نهایت انسان‌ها را از مرگ نجات دهد.

از طرف دیگر هوش مصنوعی، می‌تواند بار کاری رادیولوژیست‌ها تا را حد زیادی کاهش دهد. حجم انبوه ماموگرافی‌هایی که باید توسط این افراد تفسیر شوند، می‌تواند رادیولوژیست‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز خستگی و در نتیجه ایجاد خطاهای انسانی ناخواسته شود.

مضاف بر این، الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند نتایج ماموگرافی را به سرعت تجزیه و تحلیل کنند و یک ارزیابی اولیه ارائه دهند که به رادیولوژیست‌ها این امکان را می‌دهد تا مواردی که نیاز به توجه و تمرکز بیشتری دارند را در اولویت قرار دهند؛ این کارایی می‌تواند با اطمینان از تشخیص و درمان به موقع، نتایج درمانی بیماران را بهبود بخشد.

همچنین هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که به نابرابری‌های مراقبت‌های بهداشتی رسیدگی کند؛ این توضیح به این معناست که در مناطق محروم که دسترسی به رادیولوژیست‌های متخصص دشوار است و یا تعداد این افراد محدود هستند، هوش مصنوعی می‌تواند به رادیولوژیست‌های عمومی در تفسیر دقیق نتایج ماموگرافی کمک کند که همین امر موجب کاهش نیاز جامعه و بار کاری رادیولوژیست‌های متخصص می‌شود‌.

این یکسان‌سازی منابع، به پر کردن شکاف در تشخیص سرطان سینه و بهبود نتایج تشخیص و درمان برای همه‌ی زنان، صرف نظر از موقعیت جغرافیایی کمک کند.

هوش مصنوعی در مقابل رادیولوژیست هدفی برای همکاری نه جایگزینی

یکی از نگرانی‌های رایجی که رادیولوژیست‌ها در پیشرفت مورد هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه که استفاده می‌شود، دارند ترس و نگرانی در خصوص جایگزینی این تکنولوژی به جای نیروی انسانی است که رادیولوژیست‌ها را به فکر فرو می‌برد که شاید به واسطه هوش مصنوعی شغل خود را از دست بدهند.

با وجود‌ تمامی این نگرانی‌ها، کارشناسان اظهار می‌کنند که هوش مصنوعی باید به عنوان یک ابزار ارزشمند برای تشخیص دقیق‌تر و صحیح‌تر سرطان و کمک‌رسانی به رادیولوژیست‌ها استفاده شود، نه اینکه به عنوان جایگزینی برای رادیولوژیست‌ها و تخصص آن‌ها در نظر گرفته شود.

ترکیب هوش مصنوعی که ساخته دست بشر است، با هوش انسانی که خدادادی و هدیه الهی است می‌تواند شرایط مراقبت از بیمار را بهینه کرده و دقت تشخیص سرطان را در بیماران ارتقا دهد.

الگوریتم‌های هوش مصنوعی در تشخیص الگو و شناسایی ناهنجاری‌های ظریف نسبت به تشخیص‌های انسانی، برتری دارند و همین موضوع باعث می‌شود که در موارد خاص استفاده از هوش مصنوعی نسبت به فرد متخصص ارجحیت داشته باشد.

با این حال رادیولوژیست‌ها تجربه، بررسی‌های بالینی و دانش زمینه‌ای فراوانی را دارند، چیزی که هوش مصنوعی از آن بی‌بهره است و هیچ جایگزینی نمی‌توان برای آن پیدا نمود‌.

افراد متخصص می‌توانند تصاویر پیچیده را تفسیر کنند، تاریخچه پزشکی بیماران را در نظر بگیرند و بر اساس درک جامع سرطان پستان تصمیمات حیاتی بگیرند؛ از این رو ادغام و همکاری بین هوش مصنوعی و رادیولوژیست‌ها می‌تواند منجر به تشخیص دقیق‌تر و ایجاد برنامه‌های درمانی شخصی شود.

غربالگری سرطان سینه

کاربردهای فعلی هوش مصنوعی و پتانسیل‌های آینده

در حالی که هوش مصنوعی در تشخیص زودهنگام سرطان سینه هنوز در مراحل اولیه خود است، چندین کاربرد قابل توجه برای این فناوری کشف شده است که نتایج امیدوار کننده‌ای را در خصوص این تکنولوژی نشان داده‌اند.

در مطالعه‌ای که در کشور سوئد انجام شد، بررسی‌های نتایج ماموگرافی به کمک هوش مصنوعی در مقایسه با بررسی‌هایی که توسط رادیولوژیست‌ها بدون استفاده از هوش مصنوعی انجام شد، ۲۰ درصد سرطان‌های بیشتری شناسایی شده است؛ این یافته‌ها، پتانسیل هوش مصنوعی را برای بهبود نرخ تشخیص و کاهش پاسخ‌های منفی کاذب را آشکارتر می‌کند.

هوش مصنوعی تنها به آنالیز نتایج ماموگرافی محدود نمی‌شود، محققان در حال بررسی استفاده از آن در پیش‌بینی خطر سرطان سینه، تعیین پاسخ‌های درمانی و تجزیه و تحلیل داده‌های ژنتیکی با این فناوری نوظهور هستند.

با استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند رویکردهای پزشکی دقیق را بهبود ببخشند، درمان‌ها را برای بیماران جداگانه و اختصاصی تنظیم کنند و نتایج آزمایشات و تست‌ها را بهینه کنند.

چالش‌های استفاده از هوش مصنوعی

علیرغم نتایج امیدوار کننده در مورد استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه، به کارگیری هوش مصنوعی در تشخیص با چالش‌ها و ملاحظات متعددی مواجه است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

یکی از نگرانی‌های مهم در خصوص هوش مصنوعی، نیاز دائمی این تکنولوژی به اعتبارسنجی‌های دقیق و تایید نظارتی است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی باید تحت آزمایش و اعتبارسنجی گسترده‌ای قرار بگیرند تا از ایمنی، قابل اطمینان بودن و عملکرد آن‌ها در بین جوامع مختلف، با تمامی گروه سنی و با هر نوع سرطانی اطمینان حاصل شود.

در این شرایط، نهاد های نظارتی نقش بسیار مهمی در ارزیابی و تایید فناوری‌های هوش مصنوعی برای استفاده گسترده در علم پزشکی ایفا می‌کنند.

چالش دیگری که هوش مصنوعی ایجاد می‌کند، این موضوع است که نتایج و اطلاعاتی که این تکنولوژی در اختیار متخصصین قرار می‌دهد، ممکن است همراه با سوگیری و جهت‌داری خاصی باشد؛ لذا برای اطمینان از ارائه عادلانه مراقبت‌های بهداشتی، الگوریتم‌ها باید بر روی مجموعه داده‌های متنوعی آموزش داده شوند.

توجه به سوگیری و اطمینان از وجود عدالت در الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای جلوگیری از نابرابری در تشخیص و درمان سرطان سینه ضروری است.

علاوه بر این، حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها هنگام‌ استفاده از هوش مصنوعی د‌ر مراقبت‌های بهداشتی نکته مهمی است. برای محافظت از اطلاعات بیمار و مطابقت با مقررات و حریم‌ خصوصی لازم است تا اقدامات مفید و مناسبی انجام شود.

آینده هوش مصنوعی در تشخیص سرطان سینه:

با ادامه پیشرفت، بهبود و ارتقای تدریجی هوش مصنوعی، نقش آن در تشخیص زودهنگام سرطان سینه به احتمال بسیار زیاد گسترش خواهد یافت.

تحقیقات و آزمایشات بالینی بیشتری برای تایید الگوریتم‌های هوش مصنوعی، اصلاح عملکرد آن‌ها و نشان دادن تاثیر این بر نتایج آزمایشات بیماران مورد نیاز است.

اما باید به این مسئله نیز توجه نمود که جهان امروزه حرکتی متناوب به سمت علم نوین و به کارگیری منابع غیرانسانی همراه با دقت فراانسانی در امر تشخیص و درمان انواع بیماری‌ها دارد و همه‌ی ما در نهایت برای قرار گرفتن در این جریان و توسعه‌ی خود، باید جایگاه هوش مصنوعی را در تشخیص و مداخلات درمانی بیماری‌ها بپذیریم.

کلام آخر

در این مقاله‌ی بای بای سرطان در مورد راه‌های نوین و درهای جدیدی از امر تشخیص زودهنگام سرطان سینه در بانوان سخن گفتیم و استفاده از اسکنر سرطان سینه که روشی آسان برای تشخیص سرطان سینه با بررسی مداوم آن توسط یک دستگاه سونوگرافی قابل حمل است را به عنوان مهم‌ترین روش تشخیصی جدید معرفی کردیم.

در ادامه نیز به اهمیت و کاربرد هوش مصنوعی در جهت تفسیر نتایج حاصله از تست‌های تشخیصی سرطان سینه همچون ماموگرافی پرداختیم و آینده‌ای مشترک از هوش مصنوعی و انسان‌ها را در امر تشخیص و درمان به موقع انواع سرطان‌ها و بیماری‌ها متصور شدیم.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

اثر واربورگ

اثر واربورگ‌ چیست؟

1403-08-27
نیولوماب

راهنمای جامع داروی نیولوماب (Opdivo)

1403-08-28
آسپرین

آسپرین چیست و چگونه عمل می‌کند؟

1403-08-30