سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

راهنمای جامع خرید کیترودا (keytruda) 💊

خرید کیترودا
در این نوشته شما می خوانید

همانطور که در مقالات پیشین گفتیم، کیترودا یا پیمبرولیزومب دارویی است که در ایمونوتراپی سرطان به وسیله‌­ی اثرگذاری بر روی سیستم ایمنی، شناخته می­‌شود. این دارو در سرطان­‌های ریه، پوست، مری و معده بیشترین استفاده و اثر بخشی را دارد. اما چه نکاتی را قبل از خرید کیترودا از داروخانه باید بدانیم؟ در این مقاله­‌ی بای بای سرطان علاوه بر پرداختن به نکات خرید کیترودا، راهنمایی­‌هایی همچون شرایط نگه داری کیترودا و نحوه­ تزریق آن بیان می­‌کنیم.

کیترودا چگونه به وجود آمد؟

از سال ۲۰۱۴ داروی سرطان کیترودا که با نام پیمبرولیزمب نیز شاخته می­‌شود، در درمان سرطان به کار گرفته شد؛ خرید کیترودا و استفاده از این دارو به واسطه تاثیرات قابل توجهی که داشت، افزایش پیدا کرد.

کیترودا در واقع نوعی آنتی بادی است که توانایی مخفی شدن سلول‌­های سرطانی از سیستم ایمنی را مهار کرده و شناسایی این دسته از سلول­‌ها را برای سیستم ایمنی راحت­‌تر می­‌کند.

در بیمارانی که به سرطان مبتلا شده‌­اند و از این دارو استفاده می‌­کنند، احتمال موفق بودن درمان تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

داروی کیترودا یا پیمبرولیزمب، توسط دانشمندان هلندی که اکنون در Aduro Biotech مشغول به کار هستند، ساخته شد؛ جالب است بدانید که تمرکز این شرکت بر روی بهبود تاثیرات ایمونوتراپی بر روی سرطان است.

به گفته­‌ی سازندگان دارو، کیترودا در بخشی از دسته­‌های دارویی به نام مهار کننده­‌های چک پوینت دسته بندی می­‌شود و نتایج چشمگیری بر روی برخی از بیماران سرطانی داشته است.

در حالی که این دارو در ابتدا برای درمان ملانوما تاییدیهFDA  را دریافت کرده بود اما در ادامه درمان هرگونه تومور جامدی که امکان برداشتن آن وجود ندارد و یا تومور متاستاتیکی که دارای یک ناهنجاری ژنتیکی است به واسطه این دارو امکان پذیر شد، تا جایی که در سال ۲۰۱۷ به منظور درمان این دسته از سرطان­‌ها نیز تایید شد.

سه سازنده اصلی کیترودا با نام­‌های Hans van Eenennaam, John Dulos and Andrea van Elsas آزمایشات خود را پیرامون درمان سرطان و ایمونوتراپی گسترش دادند تا در نهایت این تلاش‌­ها به ساخت داروی کیترودا منجر شد.

خرید کیترودا

چگونه و از کجا داروی کیترودا بخریم؟

در اکثر موارد، کیترودا توسط بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی تامین می‌شود و به بیماران در فرآیند شیمی درمانی تزریق می‌شود. اما در برخی موارد نیاز است تا خرید داروی کیترودا از سوی بیمار انجام شود. اگر درگیر این بخش از پروسه درمان خود هستید، ادامه مقاله را دنبال کنید.

روش‌های خرید داروی کیترودا (Keytruda)

 داروی کیترودا را می‌توان به دو شیوه  حضوری و آنلاین استعلام خرید گرفت. داروخانه‌ها مجاز به ارسال این دارو به صورت آنلاین نیستند. اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های متعددی برای استعلام قیمت دارو و نیز داروخانه‌هایی که این دارو را موجود دارند، در دسترس هستند.

داروخانه های فروشنده داروی کیترودا Keytruda (آپدیت مهر 1402)

توجه: بای بای سرطان هیچ دخل و تصرفی در خرید و فروش داروهای سرطان ندارد و فقط بعنوان همیار سامانه های استعلامی در کشور عمل خواهد کرد و مسئولیت خرید و فروش دارو از داروخانه‌های زیر بر عهده این مجموعه نمی‌باشد.

تبلیغات

5 نکته‌­ای که باید پیش از خرید کیترودا از داروخانه بدانیم

  • انکولوژیست داروی کیترودا را با توجه به میزان وخامت بیماری و نوع سرطان برای بیمار تجویز می‌­کند لذا این دارو بدون نسخه به فروش نمی­‌رسد و برای تهیه‌ی کیترودا وجود نسخه پزشک ضروری خواهد بود.
  • داروهای درمان سرطان به دلیل کمیاب بودن ممکن است در همه‌­ی داروخانه­‌های سطح شهر یافت نشوند و تنها یک سری از داروخانه­‌های خاص این داروها را به فروش برسانند؛ در مواقعی بعضی داروها را می‌­توان از مراکز هلال احمر نیز تهیه کرد.
  • کیترودا حتما باید در مراکز درمانی تحت نظارت پزشک تزریق شود و نمی‌­توان این دارو را در خانه و یا هر محلی غیر از مراکز درمانی استفاده کرد.
  • این داروها به صورت آمپول­‌های ۱۰۰، آمپول­‌های ۲۰۰ و آمپول­2های ۵۰ میلی‌گرمی در داروخانه به فروش می‌­رسد.

البته آمپول تنها نوع داروی کیترودا موجود در داروخانه‌­ها نیست بلکه این دارو به صورت پودرهای تزریقی داخل وریدی با دوزهای ۵۰ و ۲۵ میلی­‌گرم نیز در بازار یافت می‌­شوند.

  • از آنجایی که بیشتر داروهایی که پیرامون درمان سرطان از آن­‌ها استفاده می­‌شود، مثل داروهای شیمی درمانی و ایمونوتراپی تحت پوشش بیمه هستند، بنابراین بیماران برای خرید کیترودا با مشکلی رو به رو نبود و نیازی به پرداخت هزینه­‌های هنگفت نخواهد بود.
روش‌های خرید داروی کیترودا

عوارض مهم کیترودا

داروی کیترودا همانند سایر داروهایی که در درمان سرطان مورد استفاده قرار می‌­گیرند، عوارض جانبی به همراه خواهد داشت اما این عارضه‌­ها در همه­‌ی بیماران بروز پیدا نمی­‌کند و تنها ۱۰ درصد بیماران از این مشکلات رنج می­‌برند.

در ادامه به چند ‌نمونه از پرتکرارترین این عوارض که قبل از خرید کیترودا باید بدانید، اشاره می­‌کنیم:

تغییرات پوستی:

بیماران ممکن است در اثر مصرف کیترودا مشکلات پوستی مثل خارش، خشکی و حتی آکنه‌­هایی را در سطح پوست تجربه کنند.

تنگی نفس:

از آن جایی که کیترودا باعث کاهش میزان گلبول­‌های قرمز می‌­شود، امکان دارد بیمار دچار رنگ پریدگی و تنگی‌نفس شود.

کاهش اشتها:

شایع­ترین عارضه‌­ی متودهای درمان سرطان، کاهش اشتها بوده است؛ به طوری که بیماران به دلیل مصرف داروهای مختلف، طعم و بوی غذاها را متفاوت حس می­‌کنند.

افت سطح هورمون ‌تیروئید:

کاهش سطح هورمون تیروئید از دیگر عوارض داروی کیترودا است که نتیجه آن افزایش وزن، احساس سرمای شدید و افسردگی خواهد بود.

درد:

بیمار‌ ممکن است دردهایی را در نواحی مختلف بدن از جمله عضلات شکم، مفاصل و ناحیه پشت احساس کند که با مصرف مسکن برطرف خواهد شد.

نحوه­‌ی مصرف و آماده‌­سازی کیترودا

ضمن خرید کیترودا، استفاده از این دارو مانند سایر داروهای شیمی‌درمانی و ایمونوتراپی، قواعد و مراحل خاص خود را دارد که با دنبال کردن آن می­‌توان به صورت صحیح و اصولی داروی کیترودا را برای بیماران سرطانی استفاده نمود.

در ادامه نحوه آماده‌­سازی این دارو را به صورت مختصر توضیح می‌­دهیم:

  • قبل از استفاده از کیترودا، محلول داخل ویال را از نظر وجود ‌هرگونه ذرات معلق و تغییر رنگ به صورت چشمی مورد بررسی قرار می‌­دهیم.

محلول سالم بی­‌رنگ، شفاف و کمی زرد خواهد بود؛ در صورتی که ذرات معلقی در محلول وجود داشته باشد و یا تغییر رنگی دیده شود، ویال باید دور انداخته شود.

  • اگر کیسه داخل وریدی از قبل با نرمال سالین پر شده باشد، حجم اضافی باید برداشته شود تا از غلظت و حجم درست محصول اطمینان حاصل شود؛ غلظت نهایی محلول رقیق بین 1 میلی­‌گرم در میلی­‌لیتر و 10 میلی­‌گرم در میلی­‌لیتر است.

اگر از کیسه خالی داخل وریدی استفاده می‌­شود، حجم لازم نرمال سالین را از کیسه (سرم) مناسب دیگری خارج کرده و وارد کیسه خالی کنید؛ سپس دارو را به کیسه تزریق کنید.

  • برای خارج کردن دارو از طریق سرنگ، ویال را برعکس می­‌کنیم و سپس به کیسه تزریق حاوی سدیم کلرید ۹ درصد و دکستروز ۵ درصد تزریق می‌­کنیم.

هر ویال کیترودا حاوی 100 میلی‌­گرم در 4 میلی‌­لیتر است؛ برای هر ویال جداگانه، از یک سرنگ یکبار مصرف با اندازه مناسب استفاده کنید و لازم است یک سوزن جدید برای هر ویال در نظر گرفته شود.

  • غلظت نهایی محلول رقیق شده باید بین 1 میلی­‌گرم در میلی­‌لیتر و 10 میلی­‌گرم در میلی­‌لیتر باشد.
  • محلول داخل کیسه را با برعکس کردن آن مخلوط کنید و از تکان دادن آن پرهیز کنید؛ چرا که اگر کیسه بیش از حد تکان داده شود، ذراتی در آن تشکیل می­‌شود و محلول را غیرقابل مصرف می‌­کند.
  • داروی اضافی که در ویال باقی مانده است را دور بیاندازید و از مصرف آن برای فرد دیگری خودداری کنید.
چگونه و از کجا داروی کیترودا بخریم؟

شرایط نگه داری کیترودا

شاید بسیاری از بیماران شرایط نگهداری را پس از خرید داروی کیترودا را ندانند و ناخواسته باعث غیرقابل استفاده شدن آن شوند. محلولی که keytruda به آن اضافه شده است و برای تزریق آماده شده است، دارای مواد نگهدارنده نیست، بنابراین در صورت مساعد نبودن شرایط محیطی محلول غیرقابل استفاده خواهد شد‌.

مدت زمان نگهداری این محلول در دمای اتاق حداکثر 6 ساعت از زمان رقیق شدن است که این زمان شامل نگهداری محلول رقیق شده در دمای اتاق و مدت زمان انفوزیون خواهد بود.

محلول تشکیل شده باید در یخچال در دمای 2 تا 8 درجه سانتی­گراد (36 درجه فارنهایت تا 46 درجه فارنهایت) به مدت حداکثر 96 ساعت از زمان رقیق سازی نگهداری شود.

در صورت نگهداری در یخچال، اجازه دهید محلول رقیق شده قبل از مصرف به دمای اتاق برسد. مهم است از تکان خوردن محلول در یخچال جلوگیری شود.

لازم به ذکر است محلول رقیق شده پس از 6 ساعت در دمای اتاق قرار گرفتن و یا پس از 96 ساعت در یخچال قرار گرفتن، غیرقابل استفاده بوده و باید دور انداخته شود.

کلام آخر

در این مقاله­‌ی بای بای سرطان، دانستیم که در هنگام خرید داروی کیترودا چه نکاتی را باید در نظر بگیریم، پس از خرید، چگونه از دارو مراقبت کنیم و در چه شرایطی و به چه شکل این دارو را تزریق کنیم.

همواره امیدواریم تا این دست از اطلاعات و مقالات، کمک کننده‌­ی شما در مسیر مبارزه با سرطان و کم کردن نگرانی شما در مورد روند درمان این بیماری باشند.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

قهوه؛ مضرترین نوشیدنی برای حنجره و حلق

قهوه؛ مضرترین نوشیدنی برای حنجره و حلق

1403-08-13
چگونه از سرطان دهان جلوگیری کنیم؟

چگونه از سرطان دهان جلوگیری کنیم؟

1403-09-12
مراکز کاردرمانی جنوب تهران

بهترین مراکز کاردرمانی جنوب تهران از نگاه مردم

1403-09-10