سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

راهنمای جامع خرید جاکاوی (Jakavi) 💊

خرید جاکاوی
در این نوشته شما می خوانید

در مقالات قبلی در خصوص کاربرد و عوارض کلی داروی جاکاوی یا روکسولیتینب دانستیم؛ حال باید بدانیم که در زمان خرید جاکاوی باید به چه نکانی توجه کنیم، چگونه از آن در منزل نگه‌داری کنیم و دوز مصرفی این دارو برای هر بیماری‌ای از جمله سرطان به چه صورت خواهد بود.

از این رو در این مقاله‌ی بای بای سرطان، قصد داریم به امتداد نکات داروی جاکاوی پرداخته و شما را در جهت خرید ایمن این دارو و دوز مصرفی داروی جاکاوی راهنمایی کنیم.

راهنمای خرید جاکاوی

لازم است بدانید که خرید جاکاوی فقط باید با دستور پزشک مصرف شود؛ دوز دارویی تجویز شده، ارتباط مستقیمی با تعداد پلاکت‌های بیماران دارد و باید چندین بار تغییر داده شود تا در نهایت بهترین دوز ممکن برای بیماران اتخاذ شود.

این دارو باید دقیق و منظم مصرف شود؛ بنابراین بیماران نباید بیشتر از دوز تجویزی خود از آن استفاده کنند و همچنین نباید از مدت تعیین شده برای مصرف دارو فراتر روند، به این دلیل که در آن حالت نه تنها دارو برای بیماران سودی نخواهد داشت، بلکه باعث ایجاد آسیب‌های جبران‌ناپذیری نیز خواهد شد.

داروی جاکاوی همراه با درج اطلاعات دقیق مصرف برای بیماران‌ تجویز می‌شود؛ از این رو لازم است که بیماران دستور العمل‌های مصرف را با دقت بخوانند و طبق آن دارو را مصرف کنند.

این دارو را هم می‌توان همراه با غذا و هم می‌توان قبل یا بعد از غذا مصرف نمود. در صورتی که بیماران نمی‌توانند قرص‌ها را مصرف کنند و در بلع آن مشکل دارند، متخصصین توصیه می‌کنند تا قرص‌ها در حدود ۴۰ میلی‌لیتر آب حل شوند و سپس محلول بدست آمده به راحتی نوشیده شود.

خرید جاکاوی

روش و دوز مصرفی داروی جاکاوی

پس از خرید جاکاوی، نوبت به روش مصرف صحیح آن می‌رسد؛ همانطور که گفتیم، دوز مصرفی این دارو برای بیماران مختلف متفاوت است.

اگرچه بر روی جعبه این قرص، دوز معمول و متوسط دارو درج شده است اما در صورتی که میزان دوز مصرفی داروی جاکاوی تجویز شده‌ی بیماران کمتر و یا بیشتر از حد معمول است، باید آن را با دقت رعایت کنند.

به طور کلی مقدار دارویی که بیماران مصرف می‌کنند به عوامل مختلفی مثل قدرت دارو، تعداد دوزهای تجویز شده در طول روز، حد فاصل مجاز بین دوزها، مدت زمانی که دارو باید مصرف شود و همچنین مشکل پزشکی که دارو برای آن تجویز شده است، بستگی دارد.

بیماری حاد پیوند در مقابل میزبان:

پس از انجام‌ آزمایشات خون و اطمینان از شرایط جسمی بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال، در ابتدا ۵ میلی‌گرم دارو، دو بار در روز برای فرد تجویز می‌شود و سپس پزشک در صورت نیاز و میزان تحمل دوز دارویی توسط بیماران، میزان داروی تجویزی را تغییر خواهد داد.

لازم به ذکر است که این دارو به طور کلی برای کودکان کمتر از ۱۲ سال توصیه نمی‌شود و در صورت تجویز با دوزهای بسیار پایین قابل مصرف خواهد بود.

بیماری مزمن پیوند در مقابل میزبان:

با توجه به نتایج آزمایشات گرفته شده، پزشک متخصص برای بیماران بزرگسال و کودکان بالای ۱۲ سال، دوز اولیه ۱۰ میلی‌گرم را تجویز می‌کند که باید دوبار در روز مصرف شود.

میلوفیبروز:

در این بیماری، بزرگسالان در ابتدا درمان دوز دارویی بین ۵ تا ۲۰ میلی‌گرم را برای دو بار در روز دریافت می‌کنند؛ لازم به ذکر است که دوز دارویی جاکاوی در این بیماری ارتباط مستقیمی با نتایج آزمایش خون و میزان تحمل دارویی بدن افراد دارد اما با این حال به طور کلی دوز دارویی برای این بیماری بیشتر از ۲۵ میلی‌گرم در روز نخواهد بود.

پلی‌سایتمی ورا:

در این بیماری نیز پزشک متخصص معمولا پس از بررسی نتایج آزمایشات و میزان تحمل دارویی بیمار، دوز دارویی حدود ۱۰ میلی‌گرم آن‌ هم دو بار در روز تجویز می‌کند؛ این دوز ممکن است در بیماران متفاوت باشد اما بیشتر از ۲۵ میلی‌گرم در طول روز نخواهد بود.

دوز مصرفی داروی جاکاوی

فراموش کردن یک نوبت از دارو یا اوردوز با جاکاوی

از آن جایی که مصرف بعضی داروها در بیماری‌های خاص مثل سرطان بسیار حساس و مهم هستند، جا انداختن و یا فراموش کردن یک دوز مصرفی داروی جاکاوی ممکن است برای بیماران بسیار ترسناک و نگران کننده باشد.

در صورتی که فردی یکی از دوزهای دارویی جاکاوی را فراموش کند و یا نتواند مصرف کند، مشکل خاصی برای او پیش نخواهد آمد و فرد از روز بعد می‌تواند مانند روال سابق و همیشگی تجویز شده داروی خود را مصرف کند.

لازم به ذکر است که این دارو باید دقیقا طبق برنامه مصرف شود و به هیچ عنوان نباید دوزهای دارویی را به صورت یکجا مصرف نمود؛ چرا که باعث اوردوز دارویی خواهد شد و عوارض جنبی جبران ناپذیری را برای فرد به همراه خواهد داشت.

نحوه نگه‌داری داروی جاکاوی

به طور کلی پس از خرید جاکاوی، باید آن را در بسته‌بندی خود دارو و یا هر ظرف در دار دیگری نگه‌داری نمود؛ این داروها به دلیل خطرناک بودن و ایجاد عارضه‌های شدید باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شوند.

ضروری است که تمام داروهای مهم از دید و دسترس کودکان دور نگه داشته شود؛ زیرا بسته‌بندی داروها (قرص‌ها، قطره‌های چشمی، کرم‌ها، شربت‌ها و داروهای استنشاقی) در برابر قدرت کودکان مقاوم نیستند و به راحتی باز می‌شوند.

همچنین قرص‌های جاکاوی نباید در معرض رطوبت قرار گیرند؛ چرا که باعث فاسد شدن و کاهش کارایی و عملکرد قرص‌ها خواهد شد.

داروهای غیرضروری و یا داروهای جاکاوی که تاریخ مصرفشان گذشته است، باید به روش خاص و ایمنی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد به آن دسترسی نداشته و نتوانند آن‌ها را مصرف کنند.

برای محافظت از کودکان در برابر مسمومیت، همیشه درپوش‌ قرص‌ها را سفت کرده و بلافاصله د‌ر جایی دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

علاوه بر این، بهترین راه برای دور انداختن و از دسترس خارج کردن این داروها حل کردن و یا ریختن آن‌ها در چاه فاضلاب است.

تداخلات دارویی

به طور کلی تداخلات دارویی زمانی رخ می‌دهد که یک ماده باعث می‌شود ماده دیگر تاثیرات متفاوتی از آنچه انتظار می‌رود، داشته باشد.

جاکاوی همانند سایر داروهای مورد استفاده در درمان بیماران، ممکن است تداخلات دارویی ایجاد کند؛ بخصوص با داروهای پرکاربردی مثل فلوکستین و یا دگزامتازون.

از طرفی اگر بیماری اعتیاد به مصرف الکل دارد و روزانه مقدار زیادی الکل مصرف می‌کند، نیازی نیست که نگران تداخل جاکاوی و الکل باشد؛ چرا که تحقیقات نشان داده است که هیچ ارتباط‌ مشخصی بین این دو ماده وجود ندارد.

در مواردی مصرف برخی مسدود کننده‌های کانال‌های کلسیمی که به منظور درمان فشار خون بالا و برخی بیماری‌های قلبی تجویز می‌شوند با داروی جاکاوی تداخل خواهد داشت.

مصرف جاکاوی به همراه داروهای مسدود کننده کانال کلسیمی مثل وراپامیل و دیلتیازم می‌تواند خطر بروز عوارض جانبی داروی این دارو را افزایش دهد.

علت این اتفاق تاثیرات منفی داروهای مسدود کننده بر روی برخی پروتئین‌هایی است که داروی جاکاوی را تجزیه می‌کنند. در این شرایط میزان جاکاوی خون افزایش پیدا کرده و باعث بروز عوارض جانبی شدیدتر می‌شود.

تداخل جاکاوی با دگرامتازون

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره شد، جاکاوی ممکن است با دگزامتازون نیز تداخل داشته باشد؛ دگزامتازون یک دارو از دسته‌ی کورتیکواستروئیدهاست که جهت کاهش تورم و التهاب استفاده می‌شود.

هنگامی که جاکاوی با دگزامتازون به صورت همزمان مصرف شود، اثربخشی جاکاوی کاهش پیدا خواهد کرد. علت این امر تاثیر دگزامتازون بر تسریع سرعت پروتئین‌ها و آنزیم‌هایی است که داروی جاکاوی را تجزیه می‌کنند.

این اتفاق می‌تواند سطح جاکاوی خون را کاهش داده و در نتیجه اثربخشی آن را کم کند.

اوردوز با جاکاوی

تداخل جاکاوی با فلوکستین

فلوکستین که از گروه داروهای ضد افسردگی است و برای درمان افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان استفاده می‌شود. این دارو نیز ممکن است با جاکاوی تداخل داشته باشد و باعث افزایش عوارض جانبی جاکاوی در فرد مصرف کننده شود.

فلوکستین باعث کند شدن عملکرد پروتئین‌ها و آنزیم‌هایی می‌شود که جاکاوی را تجزیه می‌کنند که نتیجه آن افزایش غلظت این دارو در خون خواهد بود.

تداخل جاکاوی با داروهای گیاهی

طبق تحقیقات صورت گرفته بر روی طب سنتی، نتایجی بدست آمد که نشان دهنده تداخلات برخی داروهای گیاهی با داروی جاکاوی بودند.

این تداخلات دارویی باعث کاهش تاثیرات جاکاوی بر بدن می‌شوند که نتیجه آن کاهش سرعت بهبودی بیماری فرد و افزایش مدت زمان مصرف دارو خواهد بود.

بنابراین لازم است که بیماران قبل از مصرف داروهای گیاهی حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنند تا از بی‌خطر بودن آن‌ها اطمینان حاصل شود‌.

کلام آخر

در این مقاله بای بای سرطان به نحوه خرید جاکاوی و نکاتی که پس از خرید آن و در زمان مصرف دارو لازم است بدانید، اشاره کردیم.

همچنین به نحوه نگه‌داری، تداخلات مهم دارویی و دوز مصرفی داروی جاکاوی معمول آن را برای هر بیماری پرداختیم و در نهایت دانستیم که نحوه و مقدار مصرف این دارو فقط باید توسط پزشک و پس از انجام آزمایشات تکمیلی صورت گیرد.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

اثر واربورگ

اثر واربورگ‌ چیست؟

1403-08-27
نیولوماب

راهنمای جامع داروی نیولوماب (Opdivo)

1403-08-28
آسپرین

آسپرین چیست و چگونه عمل می‌کند؟

1403-08-30