سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

رابطه نوروبیون، ویتامین ب و سرطان ریه

ویتامین ب و سرطان ریه
در این نوشته شما می خوانید

همه‌ی ما گروه ویتامین ب را به عنوان ویتامینی موثر در جهت رفع خستگی و افزایش انرژی بدن می‌شناسیم اما شاید تا به حال از ارتباط بین ویتامین ب و سرطان ریه آگاه نبوده و عوارضی که مصرف زیاد این ویتامین بر بدن می‌گذارد را درک نکرده‌ایم.

اما ویتامین ب که یک ماده‌ی مفید برای بدن محسوب می‌شود، چگونه می‌تواند عوارضی به شدت سرطان ایجاد کند؟ در این مقاله‌ی بای بای سرطان، تمرکز ما بر روی بررسی گروه ویتامین ب و علی الخصوص آمپول نوروبیون و تاثیرات آن بر ایجاد سرطان ریه خواهد بود.

ویتامین ب و تاثیرات مثبت آن بر بدن

در دنیای امروزی که پر از مشکلات مختلف و عوامل تهدید کننده‌ سلامتی است، حفظ سلامت در حد مطلوب از اهمیت بالایی برخوردار است.

از آنجایی که بسیاری از افراد در جوامع کنونی درگیر شغل، تحصیل و فعالیت‌های مختلفی هستند، شاید فرصت کافی برای دریافت روزانه‌ی ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را نداشته باشند.

به همین دلیل بسیاری از این افراد برای پر کردن شکاف‌های تغذیه‌ای ایجاد شده به مکمل‌های غذایی روی می‌آورند. یکی از این مکمل‌های محبوب که مورد استفاده قشر عظیمی از جامعه قرار می‌گیرد، آمپول نوروبیون است که سازندگان آن مدعی شده‌اند که نوروبیون می‌تواند  میزان انرژی بدن را افزایش داده و باعث بهبود شرایط جسمی افراد شود.

نوروبیون یک مکمل ویتامین B شناخته شده است که معمولا توسط افرادی که به دنبال بهبود سطح انرژی و شادابی کلی خود هستند، مورد مصرف قرار می‌گیرد.

ترکیبات اصلی نوروبیون شامل ویتامین‌های B12 ،B6 و B1 بوده و این ویتامین‌های ضروری در عملکردهای مختلف بدن از جمله در تولید انرژی، عملکرد عصبی و تسریع روند ساخت DNA نقش پررنگی دارند.

ویتامین ب و سرطان ریه

فواید نوروبیون

افزایش سطوح انرژی:

آمپول‌های نوروبیون اغلب به عنوان یک مکمل تقویت کننده انرژی به بازارهای جهانی عرضه می‌شوند؛ این ادعا از نقش ویتامین B1 در تبدیل غذا به انرژی و حمایت از عملکرد صحیح سیستم ایمنی ناشی می‌شود.

سلامت اعصاب:

متخصصین بر این باورند که ترکیب ویتامین‌های B6 و B12 در آمپول‌های نوروبیون، باعث بهبود عملکرد عصبی می‌شود؛ این ویتامین‌ها در تولید انتقال دهنده‌های عصبی نقش دارند که برای انتقال سیگنال‌ها بین سلول‌های عصبی ضروری هستند.

تشکیل سلول‌های قرمز خون:

ویتامین B12 برای تولید گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می‌کنند، حیاتی است؛ هدف قرار دادن ویتامین B12 در ترکیبات آمپول نوروبیون، حمایت از تشکیل سلول‌های خونی سالم و جلوگیری از انواع خاصی از کم‌خونی است.

نظراتی در خصوص سرطان‌زایی نوروبیون:

در حالی که تزریق نوروبیون به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، مطالعات اخیر نگرانی‌هایی را در مورد خطرات بالقوه مرتبط با استفاده طولانی مدت از آن و ارتباط نوروبیون و سرطان ریه ایجاد کرده‌اند.

یک مطالعه خاص که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شد و ارتباط احتمالی بین مصرف مکمل ویتامین B6 و B12 با دوز بالا و افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه، به ویژه در مردان سیگاری را نشان داد.

با این حال توجه به این نکته مهم است که این یافته‌ها بر اساس مطالعات مشاهده‌ای هستند و به صورت صد در صدی به اثبات نرسیده‌اند.

نوروبیون و سرطان ریه

نوروبیون و سرطان ریه

یافته‌های مطالعاتی:

مطالعات دانشگاه ایالتی اوهایو نشان داد که مردانی که دوزهای بالایی از ویتامین B6 و B12 را از مکمل‌های فردی مصرف می‌کردند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار گرفته‌اند.

این خطر در میان افراد سیگاری که مصرف نوروبیون آن‌ها بسیار بیشتر از دوز معمول روزانه بوده است، بیشتر خواهد بود.

مکانیسم احتمالی:

مکانیسم دقیق افزایش خطر با مصرف ویتامین ب و سرطان ریه هنوز مشخص نیست. یک فرضیه نشان می‌دهد که دوزهای بالای این ویتامین می‌تواند تعادل ظریف سنتز DNA و تنظیم  ژن را مختل کند و به طور بالقوه منجر به آسیب DNA و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.

ملاحظات دوز دارویی:

توجه به این نکته مهم است که دوزهای مرتبط با افزایش خطر سرطان ریه در این مطالعه به طور قابل توجهی بالاتر از مقدار مجاز روزانه توصیه شده، بود‌.

بیشتر افراد می‌توانند مقادیر کافی از این ویتامین‌ها را از طریق یک رژیم غذایی متعادل به دست آوردند که این مسئله، مصرف مکمل‌های گروه ب و نوروبیون را برای اکثریت جمعیت غیرضروری می‌کند.

مقدار مجاز و ایمن تزریق نوروبیون

گفتیم که یکی از راه‌هایی که ارتباط بین ویتامین ب و سرطان ریه را به حداقل برسانیم، استفاده از دوز ایمن و توصیه شده‌ی نوروبیون است؛ به همین جهت در ادامه به این موضوع بیشتر می‌پردازیم.

راهنمایی پزشک:

قبل از آن که نوروبیون یا هر مکمل غذایی دیگری در برنامه روزانه فرد گنجانده شوند، بسیار مهم است که با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت شود.

متخصصین نیازهای خاص افراد را ارزیابی می‌کنند و دوز و مدت زمان مناسب استفاده از ویتامین ب یا نوروبیون را بر اساس وضعیت  سلامت فردی آن‌ها تعیین می‌کنند.

زمان‌بندی و تجویز مناسب:

نوروبیون‌ها فقط به صورت آمپول‌های تزریقی ارائه نمی‌شوند بلکه به صورت قرص‌های خوراکی نیز برای برخی افراد تجویز می‌شوند.

زمانی که نوروبیون به صورت قرص تجویز می‌شود، افراد می‌توانند قبل و یا بعد از غذا آن را مصرف کنند. با این حال اگر شخصی از ناراحتی گوارشی رنج می‌برد، توصیه می‌شود که قرص‌ نوروبیون را بعد از غذا مصرف کند.

بسیار مهم است که فرد مصرف کننده، دوز توصیه شده را رعایت کند و آن را در زمان مشخص و ثابت بخورد. در شرایطی که نوروبیون به صورت آمپول‌های تزریقی تجویز می‌شود، باز هم محدودیت‌های زمانی و دوز وجود خواهد داشت و اینطور نیست که افراد در هر زمانی که ضروری بدانند، بتوانند اقدام به تزریق آمپول نوروبیون کنند.

اجتناب از مصرف بیش از حد:

گفتیم که مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین B می‌تواند منجر به عوارض نامطلوب شود؛ مهم است که دوز تجویز شده رعایت شود و از خود درمانی یا تزریق بیش از حد این آمپول‌ها جلوگیری شود.

نقش تغذیه در دریافت ویتامین ب

در حالی که نوروبیون ممکن است برای افراد خاصی که دچار کمبودهای تغذیه‌ای هستند، فوایدی داشته باشد اما همیشه اولویت با رعایت یک رژیم غذایی کامل و متعادل به عنوان منبع اصلی تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بدن است.

به طور کلی متخصصین بر این باورند‌ که دریافت مواد مغذی از طریق غذاهای کامل به جای اتکای شدید به مکمل‌های غذایی و تزریقی صحیح‌تر بوده و از اهمیت بالاتری برخورد است.

گنجاندن‌ مواد غذایی غنی از ویتامین ب در رژیم‌ غذایی، می‌تواند به اطمینان از دریافت کافی ویتامین‌های گروه B کمک شایانی کند. منابع مهم و غنی از ویتامین B1 شامل غلات کامل، حبوبات و آجیل هستند.

غذاهای غنی از ویتامین B6 شامل مرغ، ماهی، سیب زمینی و موز است و ویتامین B12 را می‌توان در محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت.

شایان به ذکر است که افراد مبتلا به شرایط خاص سلامتی، مانند کم‌خونی خطرناک یا کاهش اسید معده ممکن است به مکمل‌های ویتامین B12 نیاز داشته باشند.

در چنین مواردی پیروی از توصیه‌های پزشک مربوطه و مصرف دوز تجویز شده تحت راهنمایی حرفه‌ای وی ضروری خواهد بود.

در حالی که نوروبیون‌ها در داروخانه‌ها به طور گسترده و بدون نسخه در دسترس هستند اما بسیار مهم است که احتیاطات لازم در خصوص مصرف آن‌ها به عمل آید و تمامی مکمل‌ها را طبق دستور متخصصان مراقبت‌های بهداشتی مصرف شوند.

نوروبیون و تاثیرات آن بر ایجاد سرطان ریه

مهم‌ترین عوارض نوروبیون و تاثیرات آن بر ایجاد سرطان ریه

تزریق آمپول نوروبیون به طور کلی زمانی ایمن‌ است که طبق دستورالعمل‌های روی پوکه آمپول و توسط افراد حرفه‌ای در مراکز بهداشتی انجام شود.

در برخی موارد، دوزهای مختلفی از ویتامین ب، می‌توانند رنگ‌ ادرار را به زرد روشن تغییر دهند؛ البته لازم به ذکر است که این اثرات موقتی و بی‌ضرر بوده و نگران کننده نخواهد بود.

مصرف بیش از حد نوروبیون ممکن است علاوه بر تأکید بر ارتباط مستقیم نوروبیون و سرطان ریه، طیف دیگری از عوارض جانبی را نیز منجر شود. عوارض نوروبیون شامل:

  • دفع ادرار بیش از اندازه
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • آسیب‌های عصبی
  • بروز واکنش‌های آلرژیک نیز از عوارض جانبی نادر مکمل‌های ویتامین ب و نوروبیون‌هاست.

هر فردی که در حین مصرف نوروبیون(Neurobion)، علائم واکنش‌های آلرژیک را تجربه می‌کند، باید فورا به دنبال مراقبت‌های پزشکی و اقدامات اورژانسی باشد؛ برخی از علائم شایع حساسیت به نوروبیون شامل بثورات پوستی، مشکل در تنفس و تورم صورت و دهان خواهد بود.

به طور کلی استفاده از ویتامین‌های گروه ب و نوروبیون برای اکثر افراد بی‌خطر است؛ چرا که این ویتامین‌ها در آب حل می‌شوند (محلول در آب هستن) و در بافت‌ها تجمع نمی‌‌یابند.

این بدان معناست که بدن به راحتی می‌تواند ویتامین‌های اضافی موجود در بدن را از طریق ادرار دفع کنند به شرط آن که این ویتامین بیش از حد مصرف نشده باشد.

به همین دلیل ویتامین‌های B و به خصوص نوروبیون عموما غیرسمی هستند و خطر آسیب‌زایی بسیار کمی دارند؛ با این حال مصرف دوز بسیار بالای این ویتامین، می‌تواند خطرناک باشد و ویتامین ب و سرطان ریه را بیش از پیش به یکدیگر مرتبط کند.

کلام آخر

در این مقاله‌ی بای بای سرطان، به ارتباط میان ویتامین ب و سرطان ریه پرداختیم و دانستیم که دوز مصرفی این ویتامین باید حتما با نظر مستقیم پزشک تعیین شود؛ به طوری که افراد نباید خودسرانه اقدام به مصرف و یا تزریق نوروبیون و مکمل‌های ویتامین ب کنند.

همچنین در خصوص مزایای نوروبیون و تاثیر آن در ارتقا و بهبود عملکرد بدن صحبت کردیم و علاوه بر بررسی ارتباط نوروبیون و سرطان ریه، دیگر عوارض شایع این آمپول تقویتی را نیز بررسی کردیم.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

2 پاسخ

  1. بسیار مفید و با دلایل علمی بیان فرمودید سپاسگزارم🙏🏻

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

اثر واربورگ

اثر واربورگ‌ چیست؟

1403-08-27
نیولوماب

راهنمای جامع داروی نیولوماب (Opdivo)

1403-08-28
تاموکسیفن

تاموکسیفن چگونه هورمون‌های سرطان‌زا را مهار می‌کند؟

1403-09-01