سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

رابطه مام و دئودورانت ها با سرطان

مام و دئودورانت ها با سرطان
در این نوشته شما می خوانید

بسیاری از افراد به دلیل وجود برخی مواد در ترکیبات دئودورانت‌ها و ضدتعریق‌ها آن‌ها را سرطان‌زا می‌دانند.

اما آیا واقعا مام و دئودورانت ها با سرطان ارتباط معناداری دارند؟ و اگر این محصولات سرطان‌زا هستند، پس چرا به طور انبوه به تولید و عرضه می‌رسند؟

در این مقاله‌ی بای بای سرطان قصد داریم تا علاوه بر پرداختن به این سوالات، بر ساختار این محصولات تمرکز کرده و در خصوص سرطان‌زایی آن‌ها به نتیجه‌ای مشخص برسیم.

دئودورانت ها بخشی ضروری از برنامه روزانه ما هستند و به ما کمک می کنند با بوی بد بدن خود مقابله کنیم و در طول روز خوش بو و با طراوت بمانیم. آیا تا به حال فکر کرده اید که این خوشبو کننده های کوچک واقعا چگونه عمل می کنند؟ در این قسمت،  به علم پشت دئودورانت های موثر و بررسی انواع مختلف موجود در بازار خواهیم پرداخت. با درک مکانیسم های عمل پشت این محصولات، می توان  آگاهانه تصمیم گرفت و همچنین بهترین دئودورانت ها رو متناسب با نیاز خود انتخاب نمود.

آشنایی با بوی بدن و علل ایجاد‌ آن

قبل از پرداختن به مکانیسم عمل دئودورانت‌ها، مهم است که در وهله اول بدانیم چرا بدنمان بوی بدی می‌گیرد.

بوی بدن در درجه اول توسط باکتری‌هایی ایجاد می‌شود که به طور طبیعی روی پوست ما ساکن هستند. این باکتری‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌های عرق ما را تجزیه کرده و ترکیباتی تولید می‌کنند که بوی نامطبوعی از خود متصاعد می‌کند.

عواملی مانند تغییرات هورمونی، برخی داروها و حتی غذایی که مصرف می‌کنیم می‌توانند بر شدت بوی بدن تأثیر بگذارند.

دئودورانت‌های زیر بغل و سرطان

نحوه عملکرد دئودورانت‌ها برای مقابله با بوی بد بدن:

دئودورانت‌ها با هدف قرار دادن علل اصلی بوی بدن یعنی باکتری‌ها و کاهش تعریق که خود‌ یک عامل محرک برای باکتری‌ها به شمار می‌رود، عمل می‌کنند.

اکثر دئودورانت‌ها حاوی عوامل ضدمیکروبی هستند که باعث از بین رفتن یا مهار رشد باکتری‌های ایجاد کننده بو می‌شوند.

این به کاهش بوی مرتبط با فعالیت باکتری روی پوست کمک می‌کند. علاوه بر این، دئودورانت‌ها حاوی موادی هستند که به کنترل تولید عرق کمک می‌کنند.

آن‌ها با به حداقل رساندن عرق، محیطی را ایجاد می‌کنند که برای رشد باکتری‌ها مساعد نیست و همین امر باعث کاهش بیشتر بوی بدن می‌شود.

انواع دئودورانت‌ها و کارایی آن‌ها

همه دئودورانت‌ها یکسان ساخته نمی‌شوند. انواع مختلفی از این محصول در بازار موجود است که هر کدام مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارند؛ از این رو بیایید نگاهی دقیق‌تر به انواع مختلف مام و ضدتعریق بیندازیم:

  • دئودورانت‌های ضدتعریق:

این دئودورانت‌ها نه تنها با بوی بد بدن مقابله می‌کنند، بلکه تولید عرق را نیز کاهش می‌دهند. آن‌ها حاوی ترکیبات مبتنی بر آلومینیوم هستند که نقش مسدود کننده موقت را در غدد عرق ایفا می‌کنند و از آزاد شدن عرق جلوگیری می‌کنند.

دئودورانت‌های ضدتعریق، در کنترل بوی بد و تعریق بسیار موثر هستند و این ویژگی آن‌ها را به گزینه‌ای محبوب برای افرادی که تعریق بیش از حد دارند، تبدیل می‌کنند.

  • اسپری‌های دئودورانت:

این دئودورانت‌ها به صورت اسپری بوده و به راحتی قابل استفاده هستند. آن‌ها حاوی ترکیبی از عوامل ضدمیکروبی و رایحه خوش بو برای از بین بردن بوی بد بدن هستند.

استفاده از اسپری‌های دئودورانت، بسیار راحت است و حس طراوت و شادابی را پس از استفاده ایجاد می‌کند.

با این حال، آن‌ها ممکن است به اندازه سایر اشکال دئودورانت ماندگار نباشند و پس‌ از مدت کوتاهی‌ رایحه مطلوب خود را از دست بدهند.

  • چوب دئودورانت:

دئودورانت استیک‌ها یا چوب‌ دئودورانت نوع جامدی از ابن محصولات هستند که مستقیماً روی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آن‌ها معمولاً حاوی عوامل ضدمیکروبی، عطر و موم هستند تا سطحی صاف ایجاد کنند. استیک‌های دئودورانت به خاطر اثرات طولانی مدت و سهولت استفاده، شناخته شده هستند.

  • کرم‌های دئودورانت:

کرم‌های دئودورانت مشابه چوب‌های دئودورانت هستند اما دارای قوام خامه‌ای شکل و کف مانند هستند. آن‌ها را می‌توان با ملایمت روی پوست استفاده نمود و از اثر مرطوب کنندگی که ایجاد می‌کنند، بیشترین بهره را برد؛ کرم‌های دئودورانت برای افرادی که پوست حساسی دارند، گزینه‌ای عالی خواهد بود.

مام و دئودورانت ها با سرطان

بررسی ارتباط بین دئودورانت‌های زیر بغل و سرطان

ما انسان‌ها به عنوان کسانی که در یک جامعه مدرن زندگی می‌کنیم، در تلاش هستیم تا همواره سلامتی خود را حفظ کنیم و در مورد محصولاتی که روزانه استفاده می‌کنیم، حساسیت بیشتری به خرج دهیم تا انتخاب‌های  آگاهانه‌ای داشته باشیم.

یکی از این محصولات بهداشتی که در سال‌های اخیر مورد توجه قشر عظیمی از جامعه قرار گرفته است، مام‌های بهداشتی است.از مام‌های زیربغل جهت کاهش تعریق این ناحیه و خوشبو شدن آن ناحیه استفاده می‌شود.‌

مام‌های زیربغل در‌ تمامی فصول بخصوص فصل تابستان که تعریق در آن به شدت زیاد است، کاربردهای بسیار زیادی دارد اما با این حال نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد ارتباط بالقوه بین مام و سرطان وجود دارد.

لذا در این قسمت از مقاله، به بررسی مواد تشکیل دهنده مورد استفاده در مام‌های زیربغل، بحث در خصوص مطالعات تحقیقاتی پیرامون ارتباط مام‌ و دئودورانت ها با سرطان، رفع باورهای غلط رایج، بررسی گزینه‌های جایگزین مام و در نهایت ارائه نکاتی برای انتخاب یک مام زیربغل ایمن و موثر خواهیم پرداخت.

آشنایی با مواد تشکیل دهنده مام و دئودورانت‌ها:

برای درک هرچه بهتر مفاهیم درخصوص مام و دئودورانت ها با سرطان، درک موادی که معمولا در این  محصولات یافت می‌شوند، بسیار مهم است.

بسیاری از مام‌ها حاوی ترکیبات آلومینیوم، پارابن و انواع مختلفی از عطرها و رایحه‌های خوشبو هستند. معمولا از ترکیبات آلومینیوم مانند کلروهیدرات آلومینیوم و زیرکونیوم آلومینیوم برای مسدودکردن مجاری عرق و کاهش تعریق استفاده می‌شود.

پارابن‌ها مواد نگهدارنده‌ای هستند که از رشد باکتری‌ها و قارچ‌های ناحیه زیربغل جلوگیری می‌کنند و در آخر عطرها نیز برای ایجاد یک رایحه دلپذیر به مام‌ها اضافه می‌شوند.

با این حال نگرانی‌هایی در مورد خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با این مواد، به ویژه ترکیبات حاوی  آلومینیوم، مطرح شده است.

دئودورانت‌های زیر بغل و سرطان

تحقیقاتی در مورد ارتباط بین ضدتعریق و سرطان

تحقیقات متعددی ارتباط بالقوه بین مام‌های زیربغل و سرطان را بررسی کرده‌اند. اکثر این مطالعات بر روی بروز سرطان سینه به واسطه‌ وجود آلومینیوم در بافت پستان متمرکز شده‌اند.

با این حال، نتایج بدست آمده از این تحقیقات دقیق نبوده است و نیازمند مطالعه و تحقیقات گسترده است. از طرف دیگر، برخی از مطالعات بیان می‌کنند که یک ارتباط احتمالی درخصوص بروز سرطان به واسطه آلومینیوم‌های موجو‌د در ترکیبات دئودورانت‌ها وجود دارد، در حالی که اکثر محققین هیچ ارتباط قابل توجهی بین این دو پیدا نمی‌کنند.

توجه به این نکته مهم است که بیان نظرات توسط محققین به هیچ عنوان مبنی بر قطعیت یک موضوع نیست و تحقیقات بیشتری برای ایجاد ارتباط قطعی، در صورت وجود، بین مام‌ و دئودورانت ها با سرطان موردنیاز خواهد بود.

نقض کردن باورهای غلط رایج در مورد مام‌های زیر بغل و سرطان

چندین باور غلط رایج در مورد ارتباط معنادار بین مام‌های زیر بغل و سرطان وجود دارد. یکی از آن‌ها بیان می‌کند که آلومینیوم موجود در مام و دئودورانت‌ها، می‌تواند از طریق پوست جذب شود و در بافت سینه تجمع پیدا کند که در این صورت خطر ابتلا به سرطان سینه را در افراد مصرف کننده افزایش می‌دهد.

از طرفی، هیچ شواهد علمی این ادعا را ثابت نکرده است؛ چرا که پوست در این شرایط به عنوان یک سپر دفاعی و یا مانع عمل می‌کند و همین امر میزان آلومینیوم جذب شده را به حداقل ممکن خواهد رساند.

باور غلط  دیگر‌ بیان می‌کند که اصلاح زیربغل قبل از استفاده از دئودورانت و مام‌ها، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد که برای مدتی باعث شد قشر عظیمی از جامعه از استفاده و خرید مام‌ها خودداری کنند اما با این حال، هیچ دلیل علمی برای این باور وجود ندارد.

برای همه‌ی ما مهم است که واقعیت را از داستان‌ها و شایعات جدا کنیم تا بتوانیم تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد سلامت خود بگیریم.

خطرات مرتبط با مام و دئودورانت

در حالی که ارتباط بین مام و دئودورانت با سرطان همچنان نامشخص است و حتی ممکن است ارتباطی وجود‌ نداشته باشد اما با این حال، خطرات دیگری برای سلامتی وجود دارند که با این محصولات بهداشتی مرتبط هستند.

برخی از افراد ممکن است به دلیل ترکیبات مورد استفاده در مام‌ها دچار تحریک پوست یا حساسیت شوند. علاوه بر این، عطر و رایحه موجود در مام‌ها حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی در افراد مستعد شود؛ لذا آگاهی از این خطرات بالقوه و انتخاب محصولاتی که متناسب با نیازها و حساسیت‌های فردی باشند، امری ضروری است.

جایگزین مناسب برای مام‌های زیربغل سنتی:

برای افرادی که نگران خطرات بالقوه مام‌های سنتی زیربغل هستند، چندین گزینه جایگزین در دسترس است. مام‌های طبیعی که اغلب با مواد گیاهی ساخته می‌شوند، جایگزینی مناسب برای این طیف از محصولات بهداشتی هستند که معمولا در همه‌ی افراد استفاده قرار می‌گیرند.

هدف این مام‌ها خنثی کردن بوی بد بدن، بدون مسدود کردن مجاری عرق است. مام‌های کریستالی که حاوی نمکهای معدنی هستند از دیگر جایگزین‌های محبوب هستند که می‌توان به جای مام‌های معمولی از آن‌ها‌ استفاده نمود.

این محصولات باکتری‌هایی که باعث ایجاد بوی بد بدن هستند را مهار کرده و اینگونه تاثیر ضدتعریقی خود را اعمال می‌کنند. بررسی این جایگزین‌ها می‌تواند آرامش خاطر را برای کسانی که به دنبال گزینه‌های ایمن‌تری هستند، فراهم کند.

نکاتی برای انتخاب یک مام زیربغل مناسب و موثر:

هنگام انتخاب یک مام زیربغل، مهم است که ایمنی و اثربخشی این محصولات را در نظر بگیرید. منطقی است که به دنبال محصولاتی باشید که فاقد مواد بالقوه مضر مانند ترکیبات آلومینیوم و پارابن هستند.

مام‌هایی را انتخاب کنید که از مواد طبیعی یا ارگانیک در ترکیبات خود استفاده می‌کنند و بدون عطر و اسانس اضافی هستند و یا اگر قرار است که معطر باشند، از روغن‌های طبیعی برای این کار استفاده کنند.

نیازهای فردی خود مانند وجود حساسیت یا آلرژی را در نظر بگیرید و محصولی را انتخاب کنید که مناسب با شرایط شما باشد. در اکثر مواقع، برای یافتن مام مناسبی که انتظارات شما را برآورده می‌کند و در عین حال ایمنی شما را تضمین می‌کند، نیاز به آزمون و خطا و تست چند محصول هم‌رده خواهد بود.

ضدتعریق و سرطان

نقش نهادهای نظارتی در نظارت بر ایمنی دئودورانت‌ها و ضدتعریق‌ها

نهادهای نظارتی نقش مهمی در تضمین ایمنی محصولات مصرفی از جمله مام‌های زیر بغل ایفا می‌کنند. مقاماتی مانند سازمان غذا و دارو (FDA) در ایالات متحده یا آژانس شیمیایی اروپا (ECHA) در اروپا، دستورالعمل‌ها و مقرراتی را برای ایمنی و برچسب گذاری محصولات آرایشی و بهداشتی تنظیم می‌کنند.

این سازمان‌ها به طور منظم داده‌های علمی را بررسی می‌کنند و ارزیابی‌های ایمنی را برای محافظت از مصرف کنندگان انجام می‌دهند؛ لذا مهم است که همواره از قوانین کشور خود مطلع باشید و به دنبال محصولاتی باشید که با این استانداردها را رعایت می‌کنند.

کاهش قرارگیری در معرض مواد مضر در مام‌های زیربغل:

اگر نگران خطرات سلامتی مرتبط با مام‌های زیربغل هستید، اقداماتی وجود دارند که می‌توانید برای کاهش قرارگیری در معرض مواد بالقوه مضر انجام دهید.

از مام‌های زیربغل به مقدار کم استفاده کنید و یا گاهی اوقات چند روز را بدون استفاده از این مام‌ها پشت سر بگذارید تا به بدن اجازه دهید به طور طبیعی تعریق و بو مختص به خود را تنظیم کند.

شما همچنین می‌توانید دستور العمل‌های مام‌های خانگی را با استفاده از مواد طبیعی مانند جوش شیرین، روغن نارگیل یا فندق استفاده کنید. این جایگزین‌ها این امکان را به شما می‌دهند تا کنترل بر روی مواد تشکیل‌ دهنده و استفاده شده، داشته باشید و گزینه‌های مطمئن‌تری را برای کسانی که به دنبال به حداقل رسیدن قرار گیری در معرض این مواد مضر هستند، ارائه می‌کنند.

ارتباط بین آلومینیوم و سرطان سینه

ارتباط بین آلومینیوم و سرطان سینه موضوع مورد توجه در زمینه آسیب‌زایی مام و دئودورانت‌ها بوده است. برخی از مطالعات، ردپایی از آلومینیوم‌ها را در بافت پستان شناسایی کرده‌اند که منجر به نگرانی‌هایی در مورد ایجاد تومورها و بافت‌های غیرطبیعی در سینه شده است.

با این حال، توجه به این نکته ضروری است که آلومینیوم در منابع مختلفی از جمله غذا، آب و داروها وجود دارد و بدن ما مکانیسم‌هایی برای حذف آلومینیوم اضافی دارد و سطوح موجود در بافت سینه به طور کلی پایین است.

در حالی که ارتباط بین آلومینیوم و سرطان سینه نامشخص است، توصیه می‌شود از محصولاتی استفاده شود که میزان آلومینیوم موجود در ترکیبات آن‌ها در کمترین میزان ممکن باشد.

سایر خطرات بالقوه سلامت مرتبط با مام‌های زیربغل بهداشتی:

جدای ارتباط بالقوه سرطان با استفاده طولانی مدت از مام‌های زیربغل، خطرات سلامتی دیگری نیز با این مام‌ها مرتبط است.

برخی از افراد ممکن است واکنش‌های آلرژیک، تحریک پوست یا درماتیت تماسی را به دلیل ترکیبات استفاده شده در‌‌ مام‌ها تجربه کنند.

به کارگیری رایحه و عطر که یک جزء رایج در ترکییبات اکثر دئودورانت‌ها است، می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی در افراد مبتلا به آسم یا حساسیت شود.

لذا درک واکنش‌های بدن و انتخاب محصولاتی که متناسب با نیازهای فردی شما باشد، می‌تواند به حداقل رساندن این خطرات کمک کند.

مراقبت از سلامتی خود با انتخاب سبک زندگی سالم:

در حالی که بحث در مورد مام‌ و دئودورانت ها با سرطان همچنان ادامه دارد، تمرکز بر سلامتی و رفاه کلی امری ضروری است.

انتخاب آگاهانه در مورد محصولاتی که استفاده می‌کنیم، تنها یکی از جنبه‌های یک سبک زندگی سالم است. حفظ یک رژیم غذایی متعادل، درگیر شدن در فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس و خواب کافی، همگی از عوامل مهم دیگر یک سبک‌ زندگی صحیح و متعادل هستند و در ارتقای سلامتی بسیار موثر خواهند بود.

همواره با اتخاذ یک رویکرد کلی و مناسب، می‌توانیم از رفاه خود محافظت کنیم و انتخاب‌هایی داشته باشیم که با ارزش‌های شخصی و سطوح راحتی ما همسو باشند.

عواملی که باید هنگام انتخاب دئودورانت در نظر گرفت

هنگام انتخاب یک دئودورانت، مهم است که چندین فاکتور را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که با نیازهای شما مطابقت دارد. در اینجا چند فاکتور کلیدی وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:

  • مواد تشکیل دهنده:

به دنبال دئودورانت‌هایی باشید که حاوی عوامل ضدمیکروبی مانند تریکلوزان یا بنزالکونیوم کلرید هستند تا به طور موثر با باکتری‌هایی که عامل ایجاد بوی بد هستند، مبارزه کنند.

علاوه بر این، در نظر بگیرید که ترجیحتان استفاده از مواد طبیعی است یا مصنوعی؛ زیرا برخی از افراد ممکن است به ترکیبات خاصی حساسیت داشته باشند.

  • رایحه:

دئودورانت‌ها در طیف وسیعی از رایحه‌ها، از گل تا انواع دیگر وجود دارند. عطری را انتخاب کنید که برای شما جذاب باشد و با ترجیحات شخصی شما هماهنگ باشد.

  • حساسیت به پوست:

اگر پوست حساسی دارید، دئودورانت‌هایی را انتخاب کنید که برچسب ضدحساسیت دارند یا برای پوست‌های حساس فرموله شده‌اند.

این محصولات معمولاً عاری از مواد شیمیایی و عطرهای حساسیت‌زایی هستند که می‌توانند پوست را تحریک کنند.

  • کنترل تعریق:

اگر تعریق بیش از حد را تجربه می‌کنید، یک دئودورانت ضدتعریق را انتخاب کنید که به طور خاص جهت کاهش تولید عرق ساخته شده است.

  • کاربرد:

راحتی روش کاربردی را در نظر بگیرید. برخی از افراد اسپری‌ها را ترجیح می‌دهند، در حالی که برخی دیگر چوب‌ها یا کرم‌ها را کاربردی‌تر می‌دانند.

ترکیبات رایج در دئودورانت‌ها و تاثیر آن‌ها بر بوی بد بدن

دئودورانت‌ها حاوی مواد مختلفی هستند که به اثربخشی آن‌ها در مبارزه با بوی بد بدن کمک می‌کند. بیایید نگاهی جزئی‌تر به برخی از مواد تشکیل دهنده رایج و تأثیر آن‌ها داشته باشیم:

ترکیبات آلومینیوم:

ترکیبات آلومینیوم، مانند کلرید آلومینیوم یا زیرکونیوم آلومینیوم، معمولا در دئودورانت‌های ضدتعریق یافت می‌شوند. این مواد با مسدود کردن موقت غدد عرق اثر خود را اعمال می‌کنند و تولید عرق را کاهش می‌دهند.

عطرها:

عطرها به دئودورانت‌ها اضافه می‌شوند تا بوی بد بدن را بپوشانند و رایحه‌ای دلپذیر ارائه کنند. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که برخی از افراد ممکن است به عطرهای خاصی حساس باشند، بنابراین رایحه‌ای را انتخاب کنید که مناسب شما باشد.

عوامل ضدمیکروبی:

عوامل ضدمیکروبی مانند تریکلوزان یا بنزالکونیوم کلرید به از بین بردن یا مهار رشد باکتری‌های ایجاد کننده بوی بد بدن کمک می‌کنند و همچنین این مواد در کنترل بوی بدن بسیار مهم هستند.

مرطوب کننده‌ها:

برخی از دئودورانت‌ها حاوی مواد مرطوب کننده مانند گلیسیرین یا آلوئه ورا هستند که پوست را تسکین می‌دهند و از خشکی یا تحریک آن جلوگیری می‌کنند.

نکاتی برای اثربخشی حداکثر دئودورانت

برای بهره‌وری حداکثری از دئودورانت، مهم است که آن را به درستی استفاده کنید. در اینجا چند نکته برای حداکثر اثربخشی وجود دارد که به آن‌ها می‌پردازیم:

روی پوست تمیز و خشک بمالید:

برای جذب و اثربخشی بهتر، دئودورانت را روی پوست تمیز و خشک بمالید.

از مقدار مناسب استفاده کنید:

یک لایه نازک و یکنواخت از دئودورانت بمالید تا از تجمع یا جمع شدن محصول بر روی پوست جلوگیری کنید.

زمان بگذارید تا خشک شود:

چند دقیقه قبل از لباس پوشیدن اجازه دهید تا دئودورانت به خوبی خشک شود تا از انتقال آن به لباس جلوگیری شود.

در صورت نیاز دوباره استفاده کنید:

اگر شخصی هستید که فعالیت فیزیکی زیادی دارید و  یا مستعد تعریق بیش از حد هستید، برای حداکثر طراوت از دئودورانت در طول روز تا چند بار استفاده کنید.

ضدتعریق و سرطان

باورهای اشتباه در مورد مام و دئودورانت ها با سرطان

چندین تصور غلط در مورد دئودورانت‌ها وجود دارد که باید برطرف شود. در اینجا برخی از باورهای غلط رایج را با یکدیگر مرور و رفع می‌کنیم:

دئودورانت‌ها باعث سرطان سینه می‌شوند:

همانطور که پیش‌تر به‌ آن پرداختیم، در ترکیبات دئودورانت‌ها از آلومینیوم استفاده شده است که در موارد نادر و بسیار کمیاب، تجمع بیش از حد این آلومینیوم‌ها در بافت سینه می‌تواند موجب بروز سرطان سینه شود.

این باور غلط و شایعه سال‌هاست که مطرح شده است، اما هیچ مدرک علمی وجود ندارد که استفاده از دئودورانت را با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط کند‌.

دئودورانت‌ها باعث تعریق بیشتر شما می‌شوند:

دئودورانت‌ها باعث تعریق بیشتر شما نمی‌شوند. در واقع، دئودورانت‌های ضدتعریق به کاهش تولید عرق کمک می‌کنند.

دئودورانت‌ها باید فقط هنگام صبح استفاده شوند:

در حالی که استفاده از دئودورانت در اول صبح که بدن هنوز شروع به فعالیت و تعریق نکرده است، توصیه می‌شود اما استفاده مجدد در طول روز به طور میانگین دو الی سه بار می‌تواند به حفظ شادابی پوست، به ویژه در هنگام فعالیت‌های بدنی کمک کند و بوی بد بدن را از بین ببرد.

کلام آخر

در این مقاله‌ی بای بای سرطان علاوه بر بررسی چیستی دئودورانت و انواع مختلف این محصول بهداشتی، به ارتباط مام و دئودورانت ها با سرطان پرداختیم و وجود برخی از مواد مضر همچون آلمینیوم در این محصولات را از علل سرطان‌زایی آن‌ها معرفی کردیم.

البته همواره باید بدانید که مقادیر آلمینیوم موجود در دئودورانت‌ها بسیار کم و کنترل شده است و این میزان به هیچ عنوان برای بدن خطرزا نخواهد بود اما اگر همچنان با علم بر این موضوع نگران هستید، می‌توانید از جایگزین‌های طبیعی مام که پیش‌تر در متن مقاله معرفی کردیم، استفاده کنید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

عفونت خون

عفونت خون آیا همان سرطان است؟ 🩸

1402-01-29
بیمه برای درمان سرطان

مقایسه خدمات شرکت‌های بیمه برای درمان سرطان

1402-07-02
ماموگرافی چیست

ماموگرافی: چگونه به تشخیص سرطان پستان کمک می‌کند؟ 🚨

1402-10-16