سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی

تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی
در این نوشته شما می خوانید

در زندگی زوج‌ها، لحظات خوب و رمانتیک کم نیست، اما در کنار این نقاط روشن و دلچسب، گاهی لحظاتی را تجربه می‌کنید که سایه‌ای از یاس و تاریکی بر آن‌ها سنگینی ‌می‌کند. نحوه‌ی رویارویی ما با این بیماری‌ها تاثیر پررنگی بر ابعاد مختلف زندگی از جمله سلامت جنسی و سرطان ریه خواهند گذاشت. در این مقاله بای بای سرطان به تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی،ارتباط سلامت جنسی و سرطان ریه و نقش آن بر زندگی زوج‌ها و راهکارهایی برای بهبود روابط بین‌فردی می‌پردازیم.

یکی از این لحظات تلخ و سخت، مواجه‌ی خود یا شریک زندگی‌تان با بیماری‌هایی است که طول درمان سخت یا بی‌پاسخی دارند؛ اما درست همین اتفاقات هستند که روحیه انسانی و احساس ما را به چالش می‌کشند.

سرطان ریه چیست و چه علائمی دارد؟

همانطور که پیش تر گفتیم سرطان ریه یکی از انواع سرطان‌ است که درصد بالای ابتلا را در جهان دارد. در این بیماری با تکثیر بی‌رویه سلول‌های بافت ریه مواجه هستیم. در نتیجه گسترش آن توانایی تنفس در شخص مبتلا، کاهش می‌یابد.

انواع مختلفی از این بیماری، مانند سرطان ریه‌ی سلول‌های غیرکوچک non-small cell cancer، سرطان ریه‌ی سلول‌های کوچک small cell lung cancer و مزوتیلوما، تا کنون در مبتلایان مشاهده شده است.

مصرف دخانیات و قرارگرفتن در معرض دود سیگار، آلودگی‌‌ هوا و عوامل ژنتیکی از جمله عواملی هستند که ریسک ابتلا به این نوع از سرطان را بالا می‌برند. شناخت سرطان ریه، اهمیت بسیاری در درک تأثیر آن بر روابط جنسی دارد.

علائمی که این سرطان در شخص مبتلا ایجاد می‌کنند عبارت‌اند از:

  • علائم عمومی سرطان: کاهش وزن، از دست‌دادن اشتها، ضعف و خستگی، افسردگی و تغییرات خلقی
  • علائم در مرحله اولیه پیشرفت: سرفه مداوم و تشدید آن، خس‌خس سینه و درد قفسه سینه، خلط خونی، اختلال در بلع، تورم صورت و گردن و…
  • علائم سرطان ریه بدخیم: سرفه همیشگی، کاهش وزن چشمگیر، سرفه خونی، تنگی نفس شدید، بلع سخت و در برخی مواقع ناممکن.
سلامت جنسی و سرطان ریه

نتیجه تحقیقات علمی درباره تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی

طبق مطالعاتی که در سال 2013 روی گروهی از افراد متاهل (حتی کسانی که همسرشان را پیش از ابتلا به سرطان از دست داده بودند و تنها زندگی می‌کردند)، مطلقه و مجرد مبتلا به سرطان ریه بدخیم انجام گرفته، گزارش شده است که میانگین زمان طول عمر بر حسب ماه، بیشترین مقدار را برای افراد متاهل (9.9 ماه) و  پس از آن برای افرادی که متاهل ولی بیوه بودند (7.7 ماه) و کمترین مقدار برای افراد مجرد (4.9 ماه) و مطلقه (4.1 ماه) بوده است.

تحلیل چند متغیره نشان داده است که بیماران متاهل و بیوه طول عمر بهتری دارند در حالی که برای بیماران مطلقه شرایط بدی به لحاظ طول عمر مشاهده شده است.

بر اساس مطالعه دیگری که بر روی صمیمیت زوجین و جنسیت آنها انجام گرفته است، چنین گزارش شده است که تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی و صمیمیت زوجین مساله‌ای است که معمولا افراد درگیر تمایلی به صحبت کردن در مورد آن ندارند.

اما این مطالعه در نتیجه عنوان می‌کند که تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی می‌تواند ناشی از عوارض دارویی، جسمی و روانی درمان سرطان باشد. این مطالعه نشان داده است که گفتگو در رابطه با سلامت جنسی و سرطان ریه در مکالمات روزمره در جهت بازیابی صمیمیت بین‌فردی طرفین درگیر بیماری، بسیار اهمیت دارد.

سن مبتلایان و تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی

مطالعه اخیر همچنین نشان داده است که سن مبتلایان به سرطان می‌تواند تاثیر مستقیمی بر سلامت جنسی و سرطان ریه داشته باشد. در کنار این عامل، برخی زوجین از تاثیر مثبت ارتباط فیزیکی غیر جنسی که از آن به هم‌آغوشی و پیش‌نوازش عاطفی نیز یاد می‌شود در بهبود روابط خود گزارش داده‌اند.

جنسیت، سلامت جنسی و سرطان ریه

در مطالعه دیگری عنوان شده است که سلامت جنسی در بقای بیماران سرطانی نقش مهمی دارد که نیازمند نگرش مثبت به ارتباط سلامت جنسی و سرطان ریه است. کاهش کارایی و سلامت جنسی و سرطان ریه نتیجه ناگوار و انکارناپذیر در فرآیند تشخیص و درمان این سرطان است.

مطالعات اخیر نشان‌ می‌دهند آسیب‌های قابل توجهی بر روان بیماران سرطان ریه و همسران آن‌ها وارد می‌شود. اضطراب و افسردگی در بین بیماران سرطان ریه رایج است که کاهش کارایی جنسی، تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی را نیز به همراه دارد.

سرطان ریه چگونه رابطه‌ی عاطفی زوجین را در هم می‌شکند؟

ابتلا به سرطان ریه می‌تواند دینامیک رابطه‌ی زوجین را به طرز قابل توجهی تغییر دهد. ترس‌های ناشناخته، احساسات غم‌بار و تغییر ناگهانی در اولویت‌ها، چالش‌های قابل توجهی ایجاد می‌کنند.

هر دوی آن‌ها گستره‌ای از احساسات، از انکار و خشم تا اندوه و اضطراب را تجربه می‌کنند. اهمیت دارد که به این احساسات اجازه ورود دهید و آگاه باشید که آن‌ها واکنش طبیعی به رویدادی سهمگین در زندگی شما هستند.

پشتیبانی و همراهی عاطفی زوج؛ معجزه‌ای باورنکردنی در بهبود روند درمان سرطان ریه

حال که با سرطان ریه و ابعاد آن آشنا شدیم، وقت آن رسیده تا به جایگاه خود را در بهبود روند درمان همراه زندگی‌مان پیدا کنیم. در ادامه به بررسی روش‌های حمایت عاطفی و تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی بر بالارفتن روحیه‌ی فرد مبتلا و شکست سرطان ریه می‌پردازیم.

تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی.1

تشخیص بیماری و بار عاطفی آن

دریافت پاسخ تشخیص سرطان ریه، رویدادی هولناک و سخت در زندگی همراه زندگی شماست. احساسات در این موقعیت‌ها بسیار شدید هستند و زوج‌ها با شوک، ترس و تزلزل روحی شدیدی روبرو می‌شوند. سوالات بسیاری ذهن آنها را درگیر می‌کند و احساس غم و سردرگمی در اوج خود قرار می‌گیرد.

در چنین موقعیتی، مهم است که شما با در آغوش گرفتن همسر خود احساس همدردی عمیق خود را نشان دهید. داشتن گوشی شنوا، هم موج شدن با احساس همسرتان و استفاده از عبارات حمایت‌کننده، در این مرحله می‌تواند احساس خوبی در او ایجاد کند.

موج‌های احساسی؛ مقابله با ترس و احساس تزلزل

مسیر مبارزه با سرطان ریه اغلب با ترس و احساس تزلزل همراه است. زوج‌ها خود را در معرض موقعیت‌های ناشناخته‌ای می‌یابند که سرانجام مشخص نیست. از روش‌های مقابله با هجوم این افکار و احساسات، می توان به انجام مدیتیشن و تمرینات ذهنی زوجین در کنار یکدیگر، حضور در جمع دوستان و آشنایان صمیمی و قرار گرفتن در جریان انرژی عاطفی حضور آن‌ها و همچنین بازگویی احساسات‌تان برای آن‌ها، اشاره کرد.

همسری مراقبت‌کننده و حامی؛ تعادل بین عشق و مسئولیت

شریک و همراهی باشید که نقش مراقبت‌کننده‌ای مهربان را برعهده دارد. این نقش، در یکی‌شدن شما و مثبت شدن فضای عاطفی روابطتان تاثیری مهم و حیاتی‌ دارد. حضور شما با روحیه‌ای بالا و امیدوار باعث بالارفتن روحیه‌ی همسرتان هم می‌شود. سعی کنید در لحظه زندگی کنید و دم را غنیمت بشمارید. همراهی در جلسات پزشکی و مدیریت داروها و مراقبت‌های روزمره را در اولویت قرار دهید.

همچنین، شما به عنوان یک حمایت‌گر باید به خاطر داشته باشد که خودتان نیز نیاز به مراقبت دارید؛ زیرا این مسیر به لحاظ روحی و جسمی سخت و دشوار است.

سلامت جنسی و سرطان ریه

ارتباط نزدیک و هم‌آغوشی؛ کلید اصلی داشتن رابطه زناشویی لذت‌بخش

در لحظات سخت، ارتباط بی پرده و به دور از هر نوع شرم و خجالتی، حتی بیشتر از همیشه اهمیت دارد. سرطان ریه تغییراتی در شرایط جسمی و خلق و خوی فرد مبتلا به وجود می‌آورد که بر روابط زناشویی زوج‌ها تأثیر می‌گذارد. مقابله با این تغییرات نیاز به تطبیق‌پذیری، فهم و صبر زوجین دارد.

فرصت دادن برای شروع رابطه و داشتن هم‌آغوشی و پیش‌نوازش در ساعات متعددی از روز، می‌تواند احساس نزدیکی عاطفی بین طرفین را بهبود دهد. پیدا کردن راه‌های جدید برای برقراری رابطه جنسی نیز به تقویت روحیه و کیفیت رابطه زناشویی کمک ‌می‌کند.

کلام آخر

به خاطر داشته باشید که مسیر مبارزه با سرطان پستی و بلندی‌های فراوانی دارد، اما اگر با آگاهی یافتن از شرایط خود و شریک زندگی‌تان در جهت بازسازی ارتباط بین فردی قدم بردارید؛ این اتفاق ناگوار که در ساعات اولیه بسیار نفس‌گیر به نظر می‌آید، می‌تواند به فرصتی برای نزدیک‌تر شدن، تقویت همدلی و حتی بهبود روند درمان فرد مبتلا به سرطان ریه تبدیل شود.

زوجین با ارتباطی بی پرده به همراه رهاسازی ذهن ، می‌توانند مسیر درمان را با عشق و اراده طی کنند و به اتحاد و یک‌تنی بیشتری در ابعاد مختلف زندگی مشترک برسند.

پرسش‌های متداول در خصوص تاثیر سرطان ریه بر روابط زناشویی

شاید کلیشه‌ای باشد اما بدانید سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

هدف ما در سایت بای بای سرطان این است که شما بتوانید امیدتان را تا زمان بهبودی از بیماری زنده نگه دارید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

تشخیص سرطان دهان

برای تشخیص سرطان دهان به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

1403-11-09
هرسپتین

نکات مراقبتی مربوط به داروی هرسپتین 💊

1402-01-20
آنتروسکوپی

انتروسکوپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

1401-12-07