سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

11 تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی

تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی
در این نوشته شما می خوانید

تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی توسط متخصصین حوزه‌ی سرطان بسیار توصیه شده‌اند؛ چرا که احساس ضعف و خستگی دو احساس غالبی هستند که در بیشتر بیماران در طی روند درمان سرطان ایجاد شده و برای رهایی از این احساسات، بیماران نیاز به انجام فعالیت‌های انرژی‌زا خواهند داشت.

از این رو هدف ما در این مقاله‌ی بای بای سرطان، معرفی تمرینات و راهکارهایی برای بهبود حال روحی و افزایش انرژی جسمانی بیماران مبتلا به سرطان است.

رهایی از خستگی ناشی از سرطان

درمان سرطان می‌تواند مسیری چالش برانگیز و پراسترس برای مبتلایان به این بیماری باشد؛ با این حال، یافتن راه‌هایی برای کاهش استرس و شرکت در فعالیت‌های لذت‌بخش، تا حد زیادی برای بیماران سرطانی مفید خواهد بود.

یکی از این رویکردها، گنجاندن فعالیت‌های انرژی‌بخش در برنامه‌ی روتین روزانه بیماران است. این فعالیت‌ها نه تنها باعث عدم تمرکز و تفکر بیش از حد بیماران بر بیماری خود خواهند شد، بلکه فواید جسمی و عاطفی بسیار زیادی برای افراد مبتلا به سرطان به همراه خواهند داشت.

تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی

نحوه‌ی اثرگذاری فعالیت‌های انرژی‌بخش در بیماران سرطانی:

در طول شیمی درمانی، بیماران سرطانی اغلب زمان قابل توجهی را در کلینیک‌های درمانی می‌گذرانند که این امر می‌تواند فرصتی را برای شرکت در فعالیت‌هایی که به گذراندن زمان و برقراری آرامش در بیماران کمک می‌کنند، ایجاد کند.

مشخص شده است که انجام‌ فعالیت‌های انرژی‌بخش به ویژه در همه‌ی افراد به ویژه بیماران سرطانی بسیار اثربخش است؛ زیرا درگیری با فعالیت‌های مختلف، راهی برای مشغول نگه داشتن ذهن و ایجاد حواس پرتی از چالش‌های درمان سرطان به این افراد ارائه می‌دهد.

همچنین مشغول شدن به انجام‌ فعالیت‌های انرژی‌بخش فواید زیادی برای بیماران سرطانی دارد؛ این فعالیت‌ها می‌توانند به کاهش استرس، بهبود خلق و خو، بهبود سلامت جسمانی و افزایش کیفیت کلی زندگی کمک کنند.

علاوه بر این، انجام این فعالیت‌های انرژی‌بخش در بیماران سرطانی می توانند تاثیرات مثبتی بر ارتقای عملکرد شناختی، حافظه و بهبود سیستم ایمنی بیماران داشته باشند.

بیماران مبتلا به سرطان با گنجاندن فعالیت‌های انرژی‌زا در برنامه‌های روزانه خود، می‌توانند احساس توانمندی را تجربه کرده و دوباره کنترل زندگی خود را به دست آورند.

10 تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی

وقتی صبحت از فعالیت‌های پرانرژی برای بیماران سرطانی می‌شود، گزینه‌های زیادی برای بررسی و انجام در دسترس خواهند بود. این فعالیت‌ها را می‌توان بر اساس ترجیحات فردی و توانایی‌های فیزیکی افراد تنظیم کرد.

در ادامه به چند‌ نمونه از فعالیت‌های ساده‌ای که باعث ایجاد انگیزه و افزایش انرژی در بیماران سرطانی می‌شوند، می‌پردازیم:

پیاده‌روی یا دویدن:

پیاده‌روی یا آهسته دویدن راهی ساده ولی در عین حال موثر برای داشتن فعالیت بدنی روزمره است؛ بیماران سرطانی می‌توانند با پیاده‌روی مسافت‌های کوتاه و آن هم قد زدن آرام شروع کنند و به تدریج با گذشت زمان، مدت و شدت پیاده‌روی خود را تا حدی که سطح انرژی و توان جسمی آن‌ها اجازه می‌دهد، افزایش دهند.

پیاده‌روی یا آهسته دویدن در فضای باز نیز می‌تواند باعث ایجاد ارتباط بسیار مفیدی با طبیعت و دریافت احساس آرامش در بیماران سرطانی شود.

رقص:

رقصیدن یک فعالیت سرگرم کننده و بسیار مفرح است که باعث انرژی‌بخشی و ایجاد روحیه در بیماران سرطانی می‌شود؛ به همین دلیل افراد در هر سنی می توانند از آن لذت ببرند و از فواید آن بهره‌مند شوند.

رقصیدن نه تنها یک تمرین قلبی و عروقی بسیار موثر برای افراد است بلکه خلق و خوی بیماران را نیز بهبود می‌بخشد. بیماران چه با شرکت در کلاس‌های رقص و چه با رقصیدن در خانه، در هر دو حالت می‌توانند از این روش عالی برای تقویت روحیه و فعال ماندن جسم خود استفاده کنند.

یوگا و تای‌چی:

یوگا و تای‌چی تمرین‌های نسبتا تخصصی هستند که برای تقویت ذهن و بدن انجام شده و در آن حرکات ملایم، تنفس عمیق و مدیتیشن را باهم ترکیب می‌کنند.

این فعالیت‌ها در کاهش استرس، بهبود انعطاف‌پذیری، تعادل و افزایش قدرت فیزیکی و روحی بیماران کمک کننده خواهند بود. بیماران سرطانی می‌توانند در کلاس‌هایی که به طور خاص برای افرادی که تحت درمان سرطان هستند طراحی شده‌اند، شرکت کنند تا علاوه بر کاهش تاثیرات منفی درمان‌های سرطان، میزان انگیزه و انرژی خود را در طول روز افزایش دهند.

شنا کردن:

شنا ورزشی است که نیازی به تجهیزات خاص و گرانی ندارد و بیماران می‌توانند بدون وارد کردن فشار بیش از حد به مفاصل خود، فعالیت بدنی انجام دهند که علاوه بر بهبود سلامت جسمی، باعث افزایش انگیزه و انرژی گرفتن آن‌ها شود.

شنا کردن به صورت ویژه‌ای برای افرادی که به دلیل درمان سرطان دچار درد یا ناراحتی‌های بدنی می‌شوند، مفید است. بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستان‌های خاص توصیه می‌کنند که بیماران سرطانی در کلاس‌های شنا شرکت کنند تا محیطی حمایتی در بین سایر افراد برای آن‌ها ایجاد شود.

خستگی ناشی از سرطان
دوچرخه‌ سواری:

با تأکید بر اهمیت انجام تمرین فیزیکی بر افزایش انرژی بیماران سرطانی، دوچرخه‌سواری نیز یکی‌دیگر از راه‌های عالی و تاثیرگذار در جهت افزایش انرژی و گنجاندن فعالیت بدنی در زندگی روزمره بیماران است.

بیماران مبتلا به سرطان، می‌توانند دوچرخه‌سواری را هم در فضای باز و هم در فضای بسته به واسطه دوچرخه‌های ثابت انجام دهند.

دوچرخه‌سواری نه تنها سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد، بلکه باعث بهبود روحیه فرد، افزایش انرژی و شادابی، تقویت عضلات بدن بخصوص پا و افزایش استقامت کلی بدن شود.

بیماران سرطانی می‌توانند با جلسات کوتاه دوچرخه‌سواری شروع کنند و به تدریج با افزایش قدرت، میزان و شدت آن را افزایش دهند.

تمرینات قدرتی:

شرکت در تمرینات قدرتی می‌تواند به بیماران سرطانی کمک کند تا علاوه بر بهبود سلامت جسمی، سلامت روحی و روانی خود را نیز بهبود بخشند؛ انجام این تمرینات همچنین باعث افزایش انگیزه و انرژی فرد در طول دوره درمان خواهد شد.

تمامی این مزایا به واسطه انجام تمرینات با وزنه‌های آزاد یا دستگاه‌های وزنه‌برداری میسر می‌شود؛ ضمن این که برای اطمینان از فرم مناسب و جلوگیری از آسیب بدنی، مهم است که افراد زیر نظر یک متخصص تناسب اندام یا فیزیوتراپیست واجد شرایط مشورت و تمرین کنند.

کلاس‌های تناسب اندام گروهی:

شرکت در کلاس‌های تناسب اندام گروهی، می‌تواند باعث تقویت انرژی و روحیه بیماران شده و حس اجتماعی بودن و حمایت را برای بیماران سرطانی ایجاد کند.

بسیاری از مراکز تناسب اندام برای افرادی که تحت درمان هستند، کلاس‌های تخصصی مانند ایروبیک ملایم، پیلاتس یا زومبا را برگزار می‌کنند تا این افراد بتوانند با روحیه و انگیزه بیشتری مسیر سخت و طاقت فرسای سرطان را طی کنند.

این کلاس‌ها به بیماران‌ اجازه می‌دهند که در یک محیط امن و حمایت کننده ورزش کنند و در عین حال با افرادی که تجربه بیماری مشابهی دارند، بحث و گفت و گو کنند تا اطلاعات بیشتری در خصوص شرایط خود بدست آورند.

مدیتیشن:

تمرین‌ تمرکز حواس و مدیتیشن، می‌تواند به بیماران سرطانی کمک کند تا استرس درونی خود را کاهش دهند، رفاه عاطفی خود را افزایش داده و کیفیت کلی زندگی خود را بهبود بخشند.

این فعالیت‌های انرژی‌بخش در بیماران سرطانی، همچنین باعث افزایش انرژی و روحیه نیز می‌شود و بیماران را از حالت گرفتگی و افسردگی خارج می‌کند. تمرینات مدیتیشن شامل تمرکز بر لحظه حال و پرورش حس آرامش درونی است.

برنامه‌های متعدد، منابع آنلاین و تمرینات مدیتیشن هدایت شده به طور خاص برای بیماران سرطانی طراحی شده‌اند.

باغبانی:

به طور کلی گل و گیاه باعث ایجاد حس خوب و شادابی در همه افراد بخصوص بیماران سرطانی خواهد شد. باغبانی به نوعی یک فعالیت درمانی است که می‌تواند حس ارتباط صمیمانه با طبیعت را ایجاد کند و احساس آرامش را برای بیماران به ارمغان بیاورد.

بیماران سرطانی می‌توانند با کاشت چند گل یا گیاه، باغچه‌ی کوچکی برای خود ایجاد کنند. باغبانی نه تنها فعالیت بدنی موردنیاز بیماران را فراهم می‌کند بلکه با رشد و شکوفایی گیاهان، باعث رفع خستگی ناشی از سرطان، احساس موفقیت و شادی افراد را نیز به همراه دارد.

هنر و خلاقیت:

درگیر شدن در فعالیت‌های هنری مانند طراحی، نقاشی یا درست کردن کاردستی می‌تواند راهی عالی برای بیان‌ احساسات، کاهش استرس و تقویت آرامش باشد.

این فعالیت‌ها همچنین می‌توانند باعث رها شدن از احساسات منفی و افزایش احساس شادابی و انرژی در بیماران شوند. بیماران سرطانی می‌توانند جنبه‌های خلاقانه خود را با شرکت در کلاس‌های هنری و پیوستن به برنامه‌های هنردرمانی کشف کنند.

فرآیند خلق هنر و پدید آوردن چیزی باعث تسهیل بیان احساسات درونی شده و می‌تواند به عنوان یک منحرف کننده روانی از چالش‌های درمان عمل کند.

فعالیت‌های انرژی‌بخش در بیماران سرطانی

اهمیت حفظ روحیه و انرژی در روند درمان سرطان

علاوه بر لزوم داشتن تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی، برای این بیماران بسیار مهم است که قبل از شروع هر ورزش جدید یا فعالیت پرانرژی، با تیم مراقبت بهداشتی خود مشورت کنند.

تیم مراقبتی می‌توانند با ارائه راهنمایی‌های خاص، اطمینان حاصل کنند که فعالیت‌های انتخاب شده بر اساس شرایط و برنامه درمانی فرد، ایمن و مناسب هستند یا خیر.

آن‌ها همچنین می‌توانند توصیه‌هایی در مورد چگونگی تنظیم شدت و مدت فعالیت‌ها بر اساس سطوح انرژی و توانایی‌های فیزیکی بیماران ارائه دهند.

بیماران سرطانی علاوه بر گنجاندن فعالیت‌های پر انرژی در برنامه‌های روزانه خود، می‌توانند در برنامه‌های ورزشی تخصصی که برای افرادی که تحت درمان قرار دارند، طراحی شده‌اند نیز شرکت کنند.

این برنامه‌ها اغلب با در نظر گرفتن نیازها و چالش‌های منحصر به فرد بیماران سرطانی، رویکردی ساختار یافته برای ورزش ارائه می‌دهند و ممکن است شامل ترکیبی از تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی، حرکات انعطاف‌پذیری و تکنیک‌های تمدد اعصاب باشند.

در این بین بسیار مهم است که بیماران به پاسخ بدنی خود گوش دهند؛ به این دلیل که بیماران سرطانی ممکن است در طول مسیر سخت درمان بیماری خود نوساناتی در سطوح انرژی و توانایی‌های بدنی خود تجربه کنند.

این افراد ممکن است در برخی از روزها به استراحت و مراقبت بیشتری نیاز داشته باشند، در حالی که در روزهای دیگر امکان انجام فعالیت‌های پرانرژی‌تری داشته باشند.

کلام آخر

در این مقاله‌ی بای بای سرطان به اهمیت انجام تمرین فیزیکی برای افزایش انرژی در بیماران سرطانی تأکید کردیم و انجام برخی از تمرینات انفرادی و گاها گروهی را کلیدی برای رهایی از تفکرات منفی و حفظ انرژی روحی و جسمی در این افراد دانستیم.

فعالیت‌های انرژی‌بخش در بیماران سرطانی و تمرینات زیادی وجود دارند که بتوانند روح و جسم شما را از شرایط منفی دور نگه دارند و به رفع خستگی ناشی از سرطان به شما کمک کنند که ما در اینجا فقط به برخی از آن‌ها اشاره کردیم اما در نهایت این خود شما هستید که باید تمرین و روش مورد علاقتان را برای تجربه‌ی احساس مثبت از جهت روحی و جسمی بیابید.

در نهایت همانطور که قبلا هم گفتیم، هر برنامه‌ای که برای روح و جسم خود دارید را ابتدا باید با پزشکتان در میان بگذارید و اگر خطری برای شرایط درمانی شما نداشت، اقدام به انجام آن کنید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

چگونه از سرطان دهان جلوگیری کنیم؟

چگونه از سرطان دهان جلوگیری کنیم؟

1403-09-12
مراکز کاردرمانی جنوب تهران

بهترین مراکز کاردرمانی جنوب تهران از نگاه مردم

1403-09-10
بهترین دکتر سرطان مغز در تهران

بهترین دکتر سرطان مغز در تهران 🧠 از نظر مردم

1403-09-11