سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

زیبایی یا خطر سلامت؛ رمزهای پنهان کاشت ناخن و سرطان

کاشت ناخن و سرطان
در این نوشته شما می خوانید

در جامعه امروزی که زیبایی تبدیل به یک ارزش و معیار مهم برای افراد شده است، کاشت ناخن طرفداران زیادی پیدا کرده است.

از طرفی کاشت ناخن و سرطان را به نوعی می‌توان مرتبط به یکدیگر دانست؛ البته سرطان تنها یکی از عوارض مهم کاشت ناخن در کنار دیگر خطرات و عوارض زیادی است که این پروسه زیبایی می‌تواند برای مراجعین به همراه داشته باشد.

حال در این مقاله بای بای سرطان هدف ما بررسی چگونگی ایجاد سرطان در امتداد کارهای زیبایی همچون کاشت ناخن و سپس بررسی دیگر عوارض ناشی از این پروسه زیبایی در بانوان خواهد بود.

کاشت ناخن؛ بررسی عوارض

از دیرباز تا کنون زیبایی ناخن‌ها به عنوان یکی از نمادهای زیبایی و ظرافت بانوان به شمار می‌رفته است. از طرفی، کاشت و انواع متودهای زیباسازی ناخن‌ها در سال‌های اخیر به عنوان راهی برای بهبود ظاهر ناخن‌ها محبوبیت بسیاری در بین بانوان پیدا کرده است.

قدیمی‌ترین روش کاشت ناخن، با قرارگیری ناخن‌های پلاستیکی در بستر ناخن و پوشاندن آن با مواد و لاک مخصوص انجام می‌شد تا هم ناخن خود فرد حفظ شود و هم ظاهری زیبا برای دستان وی ایجاد کند.

در حالی که کاشت ناخن می‌تواند از نظر زیبایی بسیار دلپذیر و وسوسه کننده باشد اما مهم است که به این مسئله دقت کنیم که این پروسه زیبایی ممکن است عوارض جانبی و مشکلاتی همچون کاشت ناخن و سرطان در امتداد آن به همراه داشته باشد.

لذا در این قسمت از مقاله، مشکلات رایج سلامتی که می‌تواند از کاشت ناخن ایجاد شود و چگونگی به حداقل رساندن خطر عوارض جانبی را پس از انجام این پروسه، بررسی خواهیم کرد.

nail implants and cancer.1

مشکلات سلامتی رایج مرتبط با کاشت ناخن:

اگر چه کاشت ناخن به خودی خود بی‌خطر است اما برخی مشکلات ممکن است پس از کاشت برای سلامتی فرد رخ دهند.

یکی از مشکلات رایج کاشت ناخن، بروز عفونت است؛ از آنجایی که در کاشت ناخن، آن روکش مصنوعی و پلاستیکی به بستر ناخن نفوذ می‌کند، مسیری برای ورود باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها ایجاد می‌کند.

این مسئله می‌تواند منجر به قرمزی، تورم و درد در اطراف ناخن شود. در موارد شدید، در صورتی که فرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد و روکش مصنوعی ناخن نیز استریل نباشد، ممکن است آبسه ایجاد شود که نیاز به مداخله پزشکی دارد.

یکی دیگر از مشکلاتی که کاشت ناخن می‌تواند برای سلامتی ایجاد کند، بروز واکنش‌های آلرژیک است. به طور کلی مواد مورد استفاده در کاشت ناخن، مانند نیکل یا اکریلیک، می‌توانند در برخی از افراد واکنش‌های آلرژیک ایجاد کرده و علائمی مثل خارش، قرمزی و تاول را در اطراف ناحیه ناخن منجر شوند.

بنابراین بسیار مهم است که قبل از انجام کاشت ناخن، اطمینان حاصل شود که هیچگونه آلرژی به مواد مورد استفاده در پروسه کاشت ناخن وجود نداشته باشد و در صورت وجود حساسیت، مواد جایگزین در نظر گرفته شود.

ارتباط بین کاشت ناخن و خطر ابتلا به عفونت

همانطور که قبلا ذکر کردیم، گذاشتن ناخن می‌تواند خطر بروز عفونت در بدن را افزایش دهد. قرار دادن روکش‌های مصنوعی و یا ایمپلنت‌های دریچه‌ای بر روی ناخن، راهی برای ورود باکتری‌ها ایجاد می‌کند و بستر ناخن را بیشتر مستعد عفونت می‌کند‌.

از این رو رعایت بهداشت مناسب برای به حداقل رساندن خطر بروز عفونت پس از گذاشتن ناخن بسیار مهم است. شستن مرتب دست‌ها، استفاده از مواد ضدعفونی کننده بر روی ابزار کاشت ناخن و خشک نگه داشتن ناحیه ناخن می‌تواند به جلوگیری از بروز عفونت کمک کند.

از طرفی باید بدانید که در صورت مشاهده هرگونه علائم عفونت، مانند چرک یا افزایش درد مهم است که به سرعت به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

واکنش‌های آلرژیک به مواد کاشت ناخن:

بروز واکنش‌های آلرژیک به مواد مورد استفاده در گذاشتن ناخن غیرمعمول نیست. نیکل یک جزء رایج در بسیاری از مواد کاشت ناخن بوده و یک آلرژن شناخته شده برای بسیاری از افراد است.

علائم یک واکنش آلرژیک ممکن است از تحریک خفیف تا تاول و تورم شدید متفاوت باشد. اگر مشکوک هستید که ممکن است به مواد خاصی در کاشت ناخن حساسیت داشته باشید، مهم است که گزینه‌های جایگزین را با تکنسین کاشت ناخن خود در میان بگذارید.

مواد کاشت ناخنی نیز وجود دارند که کاملا ضدحساسیت بوده و به راحتی قابل دسترس هستند؛ این مواد شامل تیتانیوم یا پلاستیک پزشکی است که ممکن است برای افراد دارای حساسیت انتخاب بهتری باشد.

کاشت ناخن و سرطان

مشکلات و خطرات احتمالی کاشت ناخن

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، گذاشتن ناخن در صورتی که طی مراقبت‌های مناسب و با استفاده از ابزار استریل انجام شود، پروسه‌ای ایمن است.

اما با این حال مشکلات بالقوه‌ای نیز وجود دارند که می‌توانند پس از اتمام کاشت ناخن در فرد ایجاد شوند. یکی از این مشکلات، پس زدن ایمپلنت یا روکش مصنوعی ناخن است.

در برخی موارد، بدن ممکن است ایمپلنت را به عنوان یک جسم خارجی در نظر بگیرد و سعی کند آن را خارج کند. اینمسئله می‌تواند منجر به بروز درد، قرمزی و تورم در اطراف محل ایمپلنت و ناخن کاشته شده شود.

در صورتی که فرد هر یک از این علائم را تجربه کند، مهم است که برای ارزیابی و مدیریت مناسب یا یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کند.

یکی دیگر از عوارض احتمالی کاشت ناخن، آسیب به ناخن طبیعی است. قرار دادن یا برداشتن نامناسب ناخن کاشته شده، می‌تواند باعث آسیب رسیدن به بستر ناخن شود و منجر به تغییر شکل ناخن یا حتی آسیب دائمی آن شود‌.

بنابراین انتخاب یک تکنسین کاشت ناخن معتبر و با تجربه که با انواع روش‌های اصولی کاشت ناخن آشناست، برای به حداقل رساندن خطر چنین عوارضی بسیار مهم است.

علاوه بر این، پیروی از دستورالعمل‌های مراقبت پس از کاشت و اجتناب از اعمال فشار بیش از حد بر روی ناخن‌ها، می‌تواند در جلوگیری از ایجاد آسیب‌های بیشتر موثر باشد.

درک نگرانی‌های مربوط به کاشت ناخن و سرطان

نگرانی در مورد کاشت ناخن و ارتباط احتمالی آن با سرطان، پیرامون موادی که در کاشت‌ و یا دیزاین روکش‌های مصنوعی استفاده می‌شود، وجود دارد.

برخی از روکش‌های مصنوعی یا ایمپلنت‌ها در ترکیبات خود دارای آلیاژهای فلزی حاوی مقادیر کمی از فلزات سنگین مانند‌ نیکل یا کادمیوم هستند.

این فلزات با مسائل مختلف سلامتی از جمله افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند. با این حال،‌ باید به این نکته توجه‌ نمود که سطوح این فلزات در ترکیبات روکش‌های مصنوعی یا ایمپلنت‌های ناخن به قدری پایین است که بعید به نظر می‌رسد که تهدید قابل توجهی برای سلامتی انسان محسوب شوند.

بررسی ارتباط بین کاشت ناخن‌ و سرطان:

تحقیقات علمی در مورد ارتباط خاص بین کاشت ناخن و سرطان‌ در طیف وسیع صورت گرفته است اما میزان عمق و جدیت این تحقیقات آنقدر عمیق نیست که بتوان به واسطه آن به قطعیت رسید.

با این حال مطالعاتی که خطرات سلامتی مرتبط با قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین را بررسی می‌کنند، می‌توانند بینش‌هایی را نسبت به سرطان‌زایی کاشت ناخن در افراد ایجاد‌ کنند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سایر سازمان‌های‌ معتبر، محدودیت‌های سختی را برای به کار‌گیری و میزان استفاده از فلزات سنگین در تهیه و ساخت محصولات مصرفی مختلف در نظر گرفته‌اند که این عمل مانع از افزایش بروز سرطان‌ به واسطه فلزات سنگین می‌شود.

محصولاتی که در پروسه کاشت استفاده می‌شوند نیز برای اطمینان از ایمنی آن‌ها باید از این قوانین پیروی کنند. در حالی که شواهد قطعی ارتباط مستقیم کاشت ناخن و سرطان وجود ندارد اما مهم است که خطرات بالقوه مرتبط با قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین را در نظر بگیریم.

باورهای غلط رایج در خصوص کاشت ناخن و سرطان

چندین تصور غلط رایج در مورد کاشت ناخن و ارتباط احتمالی آن با سرطان وجود دارد. یکی از این باورهای غلط رایج‌ این است که کاشت ناخن می‌تواند مستقیما باعث سرطان شود.

در وهله اول، شاید این باور بسیار درست و منطقی به نظر برسد؛ با این حال باید به این نکته توجه شود که سرطان یک بیماری پیچیده با علل چند عاملی است.

در حالی که قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین می‌تواند به طور بالقوه در ایجاد سرطان نقش داشته باشد، بعید است که کاشت ناخن به تنهایی علت بروز این بیماری مهلک باشد.

علاوه بر این، برخی از افراد به اشتباه معتقدند که پروسه کاشت ناخن حاوی سطوح خطرناکی از فلزات سنگین است. در واقع، تولیدکنندگان معتبر روکش‌های مصنوعی و ایملپنت‌ها، ایمنی مصرف کنندگان را در اولویت قرار می‌دهند و از مقررات پیروی می‌کنند تا مطمئن شوند محصولاتشان برای استفاده در سطح وسیع ایمن‌ هستند.

کاشت ناخن و خطر ابتلا به عفونت
نظرات افراد متخصص در مورد ایمنی کاشت ناخن:

متخصصان پوست و سم شناسی معتقدند که خطرات مرتبط با کاشت ناخن نسبتا کم است؛ به طوری که چندین تن از متخصصین پوست مشهور بیان کردند که میزان فلزات سنگین موجود در کاشت ناخن عموما در محدوده ایمن تعیین شده توسط آژانس‌های نظارتی قرار دارد.

یکی از متخصصین سم شناسی در ادامه افزود، درست است که قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین باید به حداقل برسد، اما انجام کاشت ناخن و استفاده از این ایمپلنت‌های مصنوعی بعید است که خطر قابل توجهی برای سلامتی ایجاد کند.

تمامی این نظرات افراد متخصص اهمیت درک زمینه و دوز قرارگیری در معرض این مواد شیمیایی را به درستی و به دور از هرگونه سوء برداشتی را بیان می‌کند.

سایر خطرات و عوارض بالقوه کاشت ناخن

در حالی که خطر سرطان ناشی از کاشت ناخن نسبتا کم است، خطرات و عوارض بالقوه دیگری نیز برای کاشت ناخن مطرح است که کاربران باید از آ‌ن‌ها آگاه باشند.

به طوری که واکنش‌های آلرژیک به مواد مورد استفاده در کاشت ناخن، به ویژه در افرادی که به فلزات خاصی حساسیت دارند، ممکن است رخ دهد.

لذا انجام آزمایش پچ قبل از استفاده از کاشت ناخن و با هدف شناسایی هرگونه واکنش آلرژیک بالقوه ضروری است.

علاوه بر این، استفاده نادرست از محصولات مربوط به کاشت یا برداشتن یا ریمو کردن کاشت می‌تواند باعث آسیب به بستر‌ ناخن شده و منجر به عفونت یا سایر عوارض شود؛ به همین جهت برای به حداقل رساندن این خطرات، پیروی از تکنیک‌های استفاده از مواد کاشت ناخن و ریمو آن بسیار مهم است.

نقش مراقبت مناسب از ناخن در پیشگیری از سرطان

در حالی که ارتباط بین کاشت ناخن و سرطان نامشخص است، مراقبت صحیح از ناخن نقش مهمی در پیشگیری از مسائل مختلف سلامتی مرتبط با ناخن دارد.

حفظ سلامت ناخن‌ها با کوتاه و مرطوب نگه داشتن آن‌ها برای جلوگیری از بروز عفونت بسیار مهم و ضروری است.

همچنین از دیگر نکات حائز اهمیت در حفظ سلامت ناخن‌ها این است که از قرارگیری بیش از حد در معرض مواد شیمیایی مضر خودداری کنید و از تعداد دفعات تمدید و ترمیم روکش‌های مصنوعی ناخن‌ها نیز تا حد امکان بکاهید تا به ناخن‌ها اجازه تنفس و بازسازی طبیعی بدهید.

چگونه خطرات سلامتی مرتبط با کاشت ناخن را کاهش دهیم؟

در حالی که خطرات احتمالی مرتبط با کاشت ناخن و سرطان وجود دارند اما در این بین اقداماتی نیز هستند که می‌توان برای به حداقل رساندن احتمالات و مشکلات بهداشتی انجام داد.

در مرحله اول، یک تکنسین معتبر کاشت ناخن را انتخاب کنید که تجربه این کار را به صورت اصولی داشته باشد. افراد حرفه‌ای در این زمینه می‌توانند از قرارگیری مناسب ایمپلنت‌ها و حتی حذف اصولی آن‌ها اطمینان حاصل کنند که این مسئله خطر بروز عوارض جانبی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد‌.

در وهله بعدی، هرگونه آلرژی یا حساسیت را به تکنسین ناخن اطلاع دهید؛ چرا که این امکان را به آن‌ها می‌دهد تا مواد مناسب را برای کاشت ناخن‌ انتخاب کنند و خطر ایجاد واکنش‌های آلرژیک را به حداقل برسانند.

رعایت بهداشت مناسب نیز در به حداقل رساندن مشکلات سلامتی بسیار مهم است؛ به طوری که باید با استفاده از صابون ملایم و آب گرم به طور مرتب ناخن‌ها و اطراف آن در حین کار تمیز شوند.

همچنین لازم است تا استفاده از مواد شیمیایی خشن یا مواد ساینده که می‌توانند پوست را تحریک کنند، خودداری شود. علاوه بر تمامی این موارد، از وارد کردن نیرو یا فشار بیش از حد به ناخن‌ها اجتناب شود؛ زیرا این امر می‌تواند منجر به آسیب یا جا به جایی ایمپلنت کاشت شود. 

در نهایت با پیروی از این دستورالعمل‌ها می‌توان تا حد زیادی خطرات مرتبط با کاشت ناخن را در افراد کاهش داد.

کاشت ناخن و خطر ابتلا به عفونت
نحوه مراقبت و نگهداری مناسب از ناخن کاشته شده

مراقبت و نگهداری مناسب از ایمپلنت‌ها و ناخن‌های کاشته شده برای تضمین طول عمر آن‌ها و به حداقل رساندن خطر عوارض ضروری است.

تمیز و خشک‌ نگه داشتن ناحیه ناخن برای جلوگیری از بروز عفونت امری حائز اهمیت است. پس از انجام کاشت باید از فرو بردن‌ ناخن‌های خود در آب برای مدت طولانی خودداری کنید؛ زیرا این امر‌ می‌تواند چسب مورد استفاده برای محکم‌ کردن کاشت را سست کند.

پوست اطراف ناخن را به طور مرتب مرطوب کنید تا از خشکی و ترک خوردن پوست جلوگیری کنید. در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از آسیب یا شل شدن کاشت، برای ارزیابی و ترمیم مناسب با تکنسین کاشت ناخن خود مشورت کنید.

گزینه‌های جایگزین برای تقویت ناخن‌ها:

اگر در مورد مشکلات و خطرات احتمالی مرتبط با کاشت ناخن نگران هستید،‌ گزینه‌های جایگزینی برای تقویت ناخن‌ نیز وجود دارند که می‌توان به عنوان جایگزین کاشت و حفاظت از ناخن از آن‌ها بهره برد.

کاشت ناخن با استفاده از ژل یا اکریلیک می‌تواند نتایج زیبا و مناسبی مشابه روکش‌های مصنوعی کاشته شده ارائه دهد‌.

این روش‌های جایگزین شامل‌ استفاده از مواد مصنوعی روی ناخن‌های طبیعی برای ایجاد فرم و طرح خاص است. این گزینه‌ها را با تکنسین ناخن خود در میان‌ بگذارید تا مشخص شود کدام‌ گزینه برای نیازها و ترجیحات شخصی شما مناسب‌تر است.

گفتیم که برای افرادی که در مورد خطرات احتمالی که ممکن است به واسطه کاشت ناخن‌های مصنوعی برای آن‌ها ایجاد شود، نگران هستند گزینه‌های جایگزینی برای تقویت ناخن وجود دارد.

برچسب‌های مخصوص و بسیار هنری ناخن، انواع روکش‌های چسبی و نایلونی و لاک‌های ناخن با طرح‌های تزئینی خاص می‌توانند جلوه زیبایی به ناخن‌های بانوان بدهند بدون آن که نیازی به کاشت روکش‌های مصنوعی و یا ایمپلنت باشد.

تمامی‌ این‌ گزینه‌ها به افراد اجازه می‌دهند تا علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، خطرات احتمالی مرتبط با ناخن‌های کاشت و مصنوعی را نیز کاهش دهند.

مشاوره با یک فرد متخصص قبل از کاشت ناخن:

قبل از تصمیم‌گیری برای کاشت ناخن، توصیه می‌شودتا با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مانند یک متخصص پوست مشورت کنید.

این افراد می‌توانند وضعیت سلامت فردی شما را ارزیابی کنند و راهنمایی‌هایی ارائه کنند که آیا کاشت ناخن گزینه مناسبی برای شما است یا خیر.

آن‌ها همچنین می‌توانند هر گونه‌ نگرانی یا سوالی که ممکن‌ است در مورد خطرات بالقوه سلامتی داشته باشید را برطرف کنند.

با جست و جوی مشاوره حرفه‌ای، می‌توانید تصمیمی آگاهانه در مورد کاشت ناخن بگیرید و بهترین نتیجه ممکن‌ را برای سلامت کلی خود تضمین کنید.

کاشت ناخن

مواردی که باید پیش از کاشت ناخن انجام دهید!

برای اطمینان از استفاده ایمن و مسئولانه از کاشت ناخن، دانستن نکات زیر می‌تواند هم برای افراد ناخنکار و هم مراجعین کمک کننده و موثر باشد:

  • مارک‌های معتبر را انتخاب کنید:

بهتر است افرادی که کاشت ناخن انجام می‌دهند، ایمپلنت‌ها و روکش‌های مصنوعی خود را از برندهای معتبر انتخاب کنند که ایمنی مصرف کننده را دراولویت قرار داده و همچنین مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی بوده و با مقررات آن مطابقت دارند.

  • آزمایش پچ انجام دهید:

قبل از کاشتن ناخن، مواد آن را روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید تا از نظر وجود هرگونه واکنش آلرژیک بررسی شود؛ چرا که بعد از آن که روکش‌های مصنوعی به کار گرفته شوند، جدا کردن آن‌ها بلافاصله پس از بروز واکنش‌های حساسیت‌زا بسیار دشوار خواهد بود.

  • استفاده از روش‌های مناسب ریموو کردن:

استفاده از روش‌های غیراصولی برای ریموو کردن روکش مصنوعی و یا جداسازی نادرست ایمپلنت‌ها می‌تواند به ناخن‌های طبیعی افراد آسیب برساند و منجر به بروز عوارض جانبی احتمالی شود.

  • محدود کردن استفاده از روکش‌های مصنوعی:

در حالی که استفاده گاه به گاه از کاشتن ناخن‌های مصنوعی یا ایملپنت‌ها به طور کلی می‌تواند بی‌خطر‌ باشد اما توصیه می‌شود استفاده از این ایمپلنت‌های مصنوعی را محدود کنید تا خطرات احتمالی بروز سرطان یا هر بیماری دیگری به حداقل ممکن برسد.

کاشت ناخن

بررسی ارتباط اشعه uv و ابتلا به سرطان

همانطور که می‌دانید در طی فرآیندهای کاشت ناخن از دستگاه‌های خشک کن UV استفاده می‌شود که همین‌ مسئله باعث آن شده است تا نگرانی‌هایی در خصوص ضررهایی که اشعه فرابنفش ممکن است برای بدن داشته باشد، به وجود بیاید.

گمانه زنی‌هایی وجور دارد که تابش خشک کن‌های فرابنفش مورد استفاده در کاشت ناخن و یا مانیکور، می‌تواند به DNA سلول‌های پوست ناحیه دست و نواحی اطراف آن آسیب برساند و باعث جهش‌های سلولی دائمی شود.

محققین دانشگاه کالیفرنیا مطالعه‌ای بر روی تاثیرات خشک کن UV بر سلول‌های پوست نواحی مختلف بدن انجام داده و بررسی کرده‌اند و طی این بررسی‌ها مشخص شد یک دستگاه خشک کن ناخن حاوی ۶ لامپ است که می‌تواند با قدرت ۵۴ وات اشعه UV از خود ساطع کند که همین مقدار کافیست تا‌ به مرور زمان انواع سرطان در بدن بروز پیدا کند.

محققان دریافتند افرادی که از خشک کن‌های ناخن برای بهتر شدن نتیجه کاشت ناخن خود به مدت ۲۰ دقیقه استفاده می‌کنند، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از سلول‌های پوست آن‌ها دچار مرگ می‌شود و از بین می‌رود.

بنابراین افرادی که بنا به دلایل مختلفی در طول هر ماه یا هفته از این دستگاه استفاده می‌کنند، ممکن است بین ۶۵ الی ۷۰ درصد سلول‌های خود را از دست بدهند.

لازم به ذکر است باقی سلول‌هایی که زنده مانده‌اند نیز از آسیب در امان نیستند و دچار جهش‌های خاصی در DNA سلول‌ها و آسیب‌های شدید میتوکندری را تجربه خواهند کرد که منجر به بروز الگوهای رشدی خواهد شد که نشان دهنده سرطان پوست است.

از آنجایی که این مطالعه بر روی سلول‌های زنده انجام نشده است، بنابراین همچنان نتایج بدست آمده نیازمند تحقیقات بیشتر و بررسی‌های گسترده‌تری است تا به طور کامل مشخص شود که آیا خشک کن‌های ناخن می‌توانند باعث ایجاد سرطان شوند یا خیر.

کلام آخر

در این مقاله‌ی بای بای سرطان به بررسی ارتباط کاشت ناخن و سرطان پرداخته و احتمال سرطان‌زایی کاشت ناخن را بسیار کم و این فرآیند را نسبتا ایمن دانستیم.

همچنین فهمیدیم که کاشت ناخن اگر در شرایط نامناسب به لحاظ بهداشتی انجام شود، می‌تواند بیماری‌هایی به مراتب شدیدتر از سرطان را در افراد منجر شود.

در ادامه نیز به بررسی روش‌های جایزگین برای کاشت ناخن، مراقبت از ناخن‌ها و برخی نکات ایمنی که بهتر است هم فرد ناخنکار و هم مراجعین مراکز خدمات ناخن بدانند، اشاره کردیم.

در نهایت بدانید که ناخن طبیعی خودتان مزین شده با یک لاک خوش‌رنگ، ایمن‌ترین زیبایی است که می‌توانید برای دستان خود به ارمغان بیاورید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان

بهترین داروخانه خرید داروی شیمی درمانی در کاشان 💉 از نگاه مردم [سال 1403]

1403-02-26
بهترین کلینیک درد در تهران

بهترین کلینیک درد در تهران 😫 از نگاه مردم 【آپدیت سال1403】

1402-08-25
روش درمان سرطان

7 روش درمان سرطان : کشف امید جدید برای بیماران

1401-11-09