سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

چگونه سرطان ریه را تشخیص دهیم؟

چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم
در این نوشته شما می خوانید

سرطان ریه نوعی سرطان است که افراد زیادی را درگیر خود می‌کند. تشخیص زودهنگام این بیماری می‌تواند مشکل باشد زیرا بسیاری از علائم آن تا زمانی که سرطان گسترش نیافته ظاهر نمی‌شوند. در نتیجه دانستن اینکه باید منتظر چه علائمی باشید می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری در زمانی که درمان مؤثرتر است کمک کند.

سرطان ریه می‌تواند هر کسی را تحت تاثیر خود قرار بدهد اما برخی عوامل مانند سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص و سابقه خانوادگی سرطان ریه می‌توانند این خطر را افزایش دهند. آشنایی با علائم و مراجعه فوری به پزشک در صورت ظاهر شدن آنها می‌تواند تفاوت قابل توجهی در نتایج درمان شما ایجاد کند پس برای اینکه بررسی کنیم چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم با این مقاله از بای بای سرطان همراه باشید.

چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم؟

علائم سرطان ریه می‌تواند متفاوت باشد اما برخی از علائم رایج هستند که برای اینکه بدانید چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم باید از آنها مطلع باشید. مهم است به خاطر داشته باشید این علائم می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی غیر از سرطان ریه باشد. با این حال اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید بسیار مهم است که برای تعیین علت آن به پزشک مراجعه کنید:

چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم

سرفه مداوم: سرفه‌ای که از بین نمی‌رود یا با گذشت زمان بدتر می‌شود می‌تواند نشانه سرطان ریه باشد. این سرفه ممکن است به صورت سرفه خشک شروع شود یا مخاط ایجاد کند. اگر متوجه شدید چندین هفته بدون بهبودی سرفه می‌کنید مهم است که این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.

سرفه کردن خون: سرفه خونی یا تف و خلط بالا آوردن می‌تواند هشدار دهنده باشد. این علامت می‌تواند نشانه سرطان ریه باشد و باید بلافاصله توسط پزشک بررسی شود.

درد قفسه سینه: درد قفسه سینه که با تنفس عمیق، سرفه یا خنده بدتر می‌شود می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان ریه باشد. این درد ممکن است مداوم باشد و احساس تیزی در سینه خود داشته باشید. مهم است که درد قفسه سینه را نادیده نگیرید، به خصوص اگر از بین نرود.

گرفتگی صدا: تغییر در صدای شما می‌تواند از علائم سرطان ریه باشد، به خصوص اگر صدایتان خشن شده است. این گرفتگی صدا ممکن است به دلیل سرطانی باشد که بر اعصاب کنترل کننده تارهای صوتی تأثیر می‌گذارد.

از دست دادن اشتها: کاهش قابل توجه اشتها و کاهش پیدا کردن غیرقابل توجیه وزن می‌تواند از علائم سرطان ریه باشد. اگر متوجه شدید که علاقه‌ای به غذا خوردن ندارید یا بدون تلاش وزن کم می‌کنید مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.

تنگی نفس: تنگی نفس، به خصوص اگر به طور ناگهانی یا بدون علت مشخص ظاهر شود می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان ریه باشد. این نشانه ممکن است به این دلیل رخ دهد که سرطان راه‌های هوایی را مسدود می‌کند یا به دلیل تجمع مایع در قفسه سینه دیده شود.

احساس خستگی یا ضعف: خستگی و ضعف عمومی می‌تواند علائم بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان ریه باشد. اگر بدون دلیل واضح احساس خستگی یا ضعف غیرعادی می‌کنید ارزش آن را دارد که با پزشک خود مشورت کنید.

عفونت‌هایی که از بین نمی‌روند: عفونت‌های مکرر مانند برونشیت یا ذات‌الریه که از بین نمی‌روند یا بازمی‌گردند ممکن است نشانه سرطان ریه باشند. این سرطان می‌تواند باعث انسداد راه‌های هوایی شود و ابتلا به عفونت را آسان‌تر کند.

خس خس سینه: خس خس سینه یا صدای سوت هنگام نفس کشیدن می‌تواند به دلیل انسداد راه هوایی به دلیل سرطان ریه باشد. اگر به طور ناگهانی شروع به خس خس می‌کنید و سابقه آسم یا سایر مشکلات تنفسی ندارید مهم است که توسط پزشک معاینه شوید.

این علائم می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی باشد که به اندازه سرطان نیاز به نگرانی ندارد اما همیشه بهتر است جوانب احتیاط را رعایت کنید و علت این علائم را توسط یک متخصص بررسی کنید. تشخیص زودهنگام سرطان ریه می‌تواند منجر به درمان موثرتر و شانس بهتر بهبودی شود.

چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم

هنگام ارزیابی خطر ابتلا به سرطان ریه نیز مهم است که عوامل زیر را در نظر بگیرید:

سیگار کشیدن: علت اصلی سرطان ریه سیگار است. حتی اگر سیگار را ترک کرده باشید خطر شما همچنان بیشتر از خطر ابتلا به این بیماری برای کسی است که لب به سیگار نزده.

قرار گرفتن در معرض گاز رادون: رادون یک گاز رادیواکتیو است که می‌تواند در خانه‌ها جمع شود و دومین عامل سرطان ریه است.

قرار گرفتن در معرض آزبست و سایر مواد سرطان زا: کار با آزبست و سایر مواد شیمیایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.

سابقه خانوادگی سرطان ریه: اگر سرطان ریه در خانواده شما وجود داشته باشد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارید.

آشنایی با این علائم و عوامل خطر می‌تواند به شما کمک کند مراقب سلامت ریه خود باشید. اگر هر یک از علائم ذکر شده را تجربه کردید بسیار مهم است که فورا به پزشک مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام می‌تواند تفاوت قابل توجهی در اثربخشی درمان ایجاد کند.

علائم گسترش سرطان ریه

سرطان ریه اغلب به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابد و در صورت گسترش می‌تواند علائم دیگری ایجاد کند. این علائم بسته به محل انتشار سرطان می‌تواند متفاوت باشد. در این بخش مقاله برخی از علائم رایج را بررسی کردیم که برای اینکه بدانید چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم باید مراقب آنها باشید:

درد استخوان: هنگامی که سرطان ریه به استخوان‌ها گسترش می‌یابد، می‌تواند باعث درد استخوان شود. این درد اغلب در کمر یا باسن رخ می‌دهد. ممکن است این درد را مانند یک ضربه عمیق یا درد کوبنده احساس کنید که با حرکت بدتر می‌شود. اگر درد مداوم استخوان را به خصوص در این نواحی تجربه می‌کنید مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.

تغییرات سیستم عصبی: اگر سرطان ریه به مغز سرایت کند، می‌تواند باعث ایجاد انواع تغییرات در سیستم عصبی شود مانند سردردهای مداوم یا شدید که با درمان‌های معمول از بین نمی‌روند، ضعف یا بی حسی در بازو یا پا، احساس سرگیجه یا بی ثباتی هنگام راه رفتن، مشکل در راه رفتن یا حفظ تعادل، تشنج ناگهانی و اختلالات کنترل نشده در مغز که می‌تواند باعث تغییر در رفتار، حرکات یا احساسات شما شود. اگر متوجه هر یک از این علائم شدید، به خصوص اگر به طور ناگهانی ظاهر شوند یا در طول زمان بدتر شوند، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

زردی پوست و چشم (یرقان): زردی زمانی رخ می‌دهد که بیلی روبین یا رنگدانه زردی که توسط کبد تولید می‌شود تجمع پیدا کند. اگر سرطان ریه به کبد سرایت کند می‌تواند باعث یرقان شود. علائم این گسترش شامل زرد شدن پوست و چشم‌ها، ادرار تیره و مدفوع کم رنگ است. اگر متوجه این علائم شدید مهم است که به پزشک مراجعه کنید.

تورم غدد لنفاوی: غدد لنفاوی غدد کوچکی هستند که بخشی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می‌دهند. سرطان ریه می‌تواند به غدد لنفاوی گسترش یابد و باعث تورم آنها شود. این تورم در گردن یا بالای استخوان ترقوه ایجاد می‌شود. اگر متوجه شدید غدد لنفاوی شما تورمی دارند که از بین نمی‌رود باید سری به یک متخصص بزنید.

شناخت این علائم می‌تواند به تشخیص زودهنگام گسترش سرطان ریه کمک کند و به گزینه‌های درمانی موثرتری منجر شود. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، به خصوص اگر سابقه سرطان ریه یا سایر عوامل خطر را دارید در مشورت با پزشک تردید نکنید.

چگونه سرطان ریه را تشخیص دهیم؟

سندرم‌های خاص ناشی از سرطان ریه

سرطان ریه گاهی اوقات می‌تواند باعث ایجاد سندرم‌های خاصی شود که گروه‌هایی از علائم هستند که با هم بروز می‌کنند. این سندرم‌ها می‌توانند سرنخ‌های مهمی برای تشخیص سرطان ریه ارائه دهند. در این بخش مقاله برخی از سندرم‌های رایج مرتبط با سرطان ریه که می‌تواند به شما در دانستن اینکه چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم را مرور کردیم:

سندرم هورنر

سندرم هورنر زمانی اتفاق می‌افتد که سرطان ریه، به‌ویژه سرطان‌های قسمت بالایی ریه به نام تومورهای پانکواست، بر اعصاب خاصی در صورت تأثیر بگذارد. علائم این سندرم عبارتند از افتادگی یا ضعف یک پلک فوقانی، مردمک کوچکتر در یک چشم، کاهش تعریق در یک طرف صورت و تومورهای پانکواست نیز می‌توانند باعث درد شدید شانه شوند. اگر متوجه این علائم شدید مهم است که برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

سندرم ورید اجوف فوقانی

ورید اجوف فوقانی (SVC) سیاهرگ بزرگی است که خون را از سر و بازوها به قلب می‌برد. تومورهای نزدیک این رگ می‌توانند روی آن فشار بیاورند و باعث برگشت خون در وریدها شوند. علائم رایج دیده شده در این سندرم عبارتند از تورم در صورت، گردن، بازوها و بالای قفسه سینه که گاهی اوقات ممکن است رنگ پوست قرمز مایل به آبی شود، مشکل در تنفس یا تنگی نفس، سردرد و احساس سرگیجه و کاهش سطح هوشیاری. سندرم ورید اجوف فوقانی می‌تواند به تدریج ایجاد شود اما ممکن است باعث مرگ بیمار شده و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. اگر این علائم را تجربه کردید به دنبال مراقبت‌های پزشکی فوری باشید.

سندرم‌های پارانئوپلاستیک

سندرم‌های پارانئوپلاستیک گروهی از علائم هستند که زمانی رخ می‌دهند که سرطان ریه باعث ایجاد مشکلاتی در سایر قسمت‌های بدن می‌شود، حتی اگر سرطان در آن اندام گسترش نیافته باشد. این سندرم‌ها می‌توانند سیستم غدد درون ریز (غدد تولید کننده هورمون) یا سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهند که به این شکل خود را نشان می‌دهند:

سندرم‌های غدد درون ریز پارانئوپلاستیک

سندرم هورمون ادرار نامناسب (SIADH): سلول‌های سرطانی هورمونی تولید می‌کنند که باعث می‌شود کلیه‌ها آب زیادی را در خود نگه دارند که منجر به کاهش سطح نمک در خون می‌شود. علائم این سندرم شامل خستگی، از دست دادن اشتها، ضعف یا گرفتگی عضلات، حالت تهوع، استفراغ، بی قراری و گیجی است. موارد شدید این بیماری می‌تواند منجر به تشنج و کما نیز بشود.

سندرم کوشینگ: سلول‌های سرطانی باعث تولید هورمونی می‌شوند که باعث می‌شود غدد فوق کلیوی کورتیزول بیش از حد تولید کنند. علائم این سرطان شامل افزایش وزن، کبودی آسان، ضعف، خواب آلودگی و احتباس مایعات است. سندرم کوشینگ همچنین می‌تواند باعث فشار خون و سطح قند خون بالا شده که ممکن است منجر به دیابت شود.

هیپرکلسمی: سلول‌های سرطانی هورمونی تولید می‌کنند که سطح کلسیم را در خون افزایش می‌دهد. علائم این سندرم شامل تکرر ادرار، تشنگی، یبوست، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، ضعف، خستگی، سرگیجه و گیجی است.

سندرم‌های عصبی پارانئوپلاستیک

سندرم لامبرت-ایتون: سیستم ایمنی در این سندرم به محل اتصال عصبی عضلانی که اعصاب در آن با ماهیچه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند حمله می‌کند و منجر به ضعف عضلانی و مشکلات در راه رفتن، صحبت کردن و بلع می‌شود. یکی از اولین علائم این سندرم مشکل در برخاستن از حالت نشسته است.

دژنراسیون مخچه پارانئوپلاستیک: سیستم ایمنی در این بیماری به مخچه که بخشی از مغز است که تعادل و هماهنگی را کنترل می‌کند حمله می‌کند. علائم این سندرم شامل از دست دادن تعادل، بی ثباتی در حرکات دست و پا، مشکل در صحبت کردن، مشکل در بلع و تغییر در بینایی است.

آنسفالیت لیمبیک پارانئوپلاستیک: سیستم ایمنی در این سندرم به سیستم لیمبیک که بخشی از مغز است که در حافظه، احساسات و رفتار نقش دارد حمله می‌کند. علائم این بیماری شامل از دست دادن حافظه، تغییرات شخصیتی، تغییرات خلقی، مشکلات خواب و تشنج است.

این سندرم‌ها می‌توانند اولین نشانه‌های سرطان ریه باشند که حتی قبل از اینکه علائم اولیه سرطان ظاهر می‌شوند. اگر متوجه علائم غیرمعمولی شدید که بر قسمت‌های مختلف بدن شما تأثیر می‌گذارد مهم است که آنها را با پزشک خود در میان بگذارید.

دریافت مشاوره اولیه سرطان ریه

دریافت مشاوره اولیه سرطان ریه

مراجعه به پزشک زمانی که اولین علائم را مشاهده کردید برای تشخیص سرطان ریه در مراحل اولیه بسیار مهم است. تشخیص زودهنگام می‌تواند به گزینه‌های درمانی موثرتر و شانس بهتر بهبودی منجر شود. در این بخش مقاله دستورالعملی را ارائه می‌دهیم که می‌توانید در صورت تصمیم به مشورت با پزشک دنبال کنید:

قبل از ویزیت: فهرستی از علائم خود تهیه کنید از جمله اینکه چه زمانی شروع شده و چگونه در طول زمان تغییر کرده‌اند، به هر گونه اطلاعات شخصی از جمله استرس‌های عمده یا تغییرات اخیر زندگی توجه کنید و تمام داروها، ویتامین‌ها یا مکمل‌هایی را که مصرف کردید لیست کنید.

در طول ویزیت: هنگام توصیف علائم برای پزشک خود صادق باشید و آنها را با دقت توضیح بدهید، در مورد هر گونه آزمایش یا غربالگری که ممکن است برای تعیین علت علائم شما لازم باشد سؤال کنید و عوامل خطری که برای سرطان ریه دارید مانند سابقه سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص یا سابقه خانوادگی سرطان ریه را فراموش نکنید. جهت دریافت نوبت ویزیت اینجا کلیک کنید.

کلام آخر

سرطان ریه یک بیماری جدی است اما دانستن علائم و نشانه‌ها می‌تواند به دانستن اینکه چگونه بفهمیم سرطان ریه داریم کمک کند. در صورت مشاهده علائم مداوم مانند سرفه، درد قفسه سینه، گرفتگی صدا یا خس خس سینه جدید حتما به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است ناشی از بیماری‌های دیگر باشد اما مهم است که احتمال سرطان ریه را در اسرع وقت رد کنید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

اثر واربورگ

اثر واربورگ‌ چیست؟

1403-08-27
نیولوماب

راهنمای جامع داروی نیولوماب (Opdivo)

1403-08-28
وارفارین

چگونه وارفارین به پیشگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند؟

1403-09-03