سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

آیا حیوانات خانگی برای بیماران سرطانی مضر هستند؟

حیوانات خانگی
در این نوشته شما می خوانید

در زندگی ما از دیرباز تا کنون، حیوانات خانگی به عنوان موجوداتی دوست‌داشتنی نقش بسیار مهمی داشته‌اند. وفاداری و عشق بی‌دریغی که حیوانات خانگی به صاحبانشان می‌دهند، در مواجهه با هر گونه ناهمواری و شرایط سخت در زندگی مانند بیماری سرطان، تاثیری حیات‌بخش دارد. در این مقاله بای بای سرطان، قصد داریم تا اطلاعاتی درباره فواید فراوان و مضرات احتمالی حضور این همراهان وفادار بیشتر بدانیم.

اثرات مثبت حضور حیوانات خانگی بر روند درمان بیماران سرطانی

حیوانات خانگی حمایت عاطفی، همراهی و تسکین استرس بیماران را در طول فرآیند درمان سرطان برایشان به ارمغان می‌آورند. موهبتی که برای بیماران سرطانی بسیار ارزشمند است. فوائد حضور حیوانات خانگی در کنار بیماران سرطانی عبارتند از:

حیوان خانگی

اثر حیوان خانگی برکاهش تنهایی و افزایش ارتباط اجتماعی بیماران سرطانی

نقش ایم موجودات دوست داشتنی در کاهش تنهایی و افزایش ارتباط اجتماعی بیماران سرطانی، موضوعی مورد توجه از سوی محققان بوده است. تحقیقات نشان می‌دهد که حیوان خانگی، به ویژه سگ و گربه، تأثیر مثبتی بر تامین نیاز عاطفی بیماران سرطانی دارند و به کاهش احساس تنهایی در آن‌ها کمک می‌کنند.

نتایج این تحقیقات در زمینه بیماران سرطانی پیشرفته، نشان داد که وابستگی مثبت و عشق بی‌قید و شرط احساس امنیت و تعامل را در روابط آنها تقویت می‌کند. این موضوع به ویژه در زمانی که پیشرفت سرطان منجر به افزایش احساس آسیب‌پذیری و تنهایی می‌شود، بیشتر مشاهده می‌شود.

بررسی‌های روانشناسی و آماری نیز تأثیر مثبت حضور این حیوانات کنار بیماران سرطانی را تایید می‌کنند. این همراهی به کاهش احساس تنهایی و تقویت ارتباطات اجتماعی بیماران سرطانی کمک قابل توجهی می‌کند.

ارتباط حیوانات خانگی و سرطان در حمایت احساسی و افزایش انگیزه بیماران سرطانی

اثرات حمایت عاطفی و افزایش انگیزه در بیماران سرطانی که حیوان خانگی دارند بسیار عمیق و موثر است. نتیجه مطالعاتی که در سال 2015 بر روی گروهی از زنان مبتلا به سرطان سینه انجام گرفت شگفت‌انگیز است. این گروه به کمک تعامل با حیوانات، تحت فرآیند درمان قرار داشتند. نتیجه این مطالعات نشان داد که درمان با کمک این موجودات در بهبود علائم نامطلوب روانی و زیستی بیماران، تاثیر شایانی دارد. این اثرات عبارتند از:

کاهش اضطراب و بهبود خلق

بیماران سرطانی که حیوان خانگی دارند، در فرآیند درمان کاهش سطح اضطراب و بهبود خلق را تجربه می‌کنند. پشتیبانی و همراهی عاطفی حیوانات، مانند یک آرام‌بخش در کاهش استرس و اضطراب مخصوصا در مراحل سخت درمان عمل می‌کند.

حیوانات خانگی و سرطان

تقویت عزت نفس و حس هدف

در روند درمان، به افزایش عزت نفس و ایجاد احساس هدف در بیماران سرطانی کمک می‌کند. مراقبت از حیوان خانگی و دریافت محبت و توجه بی‌قید و شرط آ‌ن‌ها در عزت نفس بیماران تأثیر مثبت می‌گذارد. همچنین در ایجاد هدف و انگیزه برای بازگشت به زندگی روزمره در آن‌ها بسیار موثر است.

همدلی و همراهی

بیماران سرطانی اغلب به دلیل چالش‌هایی که با آن مواجه هستند، احساس انزوا و تنهایی می کنند. داشتن یک حیوان خانگی می تواند منبعی از همراهی و همدلی را فراهم کند. گذران وقت با آن ها به کاهش این احساسات و ایجاد حس ارتباط و همدلی در بیماران سرطانی کمک می‌کند.

بهبود پارامترهای زیستی در بیماران سرطانی

نتایج تحقیقات دیگری نشان می‌دهد که درمان با کمک حیوانات اثرات مثبتی بر کاهش اضطراب، درد، افسردگی و حتی کاهش فشار خون در بیماران سرطانی داشته است. در مطالعه‌ای که در سال 2022 انجام شد، گزارش شده است که حیوانات همراه (CAs)، عملکرد زیستی بیماران سرطانی را بهبود می‌بخشند و نیازهای عاطفی و عملی را که در طول دوره درمانشان ایجاد می‌شود، برطرف می‌کنند.

علی‌رغم همه آنچه تا به اینجا گفته شد، برخی مطالعات ارتباط گرفتن با حیوانات خانگی و افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را بررسی کرده است. با وجود اینکه، یافته‌های این مطالعات قطعی نیستند و نیاز به بررسی بیشتر دارند، اما اطلاع از آن‌ها آگاهی‌بخش است.

حیوانات خانگی

مضرات نگهداری از حیوانات خانگی برای بیماران سرطانی

بیماران سرطانی به دلیل شرایط خاصی که در طول درمان با آن مواجه‌اند، پیوسته نیازمند انجام ملاحظات ویژه‌ای هستند. این موارد به رعایت احتیاط‌هایی در مورد سلامت رژیم غذایی و ورزش اختصاص دارد. مهم است بدانید که برخی از حیوانات خانگی می‌توانند حامل میکروب‌ها و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی باشند.

به‌ویژه زمانی که سیستم ایمنی بیمار سرطانی به دلیل درمان‌هایی مانند شیمی‌درمانی، پیوند سلول‌های بنیادی یا پیوند مغز استخوان ضعیف می‌شود. ضررهای این موجودات برای بیماران سرطانی را می‌توان به این صورت طبقه‌بندی کرد:

ریسک عفونت در برخورد با حیوانات

برخی از حیوانات مانند خزندگان، مرغ‌ها، اردک‌ها و جوندگان پتانسیل حمل سالمونلا و سایر میکروب‌هایی که می توانند منجر به عفونت شوند را دارند. سالمونلا، باعث اسهال شدید می‌شود که می‌تواند به ویژه برای بیماران سرطانی با سیستم ایمنی ضعیف خطرات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

شایان ذکر است که همه حیوانات خطر یکسانی ندارند و حساسیت به عفونت می تواند بر اساس نوع درمان سرطان متفاوت باشد.

به عنوان مثال، بیماران سرطانی با تعداد هموگلوبین خونی پایین ممکن است در برابر عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر به شمار آیند. در چنین مواردی، برای داشتن حیوانات خانگی احتیاط‌های ویژه‌ای توصیه می‌شود.

محققان خطر انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را از حیوانات خانگی به بیماران مبتلا به نقص ایمنی گوشزد کرده‌اند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که نگهداری از حیوانات خانگی، خطراتی برای سلامتی بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی از طریق انتقال عفونت‌ها ایجاد می‌کند.

با وجود اینکه ضریب خطر ابتلا نسبتا کم گزارش شده، همین مقدار هم برای بیماران سرطانی مهم است. از این‌رو باید بیماران سرطانی در رابطه با حیوانات خانگی، اقدامات احتیاطی را انجام دهند و به خطرات احتمالی توجه کنند.

حیوانات خانگی

مشکلات آلرژی در برخی بیماران سرطانی در اثر نگهداری از حیوان خانگی

تحقیقات در این زمینه مستقیما به مشکلات آلرژی در بیماران سرطانی که حیوانات خانگی دارند، نمی‌پردازد. اما توجه به این نکته مهم است که معمولا بیماران سرطانی به دلیل فرایند درمانی سخت، سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

این مساله ممکن است زمینه ابتلا به آلرژی‌ را در آ‌ن‌ها تشدید کند. همچنین این امکان وجود دارد که بیماران در طول پروسه درمان، مستعد واکنش‌های آلرژیک ناشی از شوره حیوانات خانگی یا سایر آلرژن‌ها شوند.

اگر بیمار درگیر با سرطان در حضور حیوانات خانگی مشکلات آلرژی را تجربه می‌کند، توصیه می‌شود که این موضوع را با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در میان بگذارد.

اگر بیمار درگیر با سرطان در حضور حیوانات خانگی مشکلات آلرژی را تجربه می‌کند، توصیه می‌شود که این موضوع را با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در میان بگذارد. 

نکات کلیدی در نگهداری از حیوانات خانگی برای بیماران سرطانی

بیماران سرطانی که حیوانات خانگی دارند باید در مورد انتخاب نوع حیوان محتاط باشند و اقدامات بهداشتی مناسب را رعایت کنند. نکاتی که خوب است مدنظر قرار گیرد، عبارتند از:

  • شستن مرتب دست‌ها
  • تمیز کردن مناسب نواحی حیوانات خانگی 
  • اجتناب از تماس مستقیم با حیوانات خانگی که خطر عفونت بیشتری دارند. 
  • برای بیماران سرطانی همیشه ایده خوبی است که با توجه به وضعیت پزشکی و برنامه درمانی خاص خود، با پزشک خود مشورت کنند. او می تواند راهنمایی‌های شخصی و موردی برای نگهداری از حیوان در طول فرآیند درمان سرطان ارائه کند.

کلام آخر

حضور حیوانات خانگی در کنار بیمارن سرطانی می تواند با ایجاد حمایت عاطفی، انگیزه، همراهی و احساس هدف، در بیماران سرطانی تأثیر قابل توجهی بر بهبود آن‌ها بگذارد. پیوند بین انسان و حیوانات یک رابطه قدرتمند و منحصر به فرد است. حیوانات خانگی عشق بی‌قید و شرطی را نثار بیماران سرطانی می‌کنند، که در رویارویی با چالش‌های درمان، بسیار ارزشمند است. 

فراتر از شواهد علمی، ارتباط عاطفی که بیماران سرطانی با حیوانات خانگی خود تجربه می کنند می تواند تأثیر عمیقی بر کیفیت کلی زندگی آنها داشته باشد. نقش حیوانات در ارائه حمایت عاطفی و انگیزه برای بیماران سرطانی با رویکرد کل‌نگر به مراقبت های بهداشتی همسو است و بر اهمیت پرداختن به رفاه عاطفی و روانی در کنار سلامت جسمانی تاکید دارد.

سوالات متداول در خصوص حیوانات خانگی و سرطان

شاید کلیشه‌ای باشد اما بدانید سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است،

پس امیدوار و قوی بمانید.هدف ما در سایت بای بای سرطان این است که شما بتوانید امیدتان را تا زمان بهبودی از بیماری زنده نگه دارید.

منابع:

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

2 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر
    آیا خوکچه هندی برای بیمار سرطانی که ۶ سال هستش تموم شده و در دوران کرونا با این که دو نفر از اعضای خانواده مبتلا به کرونا بودن ایشون نگرفته ضرر داره ؟

    1. درود بر شما

      از جنبه مثبت، حیوانات خانگی می توانند حمایت عاطفی، همراهی و حس روتین را فراهم کنند که می تواند برای افرادی که تحت درمان سرطان قرار می گیرند مفید باشد.

      با این حال، خطرات احتمالی نیز وجود دارد. بیماران سرطانی، به ویژه آنهایی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، ممکن است سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند و بیشتر مستعد ابتلا به عفونت باشند. خوکچه هندی مانند سایر حیوانات خانگی می تواند حامل میکروب هایی باشد که ممکن است باعث عفونت شود.

      برای کاهش این خطرات، پیروی از اقدامات بهداشتی خوب مهم است. این شامل شستن دست ها قبل و بعد از دست زدن به حیوان خانگی یا تمیز کردن قفس آن، اجتناب از تماس نزدیک مانند بوسیدن یا اشتراک غذا و تمیز نگه داشتن محل زندگی حیوان خانگی است.

      همچنین مهم است که مطمئن شوید که حیوان خانگی به طور مرتب توسط دامپزشک بررسی می شود و با واکسن ها به روز است.

      امیدوارم که پاسختون رو کامل داده باشم🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

بهترین دکتر سرطان مغز در مشهد

بهترین دکتر سرطان مغز در مشهد 🧠 از نظر مردم

1403-09-04
اثر واربورگ

اثر واربورگ‌ چیست؟

1403-08-27
نیولوماب

راهنمای جامع داروی نیولوماب (Opdivo)

1403-08-28