سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

7 موردی که باید با متخصص ژنیکولوژیست خود در میان بگذارید

ژنیکولوژیست
در این نوشته شما می خوانید

امروزه لزوم به انجام معاینات دوره‌­ای زنان از جهت تشخیص زودرس انواع بیماری­‌ها و مشکلات زنانه، انواع سرطان‌­های رحم و دهانه­‌ی رحم و اطمینان از سلامت جنسی شخص بسیار حائز اهمیت است. انجام این معاینات باید توسط متخصص زنان و زایمان در این زمینه یا ژنیکولوژیست صورت گیرد. گاها افراد پیش از مراجعه به پزشک برای انجام معاینات، نمی­دانند باید چه نکاتی را رعایت کنند و این سردرگمی موجب استرس قبل از مراجعه می‌­شود. ما در این مقاله بای بای سرطان تلاش کردیم تا نکاتی که لازم است درباره ژنیکولوژی پیش از مراجعه به یک ژنیکولوژیست بدانید را به طور کامل بیان کنیم.

ژنیکولوژیست چه می­‌کند؟

ژنیکولوژیست پزشک متخصصی است که تخصص وی در مورد دستگاه تولید مثل زنان است. این افراد می­توانند با تشخیص به موقع و دقیق بیماری‌های مربوط به دستگاه تولید مثل آن­ها را درمان کنند.

دستگاه تولید مثل زنان شامل رحم، لوله‌­های فالوپ، تخمدان‌­ها و سینه می‌­باشد. به طور کلی ۸۰ درصد زنان بین ۱۵ تا ۴۵ سال حداقل یکبار به متخصص زنان و زایمان برای بررسی بیماری‌­ها و یا انجام چکاپ­‌های دوره‌­ای مراجعه می­‌کنند.

ژنیکولوژیست خدمات درمانی برای دستگاه تناسلی و سیستم تولید مثل زنان را ارائه می‌­دهد. این پزشک به واسطه انجام معاینات لگن، تست پاپ اسمیر، غربالگری­‌های مختص به سرطان، تشخیص و درمان عفونت­‌های واژینال خدمات مناسبی برای مراجعین فراهم می‌­کند.

ژنیکولوژیست همچنین با انجام‌ تست­‌های مربوطه اختلالاتی مثل اندومتریوز، ناباروی، کیست­‌های تخمدان و دردهایی که در ناحیه لگن ایجاد می‌شوند‌ را با تجویز داروها و متودهای درمانی مناسب، درمان می­‌کند.

مبتلایان به سرطان­‌های زنانه مثل سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم و سایر بخش‌­های دستگاه تولید مثل در وهله اول باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند تا با معاینه تخصصی اقدامات درمانی لازم‌ برای آن­ها انجام شود.

بعضی از ژنیکولوژیست­‌ها دوره‌­های زنان و زایمان را نیز می‌­گذرانند که گذراندن این دوره‌­ها این توانایی را به آن­ها می­‌دهد تا اطلاعات لازم جهت مراقبت از نوزاد در طول بارداری و پس از زایمان را داشته باشند و این اطلاعات را در اختیار مادران باردار قرار دهند.

متخصص زنان و زایمان

نحوه انجام معاینات دوره‌­ای توسط ژنیکولوژیست

بعد از مراجعه به ژنیکولوژیست، پزشک پس از گرفتن شرح حال اولیه با استفاده از روش‌­های داخلی و خارجی دستگاه تولید مثل یعنی رحم، تخمدان‌ها و لوله فالوپ را بررسی می­‌کند.

پس از آن بخش دیگر دستگاه تولید مثل، یعنی سینه­‌ها مورر بررسی قرار‌ می­‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که هیچگونه توده و یا کیست غیرطبیعی در آن­ها وجود ندارد و در مرحله آخر نیز فرج که بخش خارجی واژن است ار لحاظ وجود ‌عفونت و یا سرطان توسط پزشک معاینه می‌­شود.

نقطه بعدی معاینات و بررسی ژنیکولوژیست، بررسی بخش داخلی لگن است. برای مشاهده داخل بدن متخصص زنان و زایمان از ابزاری به نام اسپکولوم استفاده می‌­کند .

این ابزار در دهانه واژن قرار گرفته و با باز کردن دیواره آن این امکان را به پزشک می­‌دهد تا دهانه رحم که بین واژن و رحم واقع شده است را مورد ارزیابی قرار دهد.

در طول معاینه لگن، پزشک متخصص ممکن است پروسه تشخیصی دیگری نیز انجام‌ دهد که به آن پاپ اسمیر می­‌گویند.

در تست پاپ اسمیر، ژنیکولوژیست نمونه‌­ای از بافت دهانه رحم و ترشحات ناحیه جمع آوری می­‌کند‌ تا از نبود عفونت و سرطان دهانه رحم اطمینان حاصل کند.

ژنیکولوژیست در موقعیتی دیگر ممکن است با فشار بر شکم و وارد کردن انگشت خود به داخل رکتوم، به دنبال هرگونه توده و یا بافت غیرطبیعی باشد.

در صورتی که هرگونه مشکلی در طول تست­‌های تشخیصی و معاینات پزشک یافت شود، درمان­‌هایی با توجه به مشکلی که وجود دارد در دستور کار قرار می‌­گیرند. متودهای درمانی مورد استفاده شامل دارودرمانی، عمل‌ ژنیکولوژی و سایر درمان‌­های فیزیکی می‌­باشد.

عمل ژنیکولوژی

7 موردی که همیشه باید با متخصص زنان و زایمان خود در میان بگذارید

هنگامی که صحبت از سلامت دستگاه تولید مثلی و دستگاه تناسلی می­‌شود، بسیار سخت است که تفاوت اتفاقات طبیعی و یا بیماری­‌ها توسط خود فرد تشخیص داده شود؛ به همین دلیل است که بسیاری از خانوم­‌ها به ژنیکولوژیست مراجعه می‌­کنند.

در ادامه به ۷ موردی که افراد باید درباره آن با متخصص زنان و زایمان صحبت کنند، اشاره می­‌کنیم:

۱. قاعدگی دردناک:

برای بسیاری از خانوم­‌ها شروع دوران قاعدگی بسیار ناخوشایند است؛ چرا که گرفتی­‌های شکم، درد بافت سینه و سر درد چند نمونه کوچک از علائمی است که خانوم‌­ها در طول دوران قاعدگی با آن دست و پنجه نرم می‌­کنند.

اما در این بین بعضی از خانوم ها دردهای بسیار شدیدی را تحمل می‌­کنند و با گذشت زمان بدتر نیز می­‌شوند. اگر این دردها ادامه‌­دار باشد و از بین نرود، می­تواند نشانه یک مشکل جدی نظیر اندومتریوز باشد. به همین دلیل باید به یک پزشک متخصص و ترجیحا ژنیکولوژیست مراجعه شود تا تشخیص قطعی و اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.

۲. بوی بد واژن:

از آنجایی که صحبت درباره این مقوله برای خانوم‌­ها بسیار ناخوشایند است، ممکن است بسیاری از خانوم‌­ها این علامت را بی­‌اهمیت تلقی کنند و ترجیح دهند که با پزشک درباره آن صحبت نکنند.

در صورتی که اگر بوی واژن بوی شبیه به بوی ماهی گندیده باشد و بیشتر از چند روز بهتر نشود، ممکن است نشانه­‌ی رشد بیش از حد باکتری‌­های واژن و یا عفونت­‌های واژینال باشد که در این شرایط بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه شود تا علت این مشکل هرچه سریع­تر شناسایی و رفع شود.

ژنیکولوژیست
3. میل جنسی کم:

کم بودن میل جنسی مشکلی است که حتما باید برای درمان آن به ژنیکولوژیست مراجعه شود. این مشکل ممکن است به واسطه عارضه‌­های جانبی داروهایی که شخص مصرف می‌­کند باشد و یا علائمی از وجود یک مشکلی جدی باشد که درمان نشده است.

4. برجستگی‌­های متورم در ناحیه تناسلی:

به وجود آمدن برجستگی­‌هایی در ناحیه واژن و یا اطراف آن می­تواند نگران کننده باشد. این برجستگی­‌ها می­تواند ناشی از مویی که رشد نکرده و به داخل پوست برگشته است، زخم‌­هایی که به واسطه شیو کردن ناحیه تناسلی ایجاد شده، جوش‌هایی که به واسطه عرق ایجاد شده و یا یک مشکلی جدی­‌تر باشد. لذا لازم است وجود این برجستگی­‌ها را با پزشک در میان بگذارید.

5. ناراحتی جنسی:

بعضی از خانوم­‌ها از خشکی واژن رنج می‌­برند که این خشکی می­تواند ناشی از پایین بودن سطح استروژن باشد. در خانوم‌­های جوان که به تازگی فارغ شده‌­اند، ممکن است مشکل از داروهای مصرفی در هنگام بارداری باشد و در خانوم­‌هایی که میانسال و مسن هستند می­تواند از عوارض دوران پساقاعدگی باشد.

بعضی دیگر از خانوم‌­ها در هنگام رابطه جنسی از درد رنج می‌­برند که می­تواند ناشی از خشکی واژن و یا مشکلاتی دیگر باشد که برای اطمینان از جدی نبودن مسئله بهتر است به ژنیکولوژیست مراجعه شود.

6. سابقه رابطه جنسی:

در بعضی موارد خانوم­‌ها احساس خجالت و شرمساری می‌­کنند که بخواهند درباره سابقه روابط جنسی خود با پزشک صحبت کنند.

در این شرایط بهتر است افراد به سلامت خود اهمیت دهند و نگران قضاوت و پیش داوری پزشک متخصص نباشند؛ چرا که وظیفه این افراد درمان و کمک به مراجعین بدون هیچ نگرش منفی نسبت به اعمال و رفتار آن­هاست.

بنابراین بهتر است افرادی که دچار مشکلی خاص مثل HPV و سایر بیماری­‌ها مقاربتی هستند، برای درمان هرچه سریعتر خود به پزشک مراجعه کنند و ترسی از قضاوت و پیامدهای آن نداشته باشند.

7. نشت ادرار یا مدفوع:

بعضی از خانوم‌­ها ممکن است دچار نشت ادرار و یا مدفوع شوند که وجود آن برای فرد بسیار اذیت کننده خواهد بود. این اتفاق زمانی رخ می­‌دهد که فرد زایمان طبیعی انجام داده باشد و نوزاد نیز بزرگ بوده باشد.

این علائم در افرادی که در دوران پساقاعدگی هستند، شدیدتر خواهد بود. با توجه به شرایط بیمار و شدت مشکل، درمان از تجویز دارو تا عمل ژنیکولوژی می­تواند متفاوت باشد.

متخصص زنان و زایمان

تفاوت بین متخصص زنان و زایمان

امروزه ژنیکولوژیست و متخصص زنان و زایمان نقش مهم و موثری در سلامت خانوم‌­ها در جامعه دارند .اگر چه این متخصصین می­توانند همکاری نزدیکی در تامین سلامت مراجعین خود داشته باشند اما از طرف دیگر تفاوت‌­های اساسی در متودهای به کار گرفته شده و تخصص آن­ها وجود دارد که هرکدام به نحوی سلامت بیمار را تامین می­‌کنند.

البته وجود این تفاوت‌­ها می­تواند برای کسانی که تا به حال به هیچکدام از این متخصصین مراجعه نکرده‌­اند، بسیار گیج کننده باشد.

وظیفه‌ی متخصص زنان و زایمان این است که سلامت مادر و نوزاد از دوران بارداری تا روزها و حتی هفته­‌ها پس از تولد نوزاد تامین کند و مراقبت­‌های لازم و داروهای مورد نیاز برای سلامت هر چه بیشتر مادر و فرزند تجویز کند. این متخصصین مدت زمان کمتری نسبت به ژنیکولوژیست‌­ها با مراجعین خود در ارتباط هستند و خانوم‌­ها تنها در صورتی که باردار باشند می­توانند از خدمات این متخصص بهره­مند شوند.

در حالی که برای مراجعه ژنیکولوژیست هیچ محدودیت سنی و شرایط خاصی برای مراجعه وجود ندارد. از طرف دیگر وظیفه‌­ی ژنیکولوژیست این است که تمامی مشکلات و بیماری­‌هایی که ممکن است در دستگاه تولید مثل خانوم‌­ها ایجاد شود بررسی کرده و یا انجام عمل ژنیکولوژی را برعهده گیرند.

ژنیکولوژیست‌­ها مدت زمان بیشتری با مراجعین خود در ارتباط هستند و خانوم‌­ها در هر سنی می­توانند از خدمات این متخصص استفاده کنند لذا خانوم‌­ها در صورت بروز هرگونه مشکل از دوران بلوغ تا دوران پساقاعدگی می­توانند با مراجعه به ژنیکولوژیست آن را درمان کنند.

کلام آخر

خدمات زنان‌پزشکی در تهران طیف گسترده‌ای از مراقبت‌های بهداشتی و درمانی را برای زنان در تمامی مراحل زندگی ارائه می‌دهد. این خدمات شامل معاینات دوره‌ای، تشخیص و درمان بیماری‌های زنان، مشاوره در زمینه‌ی باروری و تنظیم خانواده، و مدیریت دوران بارداری و یائسگی می‌باشد.

دسترسی به پزشکان متخصص، به ویژه ژنیکولوژیست‌های با تجربه، و تجهیزات پیشرفته پزشکی در تهران، امکان ارائه مراقبت‌های جامع و با کیفیت را فراهم می‌کند. انتخاب یک ژنیکولوژیست با تجربه و متخصص می‌تواند تأثیر زیادی در حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی زنان داشته باشد.

شاید کلیشه‌ای باشد اما بدانید سرطان پایان مسیر نیست، چیزی که در این مسیر مهم است روحیه‌ی جنگندگی و امید شما به بهبودی است، پس امیدوار و قوی بمانید.

هدف ما در سایت بای بای سرطان این است که شما بتوانید امیدتان را تا زمان بهبودی از بیماری زنده نگه دارید.

منابع

برچسب ها:

به این مقاله چند ستاره میدهید؟

این مطلب را به دوستان خود پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات

مبتلا به سرطان کبد

داستان سفر داوود که مبتلا به سرطان کبد بود🤕 علل و علائمی که جدی نگرفتم!

1402-11-11
بوی بد واژن و سرطان

بوی بد واژن و احتمالات مرتبط با سرطان

1402-08-04
عفونت خون

عفونت خون آیا همان سرطان است؟ 🩸

1402-01-29